Storczykowo....i problemowo .....
Witaj wsród Nas
witam, nie bądź taka skromna Izo bo twoje okazy są ładne pozdrawiam i powodzenia 

martuś
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
Orionko na pewno Ci się uda
chociaz ja już tyle czasu poluje na takiego białaska, wiesz jakiego
....jak na razie z marnym skutkiem ech a tak chciałabym żeby już zagościł u mnie...
Ostatnio znów "porwałam się z motyką na słonce" Kupiłam taką biedotkę w kwiaciarni za 10 zł . Szkoda mi się go zrobiło stał w kącie w krytycznym stanie, nie wiem czy poradzę sobie z nim, czy uda mi się go "ożywić" ale spróbuję swoich sił, zobaczymy ..... Sprzedawczyni powiedziała że wcześniej stał w oknie i to efekt nadmiaru słońca, nie znam się na tyle dobrze.....również dobrze mogłoby być to przelanie takie wiotki klapnięte liście
Dignoza nieznana.....
To kilka zdjęć:

Ostatnio znów "porwałam się z motyką na słonce" Kupiłam taką biedotkę w kwiaciarni za 10 zł . Szkoda mi się go zrobiło stał w kącie w krytycznym stanie, nie wiem czy poradzę sobie z nim, czy uda mi się go "ożywić" ale spróbuję swoich sił, zobaczymy ..... Sprzedawczyni powiedziała że wcześniej stał w oknie i to efekt nadmiaru słońca, nie znam się na tyle dobrze.....również dobrze mogłoby być to przelanie takie wiotki klapnięte liście

To kilka zdjęć:

- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
On wcale tak źle nie wygląda. Normalnie, jak storczyk kończący kwitnienie. Kupiłam jednego w gorszym stanie z jednym pędem po kwitnieniu i dwoma nowymi pędami spalonymi słońcem, bo stał wystawie od południa i na dokładkę totalnie zalany. Zgniłe korzenie pousuwałam, pędy spalone musiałam niestety przyciąć. Ze 2 tygodnie po tej operacji ze starego pędu wypuścił boczny. Ma już ze 2,5 cm. Skoro ja dałam radę, to i ty też sobie poradzisz.
Witam po krótkiej nieobecności
Mój ostatni storczyk faktycznie był bardzo "wysuszony" panie w kwiaciarni spisały go na straty więc nikt o niego nie dbał. Przyciełam mu korzonki, zmienilam podłoże i dałam DUŻO pić
Dziś wygląda całkiem dobrze, przybył mu nowy listek więc postępy są.....
Drugi reanimowany szykuje się do kwitnięcia

A to mój wymarzony....upragniony....wreszcie go mam

Dziś wygląda całkiem dobrze, przybył mu nowy listek więc postępy są.....

Drugi reanimowany szykuje się do kwitnięcia

A to mój wymarzony....upragniony....wreszcie go mam

- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
Platynko ja przerabiam zdjęcia w Paint Shop Pro ,tam też robię ramki..... ale ostatnio mam troszkę lenia i zbyt mało czasu. Orionko ja wreszcie dopadłam tego z różowym środeczkiem ale teraz "zachorowałam" na takiego zielonego a raczej żółto-zielonego, chyba oszaleję
popadłam w jakąś obsesję storczykową ....
To reszta mojego storczykowego towarzystwa ;-)

To reszta mojego storczykowego towarzystwa ;-)