Ewelinka - ...ach te storczyki ;) czyli moja galeria
- Wanda
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Fajny ten twój chłopak Ewelinko i dendrobium też. Narobiłaś mi apetytu i już mnie kręci, aby znalazło się również w mojej małej kolekcji. Jak dotąd w okolicznych kwiaciarniach królują falusie i najwyżej sabotki. Innych storczyków nie widziałam. Muszę się wybrać do Warszawy, ale odkąd się z niej niedawno wyniosłam, jakoś nie mam ochoty jeździć, nawet na kilka godzin. Wolę swoje peryferie z nieutwardzoną drogą, ale za to z lasem na tyłach domu i śpiewającymi ptakami, choć paskudzą mi loggie. Mąż, warszawiak z dziada-pradziada również.

- renata75
 - 1000p

- Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Ewelino,a do jakiej ziemi przesadziłaś sabotki??i w jakiej kupowałaś je cenie jeśli można spytać??bo ja chce się wybrać na wystawę w czerwcu wiec chcę mieć pojęcie w jakich cenach można kupić coś fajnego, a ten twó bardzo mi się podoba.I jest im chyba bardzo dobrze,ja mam dwa ale coś słabo mi rosną dlatego to pytanie odnośnie podłoża,bo być może moim obecne nie odpowiada.

Renatko- sabotka kwitnącego kupiłam za 20zł a tego przekwitniętego za 12zł więc myślę że to całkiem korzystne ceny...   Jeśli chodzi o ziemie to miałam wtedy z firmy substral gotową mieszankę ale troche ją podprawiłam bo ta nie wydaje mi się zbyt udana. Mam wrażenie że dosypują tam zwykłej ogrodowej by było tego więcej i jest też w niej dużo keramzytu... Zanim posadziłam w niej storczyki  to troche ją przesiałam, wyciągnęłam nadmiar keramzytu a kawałki kory i włókien porozdrabniałam ;:207   Podlewam je niewielkim roztworem wody z zrównoważonym nawozem i rosną 
  Jak jest cieplej to wystawiam wszystkie storczyki na świeże powietrze na balkon ( co prawda mieszkam w mieście ale troche na uboczu więc nie jest tak źle ) Tobie też na pewno urosną tylko moze muszą mieć więcej czasu 

Pozdrawiam,
Ewelinka

Ewelinka
Heh, chyba troche niejasno napisałam 
  nie wystawiłam moich storczyków na balkon na cały czas- daje je na powietrze tylko gdy jest około 20 stopni i świeci słońce a na noc i tak zabieram 
  Tydzień temu były takie ładne dni więc korzystałam ale teraz spokojnie siedzą sobie w domku 
 Także mną się nie kierujcie jeśli chodzi o całodobowe wystawianie 

Pozdrawiam,
Ewelinka

Ewelinka
- Jeanne
 - 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08

Mojej cambrii się chyba spodobało na tarasie (stoi tam ponad tydzień, nie zabieram na noc do domu - no raz tylko, jak zapowiadali w nocy koło 2 stopni 
 ) bo widzę że wypuszcza nowy listek z najmłodszej psb 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki