Storczyki u Skatli
U mnie też są takie wielopokoleniowe rodzinki, wydaje mi się że te mamy są już na tyle dorosłe, że mogłyby zakwitnąć
Moje białe szczęście ma babcie-jeszcze kwitnącą i 2 mamy, te które było takie wielkie ma babcie, mame i niemowlaczka a te kupione w przecenie ma babcie, 2 mamy-nawet rozmiarem wieksze od babci
i niemowlaczka
No cóż cicho licze na jakiegoś kwiatka, ale najpierw przesadzanie 
Witam
Obiecane zdjęcia:
dendrobium
i sabotek
Tak mi się wydaje, że mój sabotek, porównując z przyrostem kwitnącym też osiągnął wiek dojrzały. Zauważyłam, że jeden przyrost troszkę mi zżółkł, ale reszta rośliny ma się dobrze. Nie wiem dlaczego
Chyba nie ma za ciasno? Był przesadzany pod koniec lutego.
Obiecane zdjęcia:
dendrobium
i sabotekTak mi się wydaje, że mój sabotek, porównując z przyrostem kwitnącym też osiągnął wiek dojrzały. Zauważyłam, że jeden przyrost troszkę mi zżółkł, ale reszta rośliny ma się dobrze. Nie wiem dlaczego
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Około pół roku temu razem z koleżanką kupiłyśmy słoik phalaenopsisów. Ponieważ nic nie wiedziałyśmy o metodzie In vitro obawiałyśmy się strat , ale jakoś udało się utrzymać sadzonki. Młode roślinki zostały wsadzonę do kilku doniczek, są trzymane na keramzycie z wodą i jakoś sobie rosną. Korci mnie jednak aby rozsadzić je do pojedynczych doniczek w sphagnum. Duże doniczki powodują słaby dostęp do wilgoci. Ale może w tym wypadku akurat to dobrze. Tak w tej chwili wyglądają:
inne ujęcie pierwszej doniczki
Czy to dobry pomysł?
Pozdrawiam
Około pół roku temu razem z koleżanką kupiłyśmy słoik phalaenopsisów. Ponieważ nic nie wiedziałyśmy o metodzie In vitro obawiałyśmy się strat , ale jakoś udało się utrzymać sadzonki. Młode roślinki zostały wsadzonę do kilku doniczek, są trzymane na keramzycie z wodą i jakoś sobie rosną. Korci mnie jednak aby rozsadzić je do pojedynczych doniczek w sphagnum. Duże doniczki powodują słaby dostęp do wilgoci. Ale może w tym wypadku akurat to dobrze. Tak w tej chwili wyglądają:
inne ujęcie pierwszej doniczkiCzy to dobry pomysł?
Pozdrawiam