Zakupowe niespodzianki
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie polecam kupowania "końcówek" partii w hipermarketach. Jesienią w OBI stało kilkanaście doniczek z przecenionymi peoniami- różne kolory i odmiany.....Jakie było moje zdziwienie kiedy znalazłam w jednej doniczce 3 plastikowe metki
Wyszło na to że roślinka może być różowa,biała albo ciemnoróżowa
Głupi żart albo niekompetencja pracowników
Ciekawe czy jakiekolwiek oznaczenia się zgadzały na tej wyprzedaży

Głupi żart albo niekompetencja pracowników

Ciekawe czy jakiekolwiek oznaczenia się zgadzały na tej wyprzedaży

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakupowe niespodzianki
W tym roku firma BEN__ ma fajną promocję na tulipany po 30 sztuk. Skusiłem się i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Jesienią kupiłam na alle od długoletniego sprzedawcy 7 roślin drzewiastych. Z powodu nieprzygotowania wcześniej miejsca, kilka bezlistnych sadzonek (takich patyczków) wsadziłam do doniczek, zadołowałam i przykryłam liśćmi. Wiosną, co udało mi się zidentyfikować, wsadziłam na docelowe miejsca, ale nie mogłam dojść która to judaszowiec kanadyjski, perełkowiec japoński, korkowiec amurski. Po zimie wyblakły zupełnie napisy na minipapierkach, które zresztą rozpadły się. Więc zostały mi 3 doniczki z roślinami:
jak widać jest to jakaś winorośl (po lewej str. grono)

to wygląda mi na obwojnik, ale nie mam pewności

To, to już w ogóle nie mam pojęcia

Muszę wreszcie napisać do sprzedawcy z prośbą o wyjaśnienie. A może ktos wie co to za rośliny?
jak widać jest to jakaś winorośl (po lewej str. grono)

to wygląda mi na obwojnik, ale nie mam pewności

To, to już w ogóle nie mam pojęcia

Muszę wreszcie napisać do sprzedawcy z prośbą o wyjaśnienie. A może ktos wie co to za rośliny?
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
O firmie Ben*** mam bardzo złe zdanie - wiosną ubiegłego roku kupiłyśmy z sąsiadką sporo sadzonek i większość była niezgodna z opisem, część zakwitła dopiero w tym roku. Jeżówki - na 5 odmian zgodziły się 2, bodziszek - jeden trafiony, drugi nie, przetacznik - niebieski nie wyrósł z kłącza, a czerwony okazał się niebieskim. Z 5 pełnych orlików, 2 są pełne, reszta zwyczajna...
Wszystkie kłącza byly w oddzielnych woreczkach podpisane, ze zdjęciami... Po reklamacji dostałam zwrot części pieniędzy, ale nie pokrywający tak naprawdę kosztu zakupu odmian niezgodnych z zamówieniem. Już więcej nie kupię u nich - za duże ryzyko, choć oferta wygląda super.
Wszystkie kłącza byly w oddzielnych woreczkach podpisane, ze zdjęciami... Po reklamacji dostałam zwrot części pieniędzy, ale nie pokrywający tak naprawdę kosztu zakupu odmian niezgodnych z zamówieniem. Już więcej nie kupię u nich - za duże ryzyko, choć oferta wygląda super.
Rudominka pisze:O firmie Ben*** mam bardzo złe zdanie - wiosną ubiegłego roku kupiłyśmy z sąsiadką sporo sadzonek i większość była niezgodna z opisem, część zakwitła dopiero w tym roku. Jeżówki - na 5 odmian zgodziły się 2, bodziszek - jeden trafiony, drugi nie, przetacznik - niebieski nie wyrósł z kłącza, a czerwony okazał się niebieskim. Z 5 pełnych orlików, 2 są pełne, reszta zwyczajna...
To ja ich znam. Mi też się trafiły lilie niezgodne z zakupem. Ładnie zapakowane, żeby nie rzec fachowo, obrazek i każda oddzielnie pakowana pierdu pierdu a jak zaczyna kwitnąć to

Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
No to aż się boję ! Jeśli piszecie o tej firmie, co mam na myśli, to zamówiłam u nich dużo dużych host i ciekawa jestem, co mi przyślą.
Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Bedzie loteria i emocje
-
Tylko pewnie co najmniej za rok lub nawet później okaże się, co to za hosty mi przysłali 

Pozdrawiam....... Emilia
Pozdrawiam....... Emilia