Zakupowe niespodzianki

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zamawiałam u nich, dobra firma, jak zamawiasz coś w dużej ilości a oni akurat mają mniej na stanie to dosyłają później. Ja jestem zadowolaona z zakupów u nich, chociaż jeszcze sie u nich sezon nie zaczął, a wielka szkoda :cry:
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Od: 25 sty 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

jak to ? ja dzisiaj zamówiłem nasiona
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Nasionka juz mają, bo mi drugą paczuszkę dosłali, ale chciałam u nich dokupić cebulki sadzone wiosną i jeszcze nie mają. :oops: Spodziewaj się szybko paczuszki moja przyszła w ciągu 3 dni od zamówienia
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

Adam leNCe chodzi o to ze na tamtej stronie jest mało produktów dostępnych !
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Kontakt:

Post »

może było bo ja jak wczoraj zamawiałem to te co ja kupowałem to były wszystkie . może jeszcze w grudni nie było bo na stronie głównej pisze ze jest dostawa nasion na wiosnę albo jakos tak :)
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

no może jak ja paczyłem i pewnie lenka to ino były foty a potem wyskakiwało ze są nie dostępne

Szymon, przeczytaj to zdanie i wyjaśnij mi co chciałeś powiedzieć, bo nijak bez znaków przestankowych domyślić się nie mogę! N.
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
adamlol
200p
200p
Kontakt:

Post »

dziękuję ,,lenka '' . a tak szybko to nawet od gadaru nie dostałem bo dostałem po 5 dniach a pisze za w ciągu 24 godz.

Następny kolega co to "po polskiemu" pisze :twisted: Duże litery, znaki przestankowe i błedy... Pisz poprawnie!!! N.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie polecam kupowania "końcówek" partii w hipermarketach. Jesienią w OBI stało kilkanaście doniczek z przecenionymi peoniami- różne kolory i odmiany.....Jakie było moje zdziwienie kiedy znalazłam w jednej doniczce 3 plastikowe metki :!: :!: Wyszło na to że roślinka może być różowa,biała albo ciemnoróżowa :?:
Głupi żart albo niekompetencja pracowników ;:14
Ciekawe czy jakiekolwiek oznaczenia się zgadzały na tej wyprzedaży :?: :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Re: Zakupowe niespodzianki

Post »

W tym roku firma BEN__ ma fajną promocję na tulipany po 30 sztuk. Skusiłem się i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Jesienią kupiłam na alle od długoletniego sprzedawcy 7 roślin drzewiastych. Z powodu nieprzygotowania wcześniej miejsca, kilka bezlistnych sadzonek (takich patyczków) wsadziłam do doniczek, zadołowałam i przykryłam liśćmi. Wiosną, co udało mi się zidentyfikować, wsadziłam na docelowe miejsca, ale nie mogłam dojść która to judaszowiec kanadyjski, perełkowiec japoński, korkowiec amurski. Po zimie wyblakły zupełnie napisy na minipapierkach, które zresztą rozpadły się. Więc zostały mi 3 doniczki z roślinami:
jak widać jest to jakaś winorośl (po lewej str. grono)
Obrazek
to wygląda mi na obwojnik, ale nie mam pewności
Obrazek
To, to już w ogóle nie mam pojęcia
Obrazek

Muszę wreszcie napisać do sprzedawcy z prośbą o wyjaśnienie. A może ktos wie co to za rośliny?
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

O firmie Ben*** mam bardzo złe zdanie - wiosną ubiegłego roku kupiłyśmy z sąsiadką sporo sadzonek i większość była niezgodna z opisem, część zakwitła dopiero w tym roku. Jeżówki - na 5 odmian zgodziły się 2, bodziszek - jeden trafiony, drugi nie, przetacznik - niebieski nie wyrósł z kłącza, a czerwony okazał się niebieskim. Z 5 pełnych orlików, 2 są pełne, reszta zwyczajna...
Wszystkie kłącza byly w oddzielnych woreczkach podpisane, ze zdjęciami... Po reklamacji dostałam zwrot części pieniędzy, ale nie pokrywający tak naprawdę kosztu zakupu odmian niezgodnych z zamówieniem. Już więcej nie kupię u nich - za duże ryzyko, choć oferta wygląda super.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rudominka pisze:O firmie Ben*** mam bardzo złe zdanie - wiosną ubiegłego roku kupiłyśmy z sąsiadką sporo sadzonek i większość była niezgodna z opisem, część zakwitła dopiero w tym roku. Jeżówki - na 5 odmian zgodziły się 2, bodziszek - jeden trafiony, drugi nie, przetacznik - niebieski nie wyrósł z kłącza, a czerwony okazał się niebieskim. Z 5 pełnych orlików, 2 są pełne, reszta zwyczajna...
Wszystkie kłącza byly w oddzielnych woreczkach podpisane, ze zdjęciami... Po reklamacji dostałam zwrot części pieniędzy, ale nie pokrywający tak naprawdę kosztu zakupu odmian niezgodnych z zamówieniem. Już więcej nie kupię u nich - za duże ryzyko, choć oferta wygląda super.

To ja ich znam. Mi też się trafiły lilie niezgodne z zakupem. Ładnie zapakowane, żeby nie rzec fachowo, obrazek i każda oddzielnie pakowana pierdu pierdu a jak zaczyna kwitnąć to :roll: wolę już hurtownię tak zwany ,, Rynex '' albo Targowisko spółka z.o.o tam się mylą ale bardziej pozytywnie. Miód malyna wyszły w tym roku lilie św Józefa :wink: :;230 ale chociaż cudo i 50 % ceny .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to aż się boję ! Jeśli piszecie o tej firmie, co mam na myśli, to zamówiłam u nich dużo dużych host i ciekawa jestem, co mi przyślą.
Pozdrawiam....... Emilia
miki331
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2012, o 18:13

Post »

Bedzie loteria i emocje
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko pewnie co najmniej za rok lub nawet później okaże się, co to za hosty mi przysłali ;:145
Pozdrawiam....... Emilia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”