Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko wielki szacunek za odwagę w nurkowaniu. ;:180 Boje się wody wyjątkowo. ;:202 Owadzie królestwo pięknie opisałaś. ;:138 Jeżówki to raj dla motyli. Kobea w deszczu śliczna. ;:oj Zazdroszczę, u mnie upały i znowu susza. ;:145 M ma dobry gust, :) piękne róże kupił.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też podziwiam.
Ja kiedyś chciałabym skoczyć ze spadochronem, ale chyba się nie odważę
Zdjęcia bajeczne
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko jedyna, co to za dziewczyny, jedna dachuje, druga nurkuje, trzecia chce ze spadochronem ;:oj
No jesteś niesamowita, podziwiam z tym nurkowaniem ;:138 Ale i zazdroszczę takiego M i syna, masz po prostu towarzystwo które mobilizuje , jest aktywne. Mój syn to tylko komputer a M działeczka :( szkoda bo ja mam tyle energii ,że też bym próbowała ekstremalnych sportów, ale samej trudno. Fajna z Ciebie babeczka a jak energia, odwaga, chęć życia to brawo, brawo , brawo ;:138
A rower należy napompować, ale bez przesady bo takie twarde opony odczują każdy mały kamyk na drodze i mocno trzęsą :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

No dobra, to ja jestem ta co dachuje i jednak Ciebie nurkującą bardzo podziwiam. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko gratuluję odwagi, sportsmenka jeździ na rowerze nawet nie napompowanym, nurkuje zobaczymy czym jeszcze nas zaskoczysz!
I Kobeę masz ;:63 M się wykazał, bo nie dość że kupił to kupił piękne róże ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dziewczyny Kochane, Wasz podziw to miód na moje serce ;:196 :heja Co byście o mnie nie myślały, to jednak odważna, to ja nie jestem ;:224 Raczej ze mnie strachajło ;:108 Rower bardzo lubię chociaż jeździć zaczęłam dopiero w ubiegłym roku. Zaczęłam od zmiany roweru. Miałam górała i jakoś nie mogłam się do niego przemóc. Było mi ciężko i już. Kupiłam sobie rower trekkingowy i teraz było już ;:215 EM rzucił mnie od razu na głęboką wodę i pojechaliśmy do Krakowa na urlop i jeździliśmy sobie na wycieczki. Na pierwszej troszkę się zgubiliśmy i zamiast 30km zrobiliśmy ponad 50 w 35 stopniowym upale ;:202 Ledwo wróciłam do domu, ale dałam radę. Potem nie było już tak ekstremalnie. Teraz jazda rowerem sprawia mi ogromną przyjemność :heja

A pływać lubiłam zawsze, chociaż dobrze nie pływałam nigdy. Od kilku lat to się troszkę zmieniło, bo systematycznie chodzę na basen. Ale pływam tylko żabką, troszkę grzbietem i troszkę nurkuję. Ale wody się nie boję i już zapisałam się na nurkowanie 7 sierpnia :heja Może teraz będzie lepsza widoczność i oprócz frajdy jeszcze coś zobaczę ;:65
Ale na spadochron raczej bym się nie zdecydowała ;:224

To już wystarczy tego chwalenia się, wróćmy na działeczkę.
W tym roku urlop w całości spędzam właśnie tam. Pogoda dopisuje, jest słonecznie, deszczyk pada w odpowiednich momentach, czyli tak, żeby nie przeszkadzać mi w działkowaniu :heja Czego chcieć więcej?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj eM wyjechał po mnie i razem wracaliśmy z działki rowerami. Nad nami zbierały się czarne chmury, ale myślałam, że zdążymy przed deszczem. Jednak nie ;:185 Na szczęście eM roztropnie zjechał na przystanek i tam przeczekaliśmy największą ulewę. Lało niemiłosiernie przez 45 minut potem już tylko padał zwykły deszcz. Zdecydowaliśmy się nie czekać dłużej, bo nadciągały kolejne chmury i istniało ryzyko, że znowu lunie. Jechaliśmy w deszczu, ale ponieważ było bardzo ciepło, to było całkiem fajnie :tan

Dzisiaj z uwaga przyglądałam się swojej Lady Emmie Hamilton. Już w pierwszym kwitnieniu bardzo się postarała i miała jakieś 8-10 kwiatów. A teraz jest jeszcze lepiej. Zbudowała ładny krzaczek i jest po prostu obsypana kwiatami i pąkami. Tych pierwszych ma teraz 8, a pąków 36 ;:oj I myślę, że to jeszcze nie wszystko. Co prawda kwiat trzyma się dość krótko, ale przy takim kwitnieniu, wszystko jej wybaczę ;:108

Obrazek

Obrazek

Moje patyczkowe różyczki bardzo starają się mnie zadowolić i dwie z nich nawet kwitną :heja

Obrazek

Obrazek

Ten patyczek jest z różyczki od mojej mamy
Obrazek

Obrazek

Kwitła jeszcze patyczkowa Rhapsody in bllue, ale zapomniałam jej zrobić zdjęcie :oops:

Pozostałe różyczki też już zaczynają powtórne kwitnienie, ale nimi pochwalę się innego dnia ;:108
Codziennie z działki wracam bardzo późno. Wieczorkiem nie ma już takiego skwaru i lepiej się jedzie rowerkiem Wyjeżdżam z domu z samego rana, wracam późno i szczerze mówiąc nie mam już siły na pisanie. Ale urlop niedługo już mi się kończy i znowu będę miała więcej czasu :heja

Pozdrawiam Was słonecznie :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jak zawsze piękne widoki, cudowne masz lilie :D
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko i ja powinnam cześciej wsiadać na rower,bo uwielbiam jeździć,ale za gorąco,czekam na lekkie ochłodzenie ;:224
Lady Emma mocarna róża,tyle pąków wytworzyć,z kolei moja Lady of Shalott też bujnie wypuszcza pędy ;:333
Big Brother u mnie jeszcze w pąkach,a czekam na budyniowe kwiaty jak co roku ;:108

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko brawo dla Pretty ciekawe czy inne również zakwitną w tym roku .To jest jednak mocarna róża ;:333 Miłego działkowania bo najlepszy urlop jest na RODOS
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam wszystkich, którzy potrafią wyhodować róże czy hortensje, czy też inne rośliny z tzw. patyczków. Ciebie również. ;:63 ;:63 ;:63
Mnie na takie eksperymenty brakuje cierpliwości. ;:222
Śliczna ta róża od mamy. ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko - to teraz tylko Rafa Koralowa ;:172
Gratuluję wyczynu ;:215
Przyłączam się od dzisiaj do Twojego urlopowania, mając nadzieję, że także mile spędzę czas i w ogrodzie i na wyprawach rowerowych. ;:3
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

No proszę, róże z patyczków. ;:138 Kiedy ukorzeniałaś?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cuudne róze.I te prześliczne lilie.Inne niz moja.Cudne ;:167
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Pokaz owadów - pouczający i piękny! Brawo ;:63
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Natalio ;:196 Dobrze, że nie kwitną wszystkie równocześnie :heja Dzięki temu spektakl trwa dłużej. Jeszcze czekam na kilka ;:108
Aniu, dlatego jadę na działkę wcześnie rano i wracam późnym popołudniem. Wtedy jeszcze da się wytrzymać ;:108
Lady of Shalot niestety jest u mnie na minusie. Ma bardzo wiotkie gałązki, kwiaty leżą na ziemi ;:222 Co prawda teraz wypuściła długi pęd, zobaczę jak teraz będą trzymały się kwiaty. Jest trochę grubszy niż te wcześniejsze, ale też bez szału ;:224
Jadziu, Eyes For You, po początkowym zastoju, teraz zaczęła całkiem ładnie rosnąć. Ale chyba nie zdąży zakwitnąć. A może? Natomiast Chewdelight chyba niestety nie przeżyje ;:145 Mam jeszcze jeden patyczek od Ciebie, ale ten nie jest oznaczony. Słabo sobie radzi, ale jeszcze ciągle próbuje. Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona. najbardziej zależało mi na Pretty Sunrise i ta ma się doskonale ;:63 ;:196
Lucynko ;:196 Z cierpliwością u mnie różnie ;:306 Ale tutaj bardziej chciałam zaspokoić ciekawość. Bo, że inne rośliny można, to wiedziałam. Ale żeby róże? I na dodatek mają wyglądać jak mateczne?
Bea, rafa? Z przyjemnością :tan Może kiedyś....
Życzę Ci przyjemnego urlopu :wit Mój był super ;:215 W trakcie urlopu przejechałam ponad 300 kilometrów ;:134 :tan
Dorotko, kilka patyczków ukorzeniałam w sierpniu i z moich obserwacji wynika, że te lepiej rosną i już w większości kwitły lub kwitną obecnie. Kilka wsadziłam pod koniec października lub na początku listopada. Z tymi też jest nieźle, ale zakwitła jak na razie tylko jedna.
Aniu, całe szczęście, że mamy różne lilie i nie tylko. Dzięki temu nie jest nudno i na dodatek przybywa nam nowych chciejstw :heja Lilie są piękne. Na pewno moja kolekcja się powiększy
Florian, dziękuję :wit Zbieram materiał na kolejny pokaz. Bądź czujny ;:108

Dla was kolejna różyczka z patyczka. Też od mamy, dlatego NN

Obrazek

Za czas jakiś będzie ciąg dalszy. Zapraszam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”