Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Piękna tęcza, u mnie też była ale bardzo daleko, wyrastała wprost z huty Sendzimira :). Ciekawie to wyglądało ale za daleko dla mojego aparatu fotograficznego czyli komórki.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,kamyki to takie jak lubię najbardziej ,mam trochę podobne ,może takie same ale mniej zmęczone czasem ,cudnie wyglądają wśród roślin na kaskadowej ,mam jeszcze parę w zapasie ,jak wszystko dosadzę to powykładam do reszty,a to mam dzięki Tobie ;:196
roślinek nasianych masz mnóstwo,a teraz trzeba to upchnąć w ogrodzie ,ja też mogę coś przyjąć jak nie mam ,do wystawy wszystko przygotowałam to znaczy posprzątałam miejsce pod sadzonki ,przygotowałam ziemię ,doniczki skrzyneczki ,teraz tylko ciąć i sadzić ,nic dzisiaj nie posadziłam ,bo chciałam trochę ogarnąć ogród,może jutro coś zrobię ,,pozdrawiam i pięknych snów
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w piękną wiosenną niedzielę!
Słonko świeci radośnie, jest ciepło a wszystko co może wydać głos w przyrodzie chwali ten dzień. Koguty pieją, ptaszki śpiewają ;:224 nie da się spać :D

Obrazek

Ewelinko no tak od dwóch dni siedzisz nosem w grządkach to trudno się dziwić, ale ogród masz na tip top! Sąsiad ma swoje wady ale poza tym dogadujemy się i jest pomocny od pierwsze dnia ;:215

Asiu rzeczywiście komórka to trochę za mało ale i aparat czasem nie może uchwycić co oko widzi ;:219

Martusiu to masz prace zaawansowane, a wysyłki już skończone? Dostaniesz sadzonki, ale muszą podróść bo takie maleństwa w Twoim wielkim ogrodzie ;:oj Wiem że lubisz kamyki, bo o ile się nie mylę do kamyki przywiodły Cię do Będkowic ;:306 I cieszę się, że są częścią takiego wspaniałego przedsięwzięcia ;:215 Niedziela zapowiada się przepięknie więc postaraj się odpocząć i nabrać sił do dalszej pracy ;:196

Radosnego dnia!
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Masz rację- nie da się spać ;:108 Ja mam w domku swoje dwa prywatne skowronki i nawet w weekend budzą rodziców nawet i przed 6 ;:oj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu ale za to wieczór masz dla siebie, bo skowronki idą wcześniej spać ;:306
Ja miałam i skowronka i sówkę więc ani wieczór ani ranek :;230 Odpocznij, bo przed Tobą na pewno intensywny tydzień skoro chce się coś zrobić i ma się dwójkę urwisów ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Witaj Mario! Rodzina woła o śniadanie, więc nie zdążyłam przejrzeć całego wątku, ale z pewnością tu wrócę.
Przecudny ogród, bujny, zielony, te stare drzewa jak w sadzie u moich dziadków, aż mi się przypomniało dzieciństwo. Cudowne miejsce i z pewnością można tam odetchnąć od całego życiowego trudu ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko! zapraszam Cię serdecznie! stare drzewa...wczoraj walczyłam z sąsiadem, żeby nie wycinał starej papierówki. Argumentem był brzydki pień i na argument... a skóra starej kobiety czy mężczyzny jest gładka? przyciął tylko gałąź, a papierówkę zostawił :;230 Właśnie to jest piękne w dojrzałych ogrodach stare drzewo i świeżo posadzona nowa sadzonka. Zapraszam odetchniemy razem ;:180
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu :wit
Bardzo przepraszam, ale zupełnie nie potrafię nadążyć za Twoimi wątkami i się zgubiłam. :oops:
Tym bardziej, ze czasu w tym sezonie mam o wile mniej z różnych przyczyn.

Widzę, że będzie skalniak, bo kamienie już są. :)
Ładny ten niebieski łyszczak. Mnie wypadły po zimie wszystkie pełne prymulki prócz czerwonej.

Miłej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Brawa za przekonanie sąsiada. U mnie też rośnie papierówka, ma krzywy, sękaty pień, ale posadziłam pod nią trawy, między innymi rozplenicę Moudry, postawiłam wiejskie koło i zasłonią. A jaki potem pyszny mus na szarlotkę jest z jabłuszek. I trochę cienia latem.
Dziękuję za zaproszenie, będę przychodziła spacerować. :)
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Niedzielne dzień dobry :wit
Mój sąsiad wyciął ostatnio ogromny piękny jesion, wyjątkowej urody, nie mieści mi się w głowie że można uzyskać pozwolenie na wycięcie zdrowego wielkiego drzewa, ale tak jest w pipidówach, że każdy każdemu, coś, ktoś, jakoś, w zasadzie powinnam się cieszyć bo hałdy liści co jesień lądowały u mnie a wiosną miliony jesionowych siewek pstrzyły wszystkie rabaty, mimo to bardzo mi szkoda tego drzewa i łyso się zrobiło :(
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Witaj , korzystaj z pogody bo u mnie znowu leje :cry:
Gratuluję ocalenia jabłoni, też mam taką starą ,chorą z hubą i z dziuplą, ma u mnie dożywocie. ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Też pamiętam stare jabłonki u babci w ogrodzie. Bawiliśmy się na nich, nawet ja, co boję się wysokości chodziłam po drzewach. A potem przyszło nowe do ogrodu i jabłonki zniknęły. I takich dobrych jabłek już nie ma.
U mnie też w nocy podlało, teraz świeci słońce i jest całkiem ciepło. Warzywa nie śmiało, ale zaczynają wychodzić z ziemi.
Dobrej niedzieli.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Dzień dobry Marysiu.Jak zwykle nie nadążam za Tobą :oops:
W R też miałam stare jabłonki,bardzo lubiłam zwłaszcza wielką papierówkę,leżaczek pod nią ustawiony był,taki fajny klimacik stwarzała.
Powiedz mi proszę,czy zdobyłaś różowego przetacznika,mam sadzonkę i nasionka.
Miłej niedzieli.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 ale Ci się trafiły kamyki świetne ;:215 Niedziela mija, ale zaczyna się kolejny tydzień, oby lepszy w pogodzie :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - no ja miałam na myśli żeby tak buteleczki dać do każdej szczelinki, a nie tylko do jednej - ale to szczegół ;:306
U mnie też ptaki koncertują, jakby na zawołanie, dają popisy ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”