Jest już wiosna!
Re: Jest już wiosna!
Piękna tęcza, u mnie też była ale bardzo daleko, wyrastała wprost z huty Sendzimira
. Ciekawie to wyglądało ale za daleko dla mojego aparatu fotograficznego czyli komórki.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,kamyki to takie jak lubię najbardziej ,mam trochę podobne ,może takie same ale mniej zmęczone czasem ,cudnie wyglądają wśród roślin na kaskadowej ,mam jeszcze parę w zapasie ,jak wszystko dosadzę to powykładam do reszty,a to mam dzięki Tobie
roślinek nasianych masz mnóstwo,a teraz trzeba to upchnąć w ogrodzie ,ja też mogę coś przyjąć jak nie mam ,do wystawy wszystko przygotowałam to znaczy posprzątałam miejsce pod sadzonki ,przygotowałam ziemię ,doniczki skrzyneczki ,teraz tylko ciąć i sadzić ,nic dzisiaj nie posadziłam ,bo chciałam trochę ogarnąć ogród,może jutro coś zrobię ,,pozdrawiam i pięknych snów

roślinek nasianych masz mnóstwo,a teraz trzeba to upchnąć w ogrodzie ,ja też mogę coś przyjąć jak nie mam ,do wystawy wszystko przygotowałam to znaczy posprzątałam miejsce pod sadzonki ,przygotowałam ziemię ,doniczki skrzyneczki ,teraz tylko ciąć i sadzić ,nic dzisiaj nie posadziłam ,bo chciałam trochę ogarnąć ogród,może jutro coś zrobię ,,pozdrawiam i pięknych snów
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w piękną wiosenną niedzielę!
Słonko świeci radośnie, jest ciepło a wszystko co może wydać głos w przyrodzie chwali ten dzień. Koguty pieją, ptaszki śpiewają
nie da się spać

Ewelinko no tak od dwóch dni siedzisz nosem w grządkach to trudno się dziwić, ale ogród masz na tip top! Sąsiad ma swoje wady ale poza tym dogadujemy się i jest pomocny od pierwsze dnia
Asiu rzeczywiście komórka to trochę za mało ale i aparat czasem nie może uchwycić co oko widzi
Martusiu to masz prace zaawansowane, a wysyłki już skończone? Dostaniesz sadzonki, ale muszą podróść bo takie maleństwa w Twoim wielkim ogrodzie
Wiem że lubisz kamyki, bo o ile się nie mylę do kamyki przywiodły Cię do Będkowic
I cieszę się, że są częścią takiego wspaniałego przedsięwzięcia
Niedziela zapowiada się przepięknie więc postaraj się odpocząć i nabrać sił do dalszej pracy
Radosnego dnia!
Słonko świeci radośnie, jest ciepło a wszystko co może wydać głos w przyrodzie chwali ten dzień. Koguty pieją, ptaszki śpiewają

Ewelinko no tak od dwóch dni siedzisz nosem w grządkach to trudno się dziwić, ale ogród masz na tip top! Sąsiad ma swoje wady ale poza tym dogadujemy się i jest pomocny od pierwsze dnia

Asiu rzeczywiście komórka to trochę za mało ale i aparat czasem nie może uchwycić co oko widzi

Martusiu to masz prace zaawansowane, a wysyłki już skończone? Dostaniesz sadzonki, ale muszą podróść bo takie maleństwa w Twoim wielkim ogrodzie

Radosnego dnia!
- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Marysiu
Masz rację- nie da się spać
Ja mam w domku swoje dwa prywatne skowronki i nawet w weekend budzą rodziców nawet i przed 6 

Masz rację- nie da się spać

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- Maska
- Kontakt:
Witaj Aniu ale za to wieczór masz dla siebie, bo skowronki idą wcześniej spać
Ja miałam i skowronka i sówkę więc ani wieczór ani ranek
Odpocznij, bo przed Tobą na pewno intensywny tydzień skoro chce się coś zrobić i ma się dwójkę urwisów 

Ja miałam i skowronka i sówkę więc ani wieczór ani ranek

- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Witaj Mario! Rodzina woła o śniadanie, więc nie zdążyłam przejrzeć całego wątku, ale z pewnością tu wrócę.
Przecudny ogród, bujny, zielony, te stare drzewa jak w sadzie u moich dziadków, aż mi się przypomniało dzieciństwo. Cudowne miejsce i z pewnością można tam odetchnąć od całego życiowego trudu
Przecudny ogród, bujny, zielony, te stare drzewa jak w sadzie u moich dziadków, aż mi się przypomniało dzieciństwo. Cudowne miejsce i z pewnością można tam odetchnąć od całego życiowego trudu

- Maska
- Kontakt:
Witaj Moniko! zapraszam Cię serdecznie! stare drzewa...wczoraj walczyłam z sąsiadem, żeby nie wycinał starej papierówki. Argumentem był brzydki pień i na argument... a skóra starej kobiety czy mężczyzny jest gładka? przyciął tylko gałąź, a papierówkę zostawił
Właśnie to jest piękne w dojrzałych ogrodach stare drzewo i świeżo posadzona nowa sadzonka. Zapraszam odetchniemy razem 

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu
Bardzo przepraszam, ale zupełnie nie potrafię nadążyć za Twoimi wątkami i się zgubiłam.
Tym bardziej, ze czasu w tym sezonie mam o wile mniej z różnych przyczyn.
Widzę, że będzie skalniak, bo kamienie już są.
Ładny ten niebieski łyszczak. Mnie wypadły po zimie wszystkie pełne prymulki prócz czerwonej.
Miłej niedzieli.

Bardzo przepraszam, ale zupełnie nie potrafię nadążyć za Twoimi wątkami i się zgubiłam.

Tym bardziej, ze czasu w tym sezonie mam o wile mniej z różnych przyczyn.
Widzę, że będzie skalniak, bo kamienie już są.

Ładny ten niebieski łyszczak. Mnie wypadły po zimie wszystkie pełne prymulki prócz czerwonej.
Miłej niedzieli.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Brawa za przekonanie sąsiada. U mnie też rośnie papierówka, ma krzywy, sękaty pień, ale posadziłam pod nią trawy, między innymi rozplenicę Moudry, postawiłam wiejskie koło i zasłonią. A jaki potem pyszny mus na szarlotkę jest z jabłuszek. I trochę cienia latem.
Dziękuję za zaproszenie, będę przychodziła spacerować.
Dziękuję za zaproszenie, będę przychodziła spacerować.

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Niedzielne dzień dobry
Mój sąsiad wyciął ostatnio ogromny piękny jesion, wyjątkowej urody, nie mieści mi się w głowie że można uzyskać pozwolenie na wycięcie zdrowego wielkiego drzewa, ale tak jest w pipidówach, że każdy każdemu, coś, ktoś, jakoś, w zasadzie powinnam się cieszyć bo hałdy liści co jesień lądowały u mnie a wiosną miliony jesionowych siewek pstrzyły wszystkie rabaty, mimo to bardzo mi szkoda tego drzewa i łyso się zrobiło

Mój sąsiad wyciął ostatnio ogromny piękny jesion, wyjątkowej urody, nie mieści mi się w głowie że można uzyskać pozwolenie na wycięcie zdrowego wielkiego drzewa, ale tak jest w pipidówach, że każdy każdemu, coś, ktoś, jakoś, w zasadzie powinnam się cieszyć bo hałdy liści co jesień lądowały u mnie a wiosną miliony jesionowych siewek pstrzyły wszystkie rabaty, mimo to bardzo mi szkoda tego drzewa i łyso się zrobiło

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Witaj , korzystaj z pogody bo u mnie znowu leje
Gratuluję ocalenia jabłoni, też mam taką starą ,chorą z hubą i z dziuplą, ma u mnie dożywocie.

Gratuluję ocalenia jabłoni, też mam taką starą ,chorą z hubą i z dziuplą, ma u mnie dożywocie.

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Też pamiętam stare jabłonki u babci w ogrodzie. Bawiliśmy się na nich, nawet ja, co boję się wysokości chodziłam po drzewach. A potem przyszło nowe do ogrodu i jabłonki zniknęły. I takich dobrych jabłek już nie ma.
U mnie też w nocy podlało, teraz świeci słońce i jest całkiem ciepło. Warzywa nie śmiało, ale zaczynają wychodzić z ziemi.
Dobrej niedzieli.
U mnie też w nocy podlało, teraz świeci słońce i jest całkiem ciepło. Warzywa nie śmiało, ale zaczynają wychodzić z ziemi.
Dobrej niedzieli.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Dzień dobry Marysiu.Jak zwykle nie nadążam za Tobą
W R też miałam stare jabłonki,bardzo lubiłam zwłaszcza wielką papierówkę,leżaczek pod nią ustawiony był,taki fajny klimacik stwarzała.
Powiedz mi proszę,czy zdobyłaś różowego przetacznika,mam sadzonkę i nasionka.
Miłej niedzieli.

W R też miałam stare jabłonki,bardzo lubiłam zwłaszcza wielką papierówkę,leżaczek pod nią ustawiony był,taki fajny klimacik stwarzała.
Powiedz mi proszę,czy zdobyłaś różowego przetacznika,mam sadzonkę i nasionka.
Miłej niedzieli.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu
ale Ci się trafiły kamyki świetne
Niedziela mija, ale zaczyna się kolejny tydzień, oby lepszy w pogodzie 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - no ja miałam na myśli żeby tak buteleczki dać do każdej szczelinki, a nie tylko do jednej - ale to szczegół
U mnie też ptaki koncertują, jakby na zawołanie, dają popisy

U mnie też ptaki koncertują, jakby na zawołanie, dają popisy