Ogród Marty-cz.aktualna
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
U mnie wczesne tulipanki są w kolorze delikatnej żółci, fioletki jeszcze nie kwitną 

- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niby tak, mamy morze, ale wodą z morza ogrodu nie podlejęBabciabenia pisze:Alu kochana współczuję ci,tak to prawda jeśli chodzi i moje okolice to Tarnowskie jest biegunem ciepła polskiego!,ale wy za to macie morze!

Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu rabata kamienna coraz bardziej zarośnięta
, za chwilę widać nie będzie, że to tegoroczna, tulipanki u mnie jeszcze w pączkach, ale ciągle chłodno, czekam na ciepło i one pewnie też 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu jakie cudne te tulipany
moje jeszcze w pakach tylko jeden zakwitł
Pozdrawiam jeszcze niedzielnie i posyłam

Pozdrawiam jeszcze niedzielnie i posyłam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witm serdecznie moich ogrodowych gości ,wczoraj wieczór znowu zniknął internet i nic nie dało resetowanie,więc jestem dzisiaj ,w nocy bardzo padało,teraz troszkę się poprawia ,może za chwilę da się iść do ogrodu życzę wszystkim miłego dnia.
Bożenko,ja też bym już poszła na grzyby ,ale póki co to mam mnóstwo innej pracy w ogrodzie ,a grzybki niech się rozmnażają po cichutku na razie .
Alu,pewnie i u Ciebie już popadało,bo chyba wszędzie padało,u mnie bardzo w nocy padało i do teraz ,ale oprócz deszczów jest ciepło i roślinki zasuwają
Aguś nawet dość wychodzi ta kaskadowa ,żeby tylko się bardzo nie zapadła
,pierwiosnki tak długo już kwitną i jeszcze nowe zakwitają ,pozdrawiam
Aniu,u mnie pada często ostatnio,wiec roślinki sie spieszą i coraz więcej zakwita,ale są regiony ,że wiosna jeszcze szybsza niż u mnie ,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Marysiu,u mnie zaraz zakwitnie większa ilość tulipanków,tak codziennie dobierają więcej kolorków,koniecznie musisz przyjechać ,bo są różne zmiany ,niedziela była piękna ,ale miałam gości po roślinki i tak żeśmy sobie potem posiedzieli ,miło tak ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ,u mnie deszcz się przerwał,może będzie fajnie ,przynajmniej dla dzielonych roślin,buziaczki
Ślimaczku,ja też bardzo lubię tworzyć i wymyślać ,ja też nie mam żadnych równości ,ale w naturze nic nie ma poukładane perfekcyjnie ,dziwne to uczucie ,kiedy bardzo zmęczeni wracamy do domów ,czasem aż pochyleni,a tacy szczęśliwi ,i ze świadomością ,że to my sami tak potrafimy,jakaś wielka siła w nas się rodzi,no i rozpiera nas duma
Gosiu,ja też nie widzę brzydkich kwiatków,każdy ,nawet najprostszy ma w sobie tyle uroku,jakby chciał nam powiedzieć ,ze jest piękny,pozdrawiam
Wandziu,u mnie jeden tylko zmarniał,u mnie na razie widać te ślimaki w skorupkach ,małe i Winniczki ,ale winniczek to wielki żarłok i też robi wielkie spustoszenie ,pozdrawiam
Bożenko,tak to jest ,że każdy ma u siebie coś dobrego
Ewciu,tulipanki zaraz wszystkim zakwitną we wszystkich kolorach,bo bardzo się spieszą,więc niedługo nacieszymy się nimi i ich kolorami,pozdrawiam
Iwonko,u mnie dzisiaj też się trochę ochłodziło ,więc troszkę wstrzyma rozwijające się kwiatuszki,one jedna lubią ciepło,a rabata kaskadowa rośnie jak szalona ,co wsadzę to wszystko się tam dobrze czuje,ale tyle kapuścianego kompostu jest pod spodem
Tereniu,u mnie lada moment zaczną kwitnąć kępami ,bo tak są zasadzone ,w skrzynkach po pomidorach i koszykach ,bo inaczej nic by nie było,myszy czekają na takie rarytasy,pozdrawiam i buziaczki
Bożenko,ja też bym już poszła na grzyby ,ale póki co to mam mnóstwo innej pracy w ogrodzie ,a grzybki niech się rozmnażają po cichutku na razie .

Alu,pewnie i u Ciebie już popadało,bo chyba wszędzie padało,u mnie bardzo w nocy padało i do teraz ,ale oprócz deszczów jest ciepło i roślinki zasuwają

Aguś nawet dość wychodzi ta kaskadowa ,żeby tylko się bardzo nie zapadła

Aniu,u mnie pada często ostatnio,wiec roślinki sie spieszą i coraz więcej zakwita,ale są regiony ,że wiosna jeszcze szybsza niż u mnie ,pozdrawiam i miłego dnia życzę

Marysiu,u mnie zaraz zakwitnie większa ilość tulipanków,tak codziennie dobierają więcej kolorków,koniecznie musisz przyjechać ,bo są różne zmiany ,niedziela była piękna ,ale miałam gości po roślinki i tak żeśmy sobie potem posiedzieli ,miło tak ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ,u mnie deszcz się przerwał,może będzie fajnie ,przynajmniej dla dzielonych roślin,buziaczki

Ślimaczku,ja też bardzo lubię tworzyć i wymyślać ,ja też nie mam żadnych równości ,ale w naturze nic nie ma poukładane perfekcyjnie ,dziwne to uczucie ,kiedy bardzo zmęczeni wracamy do domów ,czasem aż pochyleni,a tacy szczęśliwi ,i ze świadomością ,że to my sami tak potrafimy,jakaś wielka siła w nas się rodzi,no i rozpiera nas duma

Gosiu,ja też nie widzę brzydkich kwiatków,każdy ,nawet najprostszy ma w sobie tyle uroku,jakby chciał nam powiedzieć ,ze jest piękny,pozdrawiam

Wandziu,u mnie jeden tylko zmarniał,u mnie na razie widać te ślimaki w skorupkach ,małe i Winniczki ,ale winniczek to wielki żarłok i też robi wielkie spustoszenie ,pozdrawiam

Bożenko,tak to jest ,że każdy ma u siebie coś dobrego

Ewciu,tulipanki zaraz wszystkim zakwitną we wszystkich kolorach,bo bardzo się spieszą,więc niedługo nacieszymy się nimi i ich kolorami,pozdrawiam

Iwonko,u mnie dzisiaj też się trochę ochłodziło ,więc troszkę wstrzyma rozwijające się kwiatuszki,one jedna lubią ciepło,a rabata kaskadowa rośnie jak szalona ,co wsadzę to wszystko się tam dobrze czuje,ale tyle kapuścianego kompostu jest pod spodem

Tereniu,u mnie lada moment zaczną kwitnąć kępami ,bo tak są zasadzone ,w skrzynkach po pomidorach i koszykach ,bo inaczej nic by nie było,myszy czekają na takie rarytasy,pozdrawiam i buziaczki

- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06

Martusiu ale piękna wiosna na Twym (Mym) Mont Evereście

Pogoda czytam tu na FO płata figle większości z nas. Deszcz to mi akurat nie przeszkadza za to niska temperatura w dzień i owszem

Czasu mało ostatnio na "fruwanie" po FO ale miło było wstąpić do Twojego wątku

Pozdrawiam i ciepła życzę na cały tydzień

-
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oj Martusiu u nas się mocno ochłodziło, w nocy był przymrozek, a wszystko stoi nadal w miejscu, choć drzewa zaczynają kwitnąć, och tak myślę żeby poczekały jeszcze z tym kwitnieniem 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie na razie kwitną śliwy do kwiatów jabłoni i grusz jeszcze daleko.
A co to za cudak - http://i847.photobucket.com/albums/ab33 ... yeqojx.jpg
A co to za cudak - http://i847.photobucket.com/albums/ab33 ... yeqojx.jpg
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Aniu,na kaskadowej tak pięknie wszystko rośnie i czuje się jakby zawsze tam wszyscy byli,posadzilam różniaste roślinki,zeby cały rok coś kwitło,jeszcze czekam na ostróżki,bo będą posadzone na tyle w najniższym piętrze ,żeby zrobiły ścianę kwiatów i całe tło,u mnie też zimno teraz i zapowiadają 2 stopnie w nocy ,nie jest to korzystne dla roślin i je trochę przyhamuje ,ja też mam mało czasu na forum ,ale bardzo mi miło,że wstąpiłaś ,pozdrawiam
Iwonko,u mnie też się wieczór bardzo ochłodziło,może nie będzie przymrozku w nocy ,ale pewnie tak na granicy,palę w kuchni ,ale i w centralnym ,drzewa też zaczynają kwitnąć ,zimno ich trochę zatrzyma ,może jutro będzie słoneczko,to pszczółki przylecą ,pozdrawiam
Grażynko,to pączki tarczownicy tarczowatej ,zaraz się rozwiną różowiutkie kwiatuszki,tylko jeszcze łodyżki podrosną w górę ,a po przekwitnięciu wyrastają piękne duże liście ,śliwy u mnie już przekwitły,ale u każdego jest z tym kwitnieniem inaczej,pozdrawiam

Iwonko,u mnie też się wieczór bardzo ochłodziło,może nie będzie przymrozku w nocy ,ale pewnie tak na granicy,palę w kuchni ,ale i w centralnym ,drzewa też zaczynają kwitnąć ,zimno ich trochę zatrzyma ,może jutro będzie słoneczko,to pszczółki przylecą ,pozdrawiam

Grażynko,to pączki tarczownicy tarczowatej ,zaraz się rozwiną różowiutkie kwiatuszki,tylko jeszcze łodyżki podrosną w górę ,a po przekwitnięciu wyrastają piękne duże liście ,śliwy u mnie już przekwitły,ale u każdego jest z tym kwitnieniem inaczej,pozdrawiam

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu wczoraj sprawdzałam prognozy i nie było aż tak niskich temperatur i zastanawiam się czy nie iść do namiotu i nie okryć niektórych roślin
Fatalnie nad ranem widzę 1 st. A tu wszystko tak kwitnie, szczególnie drzewa owocowe
Ładnie kwitną epimedia moje jeszcze w większości w pączkach
Życzę ciepła i dobrej nocki 
p.s. czołówka na czapkę i marsz do tunelu wszystko dostało podwójną i potrójną włókninę...zastanawiałam się nawet nad kożuchem i sweterkiem

Ładnie kwitną epimedia moje jeszcze w większości w pączkach

p.s. czołówka na czapkę i marsz do tunelu wszystko dostało podwójną i potrójną włókninę...zastanawiałam się nawet nad kożuchem i sweterkiem

- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
U mnie ogólnie ciepło choć chłodniej niż wczoraj i nadal bez deszczu
A ta nazwa- tarczownica tarczowata zafascynowała mnie 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
W tym sezonie jakoś epimedia na topie...wszyscy je pokazują !
To takie wdzięczne choć nie pozorne rośliny ... U Ciebie Martuś jak zwykle ...bujnie i kolorowo...piękna bogata wiosna!

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto! epimedium jest pikne!zamówię sobie je u ciebie. 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś piękna magnolia
Epimedium cudne
żółtego nie mam .
U mnie też się ochłodziło a patrzę na prognozę pogody to nad ranem ma być 0 - szkoda roślinek
Pozdrawiam i ciepłej nocy życzę

Epimedium cudne

U mnie też się ochłodziło a patrzę na prognozę pogody to nad ranem ma być 0 - szkoda roślinek

Pozdrawiam i ciepłej nocy życzę