Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Moniko nie wiem dlaczego tak wszystko u mnie pędzi . Z jednej strony bardzo fajnie ale zważywszy na to, że mamy dopiero koniec lutego trochę to niepokojące.

Lucynko co to jest 3 tygodnie w porównaniu do roku ;:oj . Nie wyobrażam sobie taki kawał czasu być sama. Nie chodzi o to, że nie dałabym sobie rady ale tak ogólnie nie mieć M przy sobie ;:131 . Mężowie bywają wkurzający ale bez nich to nie jest już to samo . Z pewnością dam sobie radę ;:108 . Nie ma w sumie innej możliwości ;:306 . Nornice i inne gryzonie bywają denerwujące bo niszczą nasze rośliny ;:222 . Szkoda, że nie mogą sobie urzędować poda naszymi ogrodami . A iryski bardzo mi si spodobały więc musiałam kupić. Posadzę i zobaczymy co z tego będzie. A co do pogody- marzę o słoneczku i wiośnie. Głównie ze względu na te moje prędkie rośliny ;:306 .

Dorotko wątek nie pędzi to nie zawody :wink: ale fajnie, że są osoby, które mnie odwiedzają. Ja też mam nadzieję, że większych mrozów nie będzie bo szkoda roślin . Czekamy na słoneczko i wyższe temperatury ;:3 . Irysy mam takie bródkowe i syberyjskie a tych nie miałam więc musiałam zakupić .

Sabinko dobrze, że to czosnek bo myślałam, że to lilie posadziłam tak płytko ;:oj . Postaram się posadzić te irysy w słońcu i zrobię im drenaż żeby nie miały za mokro. Myślę, że ucieszą moje oczy przez jakiś czas ;:333 . Nie wiem co miałaś na myśli pisząc o mojej hortensji bo ona jest mała raczej , może tak zdjęcie wyszło i przekłamało.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, chodziło mi o jej młode listki ;:173 Moje mają póki co maleńkie brązowe pączusie, a u ciebie już praktycznie wszystko zielone ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko teraz rozumiem :oops: . Może dlatego, że rośnie przy ścianie i tam ma osłonięte miejsce. Moje pozostałe, młode hortensje mają tak jak u Ciebie brązowe pączki no i rosną w innym, mniej osłoniętym miejscu.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ewelinko szafirkow to ja nie widzę,na jednym zdjęciu to nie hiacynty albo cebulice? Szafirki mają takie wąziutkie jak trawka listki.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko wiosna u ciebie jak się patrzy... :tan To na pewno nie szafirki, ja obstawiam śnieżnik... Czosnki i u mnie juz wystartowały a dziś i wczoraj w nocy przymrozek. ;:145
Ale że róża już tak pędzi z listkami.... Oby już nic jej nie przeszkodziło.
Ja swoje hortensje ogrodowe okrywam, przynajmniej te mniejsze bo boję się o nie.Tak że nie wiem co tam się tworzy pod włókniną. Ty miałaś swoją tak całą zimę? Zimę ha, ha dobre. ;:173
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie przy porannej kawusi :wit .

Reniu, Olu a myślałam, że to szafirki. Sadziłam je w takich grupkach i wychodzi ich sporo. No chyba, że miałam cebule innej rośliny ;:219 ;:306 . Myślę, że za jakiś czas się przekonamy.

Olu ta hortensja była przykryta włókniną ale odkryłam ją już jakiś czas temu żeby nie zrobił się grzyb . No właśnie- u mnie też był dziś przymrozek ;:oj . Szron na wszystkim. Mam nadzieję, że to nie wyrządziło roślinom krzywdy. Ta róża mnie zaskoczyła strasznie. W dodatku ona rośnie w półcieniu i nie ma słońca przez cały dzień a mimo to pierwsza zaszalała . Mam nadzieję, że nie zmarznie bo liczę na tą róże bardzo ;:131 .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewelina, wiosna u Ciebie już jak się patrzy. U mnie ostatnio hortensja odkryła się sama ;:oj Rano patrzę a włóknina poleciała w pół ogrodu, widocznie ciepło już jej było ;:306 Ale pąków na niej nie widzę, Twoja jakaś wyrywna ;:333
Wyjazdu męża nie zazdroszczę, będziesz musiała sobie czas jakoś zreorganizować, żeby móc jakoś do ogródka wyskoczyć i w ziemi pogrzebać :wink:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Zuza moja hortensja wyrywna bo jak pisałam rośnie pod ścianą w zaciszu i to chyba jej sprzyja. No tak czas muszę sobie zorganizować ale póki co pogoda mnie nie zachęca do prac. Wczoraj było zimno i wiał strasznie zimny wiatr. Dzisiaj jest dużo lepiej, co prawda słoneczka nie ma ale ponad 10 stopni. Skorzystałam i byłam na spacerze z dziewczynkami. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień .

Dzisiaj doszłam do wniosku, że jeśli ta wiosna nie przyjdzie w najbliższym czasie a jedynie będzie bawić się z nami w "ciuciubabkę" to moje plany urosną trzy razy i nie wyrobię się nawet z połową tego ;:306 . W dodatku jeśli tutaj zadeklaruję się z jakimiś pracami to głupio będzie jak nie wypalą ;:306 . Dzisiaj przechadzałam się po ogródku i stwierdziłam, że jednak mam dużo więcej trawy do zdarcia niż myślałam ;:224 .Muszę powiększyć rabatę w kształcie "jaja" , która jest przed domem i posadzę tam lilie i jakieś byliny. Rosną tam już floksy wiechowate , róża, hortensja na pniu, powojnik z różą pnącą i wiosenne cebulowe . Mam tylko nadzieję, że doczekam się pogody bo jeśli nie to na pewno nie wyrobię się ze swoimi planami. Zdjęć z ogródka nie mam, bo i rośliny zbyt wiele nie urosły przez te kilka dni ale za to wczoraj podczas zabawy z dziewczynkami nasz kicia postanowił zapozować ;:131 .

Co tam zabawki- wygodnie mu było ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj przedstawię Wam naszego Bąbla ;:173 . Pewnie większości z Was nie przypadnie do gustu no ale - ja tam nie boję się takich zwierząt. Małżonek przygarnął go jakiś czas temu bo jego poprzedni właściciel wyjechał za granicę. Bąbel to Agama Brodata i całymi dniami grzeje się w terrarium . Wraz z ogonem ma ponad 40 cm a więc to całkiem spory gad. Ostatnio nasz kociasty zaprzyjaźnił się z nim ;:333 .

Obrazek

Obrazek

Obwąchiwanie nie miało końca i ta ciekawość ;:173 .

Obrazek

A tak reaguje kociasty jak schowam Bąbla do domku - siedzi, obserwuje i mruczy za nim - ewidentnie go polubił ;:108 .

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i życzę Wam spokojnej niedzieli :wit .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

W końcu ta wiosna przyjdzie, nie martw się :D. Kociasty strasznie ciekawski. No i trzeba mu przyznać- jest towarzyski. Zdjęcie z obwąchiwania superowe. Fajnie że Em przygarnął Agamę. Ładnie z jego strony. Mój zanim mnie poślubił miał węża i ptaszniki. Nawet udało mu się mnie namówić na Brachypelmę Smithi. Trafiła do mnie jak była malutka. Raz mi uciekła. Strachu się najadłam wtedy co nie miara i zrezygnowałam z jej posiadania. Emowi z biegiem czasu też wybiłam z głowy wszelkie gady.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko, fantastyczne ujęcia ;:333 Mój kocur w ogóle nie chce pozować a czasami naprawdę robię podchody ;:224 Gady niekoniecznie mi się podobają ale wiadomo, że nie wszyscy muszą wszystko lubić ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

No to macie mały zwierzyniec. Wymiziaj ode mnie kociastego. Czy agamy się głaszcze???
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu widzę, że jesteś w temacie ;:333 . Mój węży nie miał ale ptaszniki i owszem . Tak więc wiem o czym mowa , na studiach też miałam jednego ;:306 . Był taki buum w akademiku na ptaszniki. A my mieliśmy jeszcze przed ślubem modliszki ;:108 .

Andzia dzięki ;:196 . Jeśli chodzi o gady jestem neutralna - nie boję się ale też nie kocham jakoś mocno ;:224 .

Dorfi kociastego wymiziam jak wróci bo aktualnie chciał wybyć na zewnątrz. A co do głaskania agamy- próbowałam ale jakaś taka chropowata ;:306 . Oczywiście nie gryzie i nie drapie pazurami więc w sumie łagodniejsza jest niż kot ale w dotyku kot bije ja na głowę ;:131 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko i córko! ;:111 Gad w domu ... ;:202
Ewelinko, w moim domu nic takiego nie miałoby prawa zamieszkać. ;:185 ;:185
Jednak muszę przyznać, że zabawa kotka z gadem bardzo mi się podobała. ;:138 Widać, że kiciulek jest ogromnie towarzyski. ;:215
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To smok prawdziwy ;:oj .
Mam 2 króliki a chciałabym jeszcze legwana. Może kiedyś :)
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zabawa kotka z gadem..owszem fajnie popatrzeć. ;:oj . W domu jednak nie. :roll: . Nie zasnęła bym ze strachu że gad mi wlezie do łóżka. ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”