Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

Witam pięknie w nowym sezonie :wit .Cały poprzedni bywałam tylko po cichu . W tym roku założyłam własny wątek chociaż niespecjalnie mam się jeszcze czym chwalić .mam jednak nadzieję że wiele się nauczę od takich ogrodniczek jak właśnie Ty .Twój balkon to po prostu cudo . Potrafisz też z sukcesem różyczki ukorzeniać .Ponieważ mam je też w swoim ogrodzie bardzo chcę spróbować tej sztuki
Nie wiem tylko gdzie mogę kupić algi i jaką one pełnią rolę przy procesie ukorzeniania .No i najważniejsze w jakim miejscu postawić pojemnik , czy w półcieniu ,cieniu , czy może na słońcu i jak dużo podlać ?Będę wdzięczna za wskazówki bo cięcie różyczek wykonam zaraz po świętach a patyczki chętnie ukorzenię , no przynajmniej spróbuję .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Na powitanie milych gosci pare fotek miss 2015' roku . Na razie nic sie nie dzieje , rozyczki zahibernowane , ciagle zimno i deszczowo .

Obrazek
Obrazek

Annes77, te malenkie brateczki sa urocze , a kolorek tez moj ;:108 . Czasami udaje sie z patyczkami , bardzo lubie te zabawe :heja .

Alania, tez tak mysle ;:138 .

Dorotko :wit , wiesz rozyczki wygladaly tak juz w grudniu , teraz duzo chlodniej , zastopowaly . Czekam na ;:3 .

Tolinko ;:180 , moze juz niedlugo bedzie cos ciekawego do pokazania/napisania ;:224 .

Kogra :wit kolejna milosniczke "mojego kolorku" . Wiem , wiem u Ciebie cieplo ... , masz mikroklimat (cos z brama ;:24 )
Juz jestem po cieciu , zrobilam to bez zalu , ale chyba troche za pozno .

Daysy, tez Cie witam . Rozyczki dobrze przezyly zime , mialam tylko pare galazek zmarznietych . Czytalam o duzych stratach u naszych kolezanek . Mysle , ze to wina skokow temperatury , no i chyba wiatru . Moje byly osloniete od wiatru i to je uratowalo .
Bratki , takie zwykle , a jak ciesza .

nenatez Cie witam , one wystartowaly juz w grudniu ... , wiesz co ciekawe, mrozy nie zaszkodzily mlodym przyrostom , a stare liscie padly . Powinnam byla ciac w grudniu ;:306 .
Obys nie miala strat , trzymam kciuki .

Majeczko, bratki pasuja kolorystycznie do moich ulubionych roz ... , ciekawe , czy dotrwaja do kwitniecia roz , zeby sprawdzic , czy odcien sie zgadza ... ;:306
mam nadzieje , ze i ja czesciej będę widziala ;:3 .

AnaAn, przeciez wiesz , ze jestem malomowna ... :;230

:wit Cie Jonatanko , w tym sezonie mialo nie byc nowosci ... , ale sa ;:224 .
Zamawialam rozyczke dla rozanej przyjaciolki , a wiadomo , ze sie 1 nie oplaca ... , koszty wysylki . Kupilam ,wiec i dla siebie ;:224 .
Od 3 ;:167 dziewczym dostalam po 1 w prezencie ... , sa juz 4 nowki ;:138 .

pela ;:180 za mile slowa .
Pojemnik postaw w cieniu , albo oslaniaj wloknina . Podlac tak , zeby ziemia byla dobrze wilgotna .
Nawoz na bazie alg kupisz w sklepie internetowym , nie wiem jakim , bo dostalam od Majki .Mysle , ze google poda namiary .
Nawoz nazywa sie "Goteo". Niestety jest w 1 l. opakowaniach .
A oto cytat z etykiety : "...poprawia rozwoj systemu korzeniowego, przyspiesza wznowienie wzrostu po przesadzaniu i regeneracje systemu korzeniowego po zaistnieniu niekorzystnych warunkow."
Moze cos znajdziesz w mniejszym opakowaniu w "moj eko-ogrod ".

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już jestem ciekawa nowych panienek ;:65Ja tez miałam w planie wybrać 20 krzaczków a zrobiło się 40 i to jeszcze nie koniec bo pomniejszę trawnik i zrobię rabatkę mieszaną z różycami oczywiście :;230 .Wiem ,że w porównaniu z Majeczka to znikoma ilość ale będę powiększać rabatki.Alexia co bys poleciła do donic ale do cienia.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pod względem koloru nadajemy na tych samych falach. ;:304
Ciepło zrobiło się od wczoraj, do tej pory też było zimno.
Tyle że ogród otoczony wysokim żywopłotem i ten mikroklimat nieco lepszy.
Brama Morawska faktycznie wspiera ciepłem ale jakoś tej wiosny się ociągają te ciepłe wiatry.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozyczki juz masz , czy dopiero zamowione ? Przyjemnego kopania dolkow ... ;:224 .
Niestety , nie pomoge Ci z wyborem odmian tolerujacych cien ..., zawsze szukam wytrzymujace duzo ;:3 .

Kogra , to widzisz , wiedzialam , ze dzwoni , tylko ... ;:306
To pod kolorki ;:304 .

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pod kolorek Alexio..... ;:112 ...... ;:304
Zmykam na ogród bo słonko świeci.
Trzeba kawkę wypić i się opalić nieco. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Alexio - cóż to za miss 2015 w fioletowej odsłonie? W tym roku pierwszy raz posadziłam duże róże (to znaczy , że nie miniaturki) w donicach. Cichutko cały czas czytam Twój wątek, ale ciągle się bałam zaryzykować z donicami. W końcu się przekonałam. Trzymaj kciuki, bo nie ukrywam, że na moją decyzję miałaś bardzo duży wpływ. ;:162
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Alexia nie byłam u ciebie bo różami nie byłam zakręcona ;:306 ale będąc na fo można różnymi chorobami być dotkniętym, ja złapałam wirusa różanego i juz muszę teraz wspierać się twoimi doswiadczeniami różanymi.

Pozdrawiam i idę zwiedzać :wit
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Witaj Alexi ;:196 o, czyżby to P.Flower Circus? Pamiętam, że bardzo ją chwaliłaś :D .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Ewo, Daysy rozpoznala, to Perfum F.C.
Trzymam kciuki , za Twoje poczynania donicowe . Oby tylko sie nie skonczylo na ;:124 , albo ;:134 .

Leszczyno , witam w klubie ;:108 , jezeli moje doswiadczenia Ci pomoga, będę :D .

Daysy, Ty to masz pamiec ;:433 . Wiesz, wzielo mnie na fioleciki, w tym roku jest juz nowa odmiany w podobnym kolorze, na przyszly rok znalazlam juz kolejna :tan .

Dzisaj byla prawdziwa wiosna ..., do tej pory bylo chlodni i bardzo deszczowo, od jurta znowu ochlodzenie i kto by pomyslal... deszcz ;:222 .
Moje rozyczki mimo wszystko daja sobie dobrze rade, listki troche blade, moze sa glodne. Dostaly po porcyjce nawozu, ale przy niskich temperaturach jeszcze nie dziala.

Pare aktualnych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pięknie się zapowiadają. ;:333
A co to za różyczki tak ładnie się krzewią ?
Moje też dzisiaj dostały jedzonko i teraz czekamy na deszczyk.
Szalona pogoda płata figle, ale może ten sezon będzie lepszy od poprzedniego.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogra , u mnie tylko roze . Nie wiem , o ktore zdjecia i chodzi , bo byl balagan z mini . Myslalam , ze to fotosik strajkuje,
a okazalo sie , ze leptop wyzional ducha .
Teraz znowu na nieokreslony czas zostaje z tabletem .
Moze uda sie wkleic dzisiejsze , zaplakane zdjecie .
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

A co to za wielkoludy :?: ;:oj Zwłaszcza ta w ślicznym koszyku i ta obok?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zamówiłam PFC i już się ciesze widząc i podziwiając ją u Ciebie ;:108
W donicach rosną już nieźle róże,moja LFC po zimie zaczyna rozwijać listki ;:333
W koszu jakaś piękność się szykuje,ciekawe jakie cuda zamówiłaś lub kupiłaś na wiosnę ;:224
Kupiłam donicę blue,posadzę w niej różyczkę na balkonie kolejną ;:215

Miłego dzionka...
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, technika doprowadza mnie do glebokiej depresji ;:306
W koszyku jest zwariowana Herzogin Christiana, obok Perfum F.C. ;:100

Annes , juz czytalam o Twoich zakupach . U mnie skromnie z zakupami , kupilam tylko Scented Air. Mam tez prezenty
od ? dziewczyn (Escimo FC + Melina , w drodze jeszcze 1 ). ;:100
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”