Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Gratulacje dla wnuczki ;:138 Urzekło mnie śliczne wejście do domu ;:108 Z przyjemnością można zrelaksować się przy stoliczku w tak pięknym otoczeniu.Okazuje się,że lobelia wspaniale komponuje się ze wszystkimi roślinami.Chyba pokuszę się o wysianie w przyszłym roku większej ilości.Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu u mnie dzisiaj podlewa...oj całą noc i dzień :shock: Ja też nieraz budzę się w nocy i albo ogrodowe albo forumowe myśli mi chodzą po głowie, ale na szczęście zaraz zasypiam i śnię ;:19
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu!Dziękuję w imieniu wnuczki za gratulacje. Kącik z 'kwiecistymi' to moje ulubione miejsce na poranną kawę ,jeśli tylko pogoda sprzyja. Lobelie w tym roku wyjątkowo udały się . W ubiegłym roku było mizernie, niewiele miałam sadzonek. Coś mnie wzięło w tym roku na łączenie czerwieni z niebieściutkimi lobeliami i trochę żółci/złoty deszcz/.
Marysiu!już pisałam wcześniej , wcale wczorajszy deszcz nie zmoczył porządnie ziemi.Susza jest niesamowita, widzę po poziomie wody w stawie. Mogłoby w nocy jeszcze popadać a w dzień zamawiam słoneczko! Różyczkę wyślę jeśli tylko zakończy definitywnie kwitnienie, jeszcze jest kilka kwiatków. Nie chciałabym aby się zmarnowała bo sadzonka dorodna.Ach te roślinno - ogrodowe plany i sny, najgorsze jest to ,ze ja zaraz chcę wcielać w życie. ;:306
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

gracha pisze:Bogusiu dużo się dzieje u Ciebie,gwarno ,wesoło,rodzinnie,wspaniałe masz życie a ogród aż bucha roślinnością i przepięknym kwieciem ;:138 ;:215

Bogusiu dopisuję się do słów Grażynki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Bogusiu u Ciebie jak zwykle pięknie, kolorowo, wnusia śliczna i zdolna, a Ty kwitnąca. :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bogusiu,przepiekne wykończenie z kamienia wejścia.Zazdroszczę domowej atmosfery,ciepła rodzinnego.Ja byłam całe zycie sama,miałam jedynaka i jestem nadal sama.Tęskniłam całe zycie za ciepłem rodzinnym,dużą ilościa ludzi w domu,ale niestety....
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu!dziękuję ;:196
Danusiu! miło,ze jesteś. Wnuczka to nasze "oczko w głowie", a ja "emerytka" ;:306 staram się zachować jako taka formę.
Małgosiu! ;:196 na pewno ciężko i przykro żyć w samotności . Bardzo cieszę się ,że nasi synowie / a szczególnie synowe/ zdecydowały się pozostać u nas . Dom duży , osobne wejścia , każdy około 80-m 2 mieszkanie. Wspólne niedzielne obiady, wspólne grillowanie, spotkania przy kawie i od czasu do czasu wspólne rodzinne wyjazdy.Widać ,że nie jestem tą złą teściową z "kawałów" ;:306 Pozdrawiam cieplutko!

Kochani wczoraj i dzisiaj ogarnął mnie "szał" zakupów roślin. Pora może nie ta , ale co zrobię , taki był mój kaprys.

Obrazek
azalie- Geisha Purple 2 szt, budleja " Nanho Purple", trzmielina, jałowiec płożący, macierzanka czerwona, ubiorek

Obrazek

kilka/naście/ dzisiejszych ujęć w ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Bogusiu :wit
Gratuluję takiej mądrej i zdolnej wnusi ;:138 ;:138 , macie z niej pociechę :D
Świetne zakupy,a sadzić można przeciez cały sezon :wink:
Zdjęcia ogrodowe prześliczne. Zielono i kolorowo :roll:
Przeczytałam ,że różyczkę masz już ukorzenioną, ale super ;:333
A może byś chciała sadzonkę pnącej róży New Dawn? mam ładną , ukorzenioną, nawet już kwitnie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu tak czasem bywa, że nas nachodzi chęć zakupów, a poza tym coś kusi, a przecież miejsca masz sporo :lol:
Ciekawe zakupy!
I mam prośbę ;:180 jakbyś kiedyś coś pakowała do B. to ja poproszę o krwawnik kichawiec.
Mam nadzieję, że nie nabyłaś Tojeści Snow candles (ogonki) (podobała Ci się rok temu) , bo widzę że moja się rozrosła i można podzielić :lol: ale to chyba po kwitnieniu.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu w niebieskim Ci do twarzy :D
http://images65.fotosik.pl/1124/61f2a27e3a1b2816.jpg
Piszesz,że sucho bo deszczu mało ale ogród nie odczuwa tego czyli jest w sam raz.
U nas z kolei mamy dość opadów bo nic nie można robić na działce i taj jest juz trzeci tydzień.
W ostatnim czasie tyle razy zmokłam, że juz dawno nie pamiętam takiego okresu. Znajoma z działek złapała zapalenie płuc bo wieczorem wracała a nadal noce chłodne.
Wczoraj między jedną a druga burzą dziurawiec ścinałam bo od ciężaru kwiatów na alejce leżał.
Rośnie za siatka ogrodzeniową od strony alei więc zal mi było aby ktoś go nie zniszczył stąd moje poświęcenie.
W domu pachnie ... cudownie....
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochane Dziewczynki! Niebo przejrzyste, słoneczko grzeje , kwiatki rosną, urlop całoroczny ;:306 , wspaniały mąż i reszta rodzinki, a ja :D
Czegóż chcieć więcej? :;230

Kasiu!
Wnuczka ;:215 , zakupy kwiatków cieszą mnie zawsze najbardziej . Dobrze,ze w tej kwestii mam poparcie męża ;:306
Tak, różyczka ukorzeniona pojedzie w przyszłym tygodniu do Ciebie i Marysi/ Maska/.Ja tez poproszę o pnącą ...moje "wygrzebane z lamusa " metalowe pergole , pomalowane na biało , zamontowane już w ogrodzie - częściowo obsadzone, chętnie przyjmą towarzystwo Twojej różyczki Kasiu. ;:168
Marysiu! moja radość kupowania kwiecisto -zielonych jest ogromna . Najgorsze jest to,ze miejsca mam sporo i mimo ,ze mówię "jeszcze to i koniec" ...to nie wierzę sama sobie tym słowom. Wczoraj obmyśliłam nową strategię działania. Zmienię aranżację kilku rabat ,skupiając się na sprawdzonych u siebie gatunkach. Czekam właśnie na kuriera - zamówiłam magnolię drzewiastą/ szybkorosnacą / i hortensje. Mam już ich sporo z tego samego źródła - jestem zadowolona . Po dokonaniu tych zmian , skupię się na robieniu sadzonek ulubionych roślin / wtedy będę mogła obsadzać do woli/.
W przyszłym tygodniu wyślę do Ciebie różyczkę i dołożę oczywiście krwawnika kichawca. Tojeść, bardzo proszę- oczywiście Marysiu , po kwitnieniu.
Krysiu!dziękuję ;:167 za miłe słowa. Wiesz , niebieskości i wszelkie jego odcienie...podobają mi się. Zresztą , w ogrodzie , wśród kwiatów preferuję każdy kolor , w ubiorze- mam swoje ulubione i te ,które toleruję ;:306
U mnie nie ma tak dużo deszczu, jakoś tak się składa,ze ostatnio pada w nocy , w dzień upał.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bogusiu, wyobraź sobie, że ja opanowałm kupowanie roślin... Chyba dlatego, ze "pracuję nad sobą" :;230 Prawdziwy powód jest taki, ze nie ogarniam tego co mam, zrobił mi się busz, część wymaga przesadzenia, ogólnie ogród wymaga dopracowania, jakiejś spójności... nic nie kupuję roślinnego, ale muszę zainwestować w żwirek i korę...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Bogusiu miło Cię widzieć w tle pięknego domu. ;:196
Gratuluję mądrej wnuczki. ;:167
Wspaniałe zakupy, ciągle sadzisz, a myślałam, że Twój ogród już zakończony, pełen wspaniałych roślin.
Ciekawą, nie znaną odmianę budlei kupiłaś . ;:108
Pozdrawiam serdecznie. :)
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Ogród nie jest zakończony nigdy, na szczęście ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu! mi się wydaje ,ze opanowałam "zakupowe ciągoty"- ale tak nie jest ;:306 Biorę się za rozmnażanie tego co mam i lubię.
U mnie dzisiaj niesamowity upał od rana .Raniutko zdążyłam podlać roślinki w skrzyniach i donicach. W południe będę moczyła się z wnuczką , w ogrodowym basenie. ;:108
Tereniu! dziękuję za miłe słowa ;:168 Mój ogród zdecydowanie wymaga przeróbek . Pomysły "roją się " mi w głowie.- zatem on nigdy nie będzie zakończony, ciągle będę / dopóki starczy sił / przesadzała, dosadzała. Patrząc przez okna , mam cały swój ogród w zasięgu wzroku - stąd też co chwilę rodzi się inny pomysł.
Budleja ma pąki , jak tylko rozkwitnie wstawię zdjęcie. ;:108
Zbyszku! :wit fajnie ;:108 tym bardziej gdy się ma dużo czasu, chęci i sił / trochę mniej środków finansowych ;:306 , ale nie jest tak źle/
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”