Ogródek Gosi 13
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Zaglądam czy trawka już rośnie Gosiu a róże same
u Ciebie
Ładnie Ci kwitną ..moje większość w donicach bo przez ostatnie 2 lata regularnie podgryzały im korzenie nornice ...Więc u mnie przeważnie takie niby-róże
...ale i troszkę lepszych też się znajdzie ..tak po połowie ! Dobre i to !

- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Gosiu - ogród piękny w całej krasie, kolorowo i bajecznie 
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Gosieńko ja planuję zasadzenia jabłoni, gruszek, wiśni, czereśni i przede wszsytkim śliwek. Orzechy mam dorodne co roku i wysadzone drzewko małe też rośnie bo owocujacy jest gigant. Mam parę drzewek ale niestety wszystko juz wiekowe a nie chcę któregoś roku nie mieć nic
Niedługo będę latać wśród porzeczek, bo obsadzone całe ogrodzenie i ich czas się zbliża 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, ja jestem z niej bardzo zadowolona. Podoba mi się wszystko. I kształ kwiatów, ich trwałość. Kształ krzaczka. No i jak na razie jest zdrowa.
Ivonko, trawka została zmieniona, bo była w niej trawa, która rozchodziła się rozłogami. Bardzo trudna do zniszczenia. Cały miesiąc zajęło pozbycie się jej. Ale to dopiero połowa tylnego trawnika jest zrobiona.
Ewa, faktycznie piwonie bardzo krótko cieszyły oczy. A szkoda, ale jestem zadowolona, bo w tym roku nie kwitły mi tylko 3 z 7. Wypróbuje w tym roku sposób taty z jajkami. W sierpniu powsadzam każdej w nogi po 3-4 surowe jajka. U niego to chyba podziałało.
Niestety moje powojniki nie mają za bardzo miejsca na rozrastanie się. Zastanawiam się co dać Rouguchi. Przecież on najładniej wygląda jak ma podpory takie jak u Kasi. Nie mam takich. Chyba, że go przy siatce posadze.
Maryniu, zaraz pokażę trawnik. A róże same wchodzą w obiektyw, bo przecież to ich czas
Ja już sobie wyobrażam jak by róże kwitły u Ciebie gdyby siedziały w ziemi. Teraz też pieknie wyglądają, zresztą jak wszystko u Ciebie.
Asta, dziękuję za miłe słowa
Patrycjo, no ładny sad się szykuje. Wiem o czym mówisz, bo ja teraz bardzo żałuję, że nie mam częsci warzywnej. Własne owoce i warzywa to jest jednak fajna sprawa.
Dzisiaj pokażę mój piękny trawnik

A tak wygląda stara część

I trochę kwiatowych widoczków

Home&Garden

Eden
History

Green Ice razem z Leonardo

Jazz
Bremer Stadtmusikanten

Ivonko, trawka została zmieniona, bo była w niej trawa, która rozchodziła się rozłogami. Bardzo trudna do zniszczenia. Cały miesiąc zajęło pozbycie się jej. Ale to dopiero połowa tylnego trawnika jest zrobiona.
Ewa, faktycznie piwonie bardzo krótko cieszyły oczy. A szkoda, ale jestem zadowolona, bo w tym roku nie kwitły mi tylko 3 z 7. Wypróbuje w tym roku sposób taty z jajkami. W sierpniu powsadzam każdej w nogi po 3-4 surowe jajka. U niego to chyba podziałało.
Niestety moje powojniki nie mają za bardzo miejsca na rozrastanie się. Zastanawiam się co dać Rouguchi. Przecież on najładniej wygląda jak ma podpory takie jak u Kasi. Nie mam takich. Chyba, że go przy siatce posadze.
Maryniu, zaraz pokażę trawnik. A róże same wchodzą w obiektyw, bo przecież to ich czas
Ja już sobie wyobrażam jak by róże kwitły u Ciebie gdyby siedziały w ziemi. Teraz też pieknie wyglądają, zresztą jak wszystko u Ciebie.
Asta, dziękuję za miłe słowa
Patrycjo, no ładny sad się szykuje. Wiem o czym mówisz, bo ja teraz bardzo żałuję, że nie mam częsci warzywnej. Własne owoce i warzywa to jest jednak fajna sprawa.
Dzisiaj pokażę mój piękny trawnik

A tak wygląda stara część

I trochę kwiatowych widoczków

Home&Garden

Eden
History

Green Ice razem z Leonardo

Jazz
Bremer Stadtmusikanten

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nareszcie odrobiłam zaległości
zdecydowanie za mało godzin ma doba
Nowy trawnik wygląda już dużo lepiej niż stary a jak się zagęści to dopiero będzie widok
Ślicznie kwitną różyczki i powojniki, ogród masz bardzo kolorowy
Nowy trawnik wygląda już dużo lepiej niż stary a jak się zagęści to dopiero będzie widok
Ślicznie kwitną różyczki i powojniki, ogród masz bardzo kolorowy
- Margo2

Maju, cieszę się, że zajrzałaś.
Jestem bardzo zadowolona z trawy. Nie żałuję ani minuty spędzonej na tym wybieraniu.
Ale teraz kombinuję co by tu zrobić, żeby się tak nie narobić.
I chyba normalnie przekopię ręcznie, żeby nie rozdrobnić tego świństwa.
Może kogoś wynajmę? Sam,a też bym to zrobiła, ale przez pracę zajęłoby mi to strasznie dużo czasu
Jestem bardzo zadowolona z trawy. Nie żałuję ani minuty spędzonej na tym wybieraniu.
Ale teraz kombinuję co by tu zrobić, żeby się tak nie narobić.
I chyba normalnie przekopię ręcznie, żeby nie rozdrobnić tego świństwa.
Może kogoś wynajmę? Sam,a też bym to zrobiła, ale przez pracę zajęłoby mi to strasznie dużo czasu
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No jest spora różnica między częściami trawnika. To co mówisz- za rok bierzesz się za starą ?
No piękne masz te róże, to zdecydowanie ich czas. Muszę się do Ciebie wybrać póki kwitną
No piękne masz te róże, to zdecydowanie ich czas. Muszę się do Ciebie wybrać póki kwitną
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Wszystkiego nie...ale sporo nadrobiłam
Gosiu nowy trawnik w porównaniu ze starym wygląda rzeczywiście dużo lepiej. Czytam o kłopotach z Edenką i o tym co pisała Asia JLG. Ja na swoja w tym roku też narzekam
, ma dlugie, rachityczne pędy, które nie wymarzły w zimie i teraz wyglądają masakrycznie. Nie wiem czy je ciąć czy nie.. ale mają już kwiaty...tylko, że kilka. W zeszłym roku też nie byłam nią zachwycona... Chyba ją komuś oddam..
A w ogóle to pięknie wyglądają Twoje rabaty
- tak bogato i różnorodnie
Pastelka
Czy Muzykanci Ci chorują? Wyglądają pięknie na rabacie i widać mnóstwo kwiatów.
Buziaki
Gosiu nowy trawnik w porównaniu ze starym wygląda rzeczywiście dużo lepiej. Czytam o kłopotach z Edenką i o tym co pisała Asia JLG. Ja na swoja w tym roku też narzekam
A w ogóle to pięknie wyglądają Twoje rabaty
Czy Muzykanci Ci chorują? Wyglądają pięknie na rabacie i widać mnóstwo kwiatów.
Buziaki
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale różnica między tym trawami!
Trud się opłacił, świeżutkie to jeszcze i młode, ale ma potencjał
Trud się opłacił, świeżutkie to jeszcze i młode, ale ma potencjał
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Margosiu a cóż to za piękna trawka miedzy różami rośnie?
- Margo2

Witam wieczorową porą.
Ale jestm padnięta. Już dawno nie poświęciłam prawie całego dnia na ogród. Nareszcie nadrobiłam większość zaległości. Została mi do sprzątnięcia jedna rabatka, a potem muszę jeszcze pousuwać przekwitnięte kwiaty i będzie na jakiś czas spokój.
Paulinko, zapraszam bardzo serdecznie.
Trawa będzie robiona jeszcze w tym roku. W przyszłym zamierzam zrobić tę część przed domem, do tego będę musiała uzbierać kasę na kamienie na ścieżkę. Dlatego odkładam to na przyszły rok
Asiu, jak miło, wiem, że nie masz czasu. Jakoś ostatnio ja też narzekam na jego brak. Ale powoli wracam do normy.
Ja w zeszłym roku byłam zachwycona Edenem. Przezimował bardzo ładnie, kwitł obłędnie. W tym roku chyba zaszkodziała mu ciepła zima i wiosenne przymrozki. Obumarły mu niektóre gałązki. Ale powoli wraca do siebie. Niedługo bedzie miał sporo kwiatów.
Może trafiłaś na słabą sadzonkę? A może też zima na niego źle podziałała?
Muzykanci u mnie są bardzo zdrowi.
AniuDS, trawa naprawdę mnie cieszy. Teraz będę dbała o to, żeby już taki efekt pozostał.
Aniu, chyba chodzi Ci o ostnicę. Niesamowita trawka. Rewelacyjnie pasująca do róż. W tym roku jest wyjątkowo piękna, chyba dzięki łagodnej zimie.
Great North Eastern

Tradescant. Nówka, ale juz powoli podpbija moje serce. Ciekawe jak bedzie ze zdrowotnością.
No i niezawodna Bonica

Ale jestm padnięta. Już dawno nie poświęciłam prawie całego dnia na ogród. Nareszcie nadrobiłam większość zaległości. Została mi do sprzątnięcia jedna rabatka, a potem muszę jeszcze pousuwać przekwitnięte kwiaty i będzie na jakiś czas spokój.
Paulinko, zapraszam bardzo serdecznie.
Trawa będzie robiona jeszcze w tym roku. W przyszłym zamierzam zrobić tę część przed domem, do tego będę musiała uzbierać kasę na kamienie na ścieżkę. Dlatego odkładam to na przyszły rok
Asiu, jak miło, wiem, że nie masz czasu. Jakoś ostatnio ja też narzekam na jego brak. Ale powoli wracam do normy.
Ja w zeszłym roku byłam zachwycona Edenem. Przezimował bardzo ładnie, kwitł obłędnie. W tym roku chyba zaszkodziała mu ciepła zima i wiosenne przymrozki. Obumarły mu niektóre gałązki. Ale powoli wraca do siebie. Niedługo bedzie miał sporo kwiatów.
Może trafiłaś na słabą sadzonkę? A może też zima na niego źle podziałała?
Muzykanci u mnie są bardzo zdrowi.
AniuDS, trawa naprawdę mnie cieszy. Teraz będę dbała o to, żeby już taki efekt pozostał.
Aniu, chyba chodzi Ci o ostnicę. Niesamowita trawka. Rewelacyjnie pasująca do róż. W tym roku jest wyjątkowo piękna, chyba dzięki łagodnej zimie.
Great North Eastern

Tradescant. Nówka, ale juz powoli podpbija moje serce. Ciekawe jak bedzie ze zdrowotnością.
No i niezawodna Bonica

- Anitaaa

- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Małgosiu Twój ogród przy moim to jak z bajki
cudze ogrody podobają mi się bardziej.
Zachorowałam też na róże odzyskuję po małych przejściach straciłam przez małą pomyłkę.
tak naprawdę co to za ogród bez róży i muszę je mieć odnowa.Zapraszam na liliowce z Kasią 
Zachorowałam też na róże odzyskuję po małych przejściach straciłam przez małą pomyłkę.
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Gosiu trawnik zdecydowanie robi wrażenie
/Różnica jest ogromna, Twój trud na pewno się opłacił.Myślę ze to dobry pomysł z tym ręcznym przekopaniem, zawsze będzie mniej rozdrobnione to paskudztwo niż glebogryzarką.Może nawet wypielenie gracą dałoby radę.Ale do szpadla na taki kawał trawnika, to ja Ci radzę wynająć jakiegoś chłopa, żebyś czasem zbyt dużej ceny zdrowiem nie zapłaciła .
Masz pięknie .U mnie jakoś róze nie chcą rosnąć...Zakwitła mi co prawda róza szczepiona na pniu, ale tylko kilka kwiatków ma ładnych .reszta jakaś taka mizerna, jakby wysuszona, i drzewko jest już prawie bez liści...Pozostałe ledwo odrosty od ziemi, a już schną im liście,żółkną
a ja im nic takiego nie robię
.Wszystko rośnie, a róze totalnie mi nie idą
a najgorsze jest to że coraz więcej róż mi się podoba
, nawet myślałam o ukorzenianiu patyczków, no ale odechciewa mi się jak popatrzę na te moje zdechlaki 
Masz pięknie .U mnie jakoś róze nie chcą rosnąć...Zakwitła mi co prawda róza szczepiona na pniu, ale tylko kilka kwiatków ma ładnych .reszta jakaś taka mizerna, jakby wysuszona, i drzewko jest już prawie bez liści...Pozostałe ledwo odrosty od ziemi, a już schną im liście,żółkną
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu - naprawdę podziwiam Cię za trud i wysiłek jaki włożyłaś w ogród
Trwnik już niedługo doda smaczku perełkom w twoim ogrodzie
Trwnik już niedługo doda smaczku perełkom w twoim ogrodzie
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Różą z szałwią cudna, rabaty przepiękne, no i kamienne schodki na które napatrzeć się nie mogę, pięknie Gosia urządzasz ogród 
Pozdrawiam, Iwona.