Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Zaglądam czy trawka już rośnie Gosiu a róże same 8-) u Ciebie ;:215 Ładnie Ci kwitną ..moje większość w donicach bo przez ostatnie 2 lata regularnie podgryzały im korzenie nornice ...Więc u mnie przeważnie takie niby-róże :wink: ...ale i troszkę lepszych też się znajdzie ..tak po połowie ! Dobre i to ! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Gosiu - ogród piękny w całej krasie, kolorowo i bajecznie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Gosieńko ja planuję zasadzenia jabłoni, gruszek, wiśni, czereśni i przede wszsytkim śliwek. Orzechy mam dorodne co roku i wysadzone drzewko małe też rośnie bo owocujacy jest gigant. Mam parę drzewek ale niestety wszystko juz wiekowe a nie chcę któregoś roku nie mieć nic ;:185 Niedługo będę latać wśród porzeczek, bo obsadzone całe ogrodzenie i ich czas się zbliża ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, ja jestem z niej bardzo zadowolona. Podoba mi się wszystko. I kształ kwiatów, ich trwałość. Kształ krzaczka. No i jak na razie jest zdrowa.

Ivonko, trawka została zmieniona, bo była w niej trawa, która rozchodziła się rozłogami. Bardzo trudna do zniszczenia. Cały miesiąc zajęło pozbycie się jej. Ale to dopiero połowa tylnego trawnika jest zrobiona.

Ewa,
faktycznie piwonie bardzo krótko cieszyły oczy. A szkoda, ale jestem zadowolona, bo w tym roku nie kwitły mi tylko 3 z 7. Wypróbuje w tym roku sposób taty z jajkami. W sierpniu powsadzam każdej w nogi po 3-4 surowe jajka. U niego to chyba podziałało.
Niestety moje powojniki nie mają za bardzo miejsca na rozrastanie się. Zastanawiam się co dać Rouguchi. Przecież on najładniej wygląda jak ma podpory takie jak u Kasi. Nie mam takich. Chyba, że go przy siatce posadze.

Maryniu,
zaraz pokażę trawnik. A róże same wchodzą w obiektyw, bo przecież to ich czas :D
Ja już sobie wyobrażam jak by róże kwitły u Ciebie gdyby siedziały w ziemi. Teraz też pieknie wyglądają, zresztą jak wszystko u Ciebie.

Asta,
dziękuję za miłe słowa ;:196

Patrycjo,
no ładny sad się szykuje. Wiem o czym mówisz, bo ja teraz bardzo żałuję, że nie mam częsci warzywnej. Własne owoce i warzywa to jest jednak fajna sprawa.

Dzisiaj pokażę mój piękny trawnik ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda stara część
Obrazek

I trochę kwiatowych widoczków

Obrazek

Obrazek

Home&Garden
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden
Obrazek

History
Obrazek

Green Ice razem z Leonardo
Obrazek

Jazz
Obrazek

Bremer Stadtmusikanten
Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nareszcie odrobiłam zaległości ;:7 zdecydowanie za mało godzin ma doba ;:196
Nowy trawnik wygląda już dużo lepiej niż stary a jak się zagęści to dopiero będzie widok ;:215
Ślicznie kwitną różyczki i powojniki, ogród masz bardzo kolorowy ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, cieszę się, że zajrzałaś. ;:196
Jestem bardzo zadowolona z trawy. Nie żałuję ani minuty spędzonej na tym wybieraniu.
Ale teraz kombinuję co by tu zrobić, żeby się tak nie narobić.
I chyba normalnie przekopię ręcznie, żeby nie rozdrobnić tego świństwa.
Może kogoś wynajmę? Sam,a też bym to zrobiła, ale przez pracę zajęłoby mi to strasznie dużo czasu
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No jest spora różnica między częściami trawnika. To co mówisz- za rok bierzesz się za starą ? :lol:
No piękne masz te róże, to zdecydowanie ich czas. Muszę się do Ciebie wybrać póki kwitną ;:65
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Wszystkiego nie...ale sporo nadrobiłam ;:108
Gosiu nowy trawnik w porównaniu ze starym wygląda rzeczywiście dużo lepiej. Czytam o kłopotach z Edenką i o tym co pisała Asia JLG. Ja na swoja w tym roku też narzekam ;:174 , ma dlugie, rachityczne pędy, które nie wymarzły w zimie i teraz wyglądają masakrycznie. Nie wiem czy je ciąć czy nie.. ale mają już kwiaty...tylko, że kilka. W zeszłym roku też nie byłam nią zachwycona... Chyba ją komuś oddam..
A w ogóle to pięknie wyglądają Twoje rabaty ;:180 - tak bogato i różnorodnie ;:180 Pastelka ;:167
Czy Muzykanci Ci chorują? Wyglądają pięknie na rabacie i widać mnóstwo kwiatów.
Buziaki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale różnica między tym trawami!
Trud się opłacił, świeżutkie to jeszcze i młode, ale ma potencjał ;:108
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Margosiu a cóż to za piękna trawka miedzy różami rośnie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą.
Ale jestm padnięta. Już dawno nie poświęciłam prawie całego dnia na ogród. Nareszcie nadrobiłam większość zaległości. Została mi do sprzątnięcia jedna rabatka, a potem muszę jeszcze pousuwać przekwitnięte kwiaty i będzie na jakiś czas spokój.

Paulinko, zapraszam bardzo serdecznie.
Trawa będzie robiona jeszcze w tym roku. W przyszłym zamierzam zrobić tę część przed domem, do tego będę musiała uzbierać kasę na kamienie na ścieżkę. Dlatego odkładam to na przyszły rok

Asiu, jak miło, wiem, że nie masz czasu. Jakoś ostatnio ja też narzekam na jego brak. Ale powoli wracam do normy.
Ja w zeszłym roku byłam zachwycona Edenem. Przezimował bardzo ładnie, kwitł obłędnie. W tym roku chyba zaszkodziała mu ciepła zima i wiosenne przymrozki. Obumarły mu niektóre gałązki. Ale powoli wraca do siebie. Niedługo bedzie miał sporo kwiatów.
Może trafiłaś na słabą sadzonkę? A może też zima na niego źle podziałała?
Muzykanci u mnie są bardzo zdrowi.

AniuDS, trawa naprawdę mnie cieszy. Teraz będę dbała o to, żeby już taki efekt pozostał.

Aniu, chyba chodzi Ci o ostnicę. Niesamowita trawka. Rewelacyjnie pasująca do róż. W tym roku jest wyjątkowo piękna, chyba dzięki łagodnej zimie.

Great North Eastern
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tradescant. Nówka, ale juz powoli podpbija moje serce. Ciekawe jak bedzie ze zdrowotnością.
Obrazek

No i niezawodna Bonica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Małgosiu Twój ogród przy moim to jak z bajki ;:108 cudze ogrody podobają mi się bardziej.
Zachorowałam też na róże odzyskuję po małych przejściach straciłam przez małą pomyłkę. :twisted: tak naprawdę co to za ogród bez róży i muszę je mieć odnowa.Zapraszam na liliowce z Kasią :wink:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu trawnik zdecydowanie robi wrażenie ;:215 /Różnica jest ogromna, Twój trud na pewno się opłacił.Myślę ze to dobry pomysł z tym ręcznym przekopaniem, zawsze będzie mniej rozdrobnione to paskudztwo niż glebogryzarką.Może nawet wypielenie gracą dałoby radę.Ale do szpadla na taki kawał trawnika, to ja Ci radzę wynająć jakiegoś chłopa, żebyś czasem zbyt dużej ceny zdrowiem nie zapłaciła .
Masz pięknie .U mnie jakoś róze nie chcą rosnąć...Zakwitła mi co prawda róza szczepiona na pniu, ale tylko kilka kwiatków ma ładnych .reszta jakaś taka mizerna, jakby wysuszona, i drzewko jest już prawie bez liści...Pozostałe ledwo odrosty od ziemi, a już schną im liście,żółkną ;:145 a ja im nic takiego nie robię ;:145 .Wszystko rośnie, a róze totalnie mi nie idą ;:131 a najgorsze jest to że coraz więcej róż mi się podoba ;:224 , nawet myślałam o ukorzenianiu patyczków, no ale odechciewa mi się jak popatrzę na te moje zdechlaki ;:199
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - naprawdę podziwiam Cię za trud i wysiłek jaki włożyłaś w ogród ;:138
Trwnik już niedługo doda smaczku perełkom w twoim ogrodzie ;:138
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różą z szałwią cudna, rabaty przepiękne, no i kamienne schodki na które napatrzeć się nie mogę, pięknie Gosia urządzasz ogród ;:224
Pozdrawiam, Iwona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”