Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Cześć Robaczku,
czytam i czytam i znowu zmiany, zmiany, zmiany ;:306, a miało być w tym roku spokojnie :;230. Fajnie, że jesienią dostajesz ogrodowego powera, bo ja zupełnie odwrotnie. W sezonie co prawda nie zauważyłam żebyś miała spadek formy ;:224
Lubię metamorfozy, które fundujesz swojemu ogródkowi. Czekam na efekt końcowy :heja
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i nasz Robaczek wpadł w wir ogrodowych zmian ;:173
Piszesz o ciężkim sprzęcie ale to i dobrze że na taki się zdecydowałaś bo mniejszy narobił by więcej szkód
Niektórzy wolą taka prace zlecić wyszkolonym osobom i mieć z głowy planowanie, ale co to za frajda mieć ogród zrobiony tak na tip top i leżeć na leżaczku wszak my bardzo lubimy zmiany i grzebanie, przesadzanie i to co najlepiej lubię planowanie ;:333

życzę powodzenia w planach
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej Kasiu, czy abyś się kochana nie zakopała gdzieś w ogrodzie? ;:168
jak minął dzionek? ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu jestem pod ogromnym wrażeniem planów ogrodowych jakie lada chwila zostaną wprowadzone w życie...... to prawdziwa ogrodowa rewolucja, z wielkim rozmachem..... Gdy czytałam początkowe dysputy na tematy zmian, to nie sądziłam, ze nabiorą aż takiego rozmachu ;:oj ..... podziwiam, kibicuję i będę podglądać ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj zamówiłam ziemię i korę pod nowe nasadzenia i planowałam tymczasowe miejscówki dla przenoszonych roślin. Oczyściłam też rabatę, gdzie będą przesadzone głogi. Mam nadzieję, że przyjmą się w nowym miejscu i już wiosną przyszłego roku będę podziwiać ich zielone korony i kwiatuszki ;:173
Astry 'Blue Lagoon' przeniosę pod sosny, na poszerzoną rabatę, może nawet tam zostaną. Lawendę będę doniczkować i pakować w skrzynki (ok. 30 szt.) do czasu wysadzenia na obwódce nowego cisowego okręgu na froncie. Szałwia będzie przeniesiona na rabaty różane, a piwonie chwilowo zamieszkają w szkrzynkach. Potem chciałabym je posadzić w 2-3 grupach w okolicach cisów.
Jutro zaczynamy darniowanie rabat i poszerzanie istniejących. Wykopię też conicę (na razie do donicy) i inne rośliny, które będą konieczne do usunięcia podczas sadzenia. W przyszłą środę przyjeżdżają cisy i zaczynamy sadzenie ;:138 Potem będę uzupełniać rośliny, a w kolejne popołudnia zacznę przesadzać róże..więc nudzić się nie będę tej jesieni :wink:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, ale się dzieje ... :heja Jesteś dobrze zorganizowana plany śmigną, że aż miło. :heja
Wiosną nie poznamy Twojego ogrodu ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, mam nadzieję, że zmiana będzie pozytywna ;:173 Jeszcze kilka rzeczy muszę przemyśleć i pewnie to nie ostatnie zmiany u mnie....ale już się nie mogę doczekać realizacji ;:oj Pozdrowionka!
Agnieszko, szczerze, to sama się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy :wink: Ale jak się pojawiła okazja do sadzenia takich wspaniałych cisów, to nie było czasu na wahanie! Myślę, że front domu i cały przedogródek zyska na tych zmianach, a my będziemy mieć trochę prywatności od strony osiedlowej drogi. Dzięki za wsparcie, przyda się ;:196
Martuś, jak wracam z pracy to jest już późno, więc zbyt wiele nie mogę zdziałać, ale korzystałam z pięknej pogody i coś zrobiłam. A jak Tobie minął dzień? :wit
Ula, pochłonęły mnie bez reszty nowe plany ogrodowe i ma zaległości u Was ;:131 Mam nadzieję jednak, że zimą nadrobię ;-))
Sadzenie będzie się odbywać z użyciem profesjonalnego sprzętu i ekipy ogrodniczej - sami nie bylibyśmy w stanie posadzić tych cisów. Mój ogród to niekończąca się historia, oboje z M jesteśmy jej autorami i jakoś nie wyobrażam sobie, aby ogród moich marzeń wyszedł spod ręki obcej osoby...dlatego działamy sami, ale z Waszym wsparciem, cennymi uwagami i inspiracjami mam za sobą całą armię projektantów ;:4
Lulka, wiesz, że ja jestem niespokojna dusza i nie mogę usiedzieć na miejscu ;:65
Aguś, cieszę się, że nasza burza mózgów również dla Ciebie była inspiracją! Jestem pewna, że od wiosny zaczniesz działać i padniemy z wrażenia! ;:215
April, dzięki! Mam nadzieję, że nie zawiodę ;:131
Madziula, pracy z przesadzaniem będzie sporo....nie chcesz przyjechać do pomocy? ;:224
Ewa, ja jesienią zawsze mam dodatkowy zastrzyk energii, jakoś tak schyłek sezonu na mnie działa, że chcę się wyszumieć przed zimą ;:172
Marysiu, dziękuję za serdeczności, kochana jesteś ;:196 Mam nadzieję, że cisy się przyjmą...przyłożę się do sadzenia. Doły chcemy wykopać metr na metr i podsypać dobrą ziemią żeby zdrowo rosły. Ponoć najlepiej sadzić iglaki jesienią..
Aniu, plan jest, a co z niego wyniknie, to się okaże ;-) Mam nadzieję, że energii mi wystarczy na to przedsięwzięcie, ale przyjmuję wszystkie forumowe pozytywne fluidy z radością ;:138
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

A wszystko to przez niewinną wizytę w szkółce ;:224
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

a dobrze - nabiegałam się dziś a potem na działkę choć na chwilkę ;:196 ;:168
jej szałwia do róż......jej kocham takie zestawienie ;:170
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - widzę, że wszystko po bibliotekarsku organizacyjnie trzymasz za pysk, w doniczki, w skrzynki, a książki grzbietami równo z brzegiem półki! ;:306 To mi się podoba, takie porządne zaplanowanie robót ;:215 ;:215 ;:215

Mnie się Twój ogród do tej pory szalenie podobał i na pewno po zmianach też tak będzie ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:224 a to się będzie działo......
No to siła najemna do pracy a Ty aparat w dłonie i migusiem pstryk, pstryk......
A potem proszę wklejać zdjątka równiutko a my będziem z wypiekami oglądać, podglądać i małpować. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, postaram się o dokumentację :uszy
Małgosiu, ;:196 Staram się planować prace etapami, bo przy takich rewolucjach łatwo popaść w chaos. Chciałabym, żeby wszystko sprawnie poszło...a jak będzie, zobaczymy :wink:
Martuś, szałwia wyląduje w okoliach róż i pod hortensją na rabacie angielskiej. Muszę tam jednak najpierw zwolnić miejsce i przenieść inne rośliny...otworzyłam puszkę Pandory ;:oj
Madziula, proszę mi tu bez uników, kiedy przyjeżdżasz? ;:65
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kobieto szalona ;:oj
Przecież to całe logostyczne przedsięwzięcie.
Dobrze, że możesz liczyć na pomoc ekipy.
Już nie mogę się doczekać kiedy pokażesz zdjęcia ze zmianami.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Grażyna zdradziła, co mam na myśli-małpować będę :D Tylko pokazuj, jak to wszystko się układa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, obiecuję, ze po sabacie pakuję kalosze i jadę :uszy
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”