Witajcie po deszczowym dniu przyszedł wietrzny wieczór. dzisiaj jestem padnięta, cieżki dzień w pracy ale jutro nowy dzień i będzie lepiej przynajmniej mamtaką nadzieję. Podczas szukania roślinek w internecie natkneła sie na ciekawa stronę i musze sie jej dokładnie przyjrzeć
MID2006- Madziu oczywiście w wolnej chwilce napisze przepisy i wyśle.
alicjad31- Alu spiżarka musi być teraz kiedy okers zimowy. własnoręczne przetwory pychotka
dorcia7-Dorotko nawet nie wiem ile teraz przesyłki kosztują na Poczcie musze sie w tej kwesti podszkolić. Dorotko my też robimy tyle ile jest konieczne ,a le nie powiem zostają mam weki na przysżły rok. A soki i kompoty im starsze tym lepsze.
koziorozec-Martusiu bo teraz to tylko słoiczki się wyjada. Pomidor o toa porę bez smaku a tak ogóreczek albo pieczareczka ze słoiczka pychotka.
Renata1962-Renatko część już zjedzona

w tym roku mamy apetyt na buraczki z papryką, sos z cukini który zastepuje mam ketchup oraz ogóreczki w koncentracie pomidorowym.
jonatanka-Joasiu Tak pieczarki to podstawa a że niedaleko mnie mają pieczarki to zawsze tato kupuje. Ogóreczki kroimy w talarki i zalewany zalewą octową z dodatkiem musztardy, koncentratu albo miodu. Tych ostatnich w minionym sezonie nie robiliśmy, bo zostało nam kilka słoików z poprzedniego sezonu.
MagdalenaKCh- Madziu przepisy na przetwory są głownie mojej mamy a ona ma je częśc od babci a częśc pewnie od kogoś. Czasami pokusimy się o nowe przepisy z internetu. Na próbę robimy kilka słoików by sprawdzić czy dobre a na przyszły rok już ruszamy z produkcją

, tak była z dżemem z cukinii. Przepis na ketchum z cukini mam od koleżanki z pracy. Na jak długo nam starcza... hm zawsze coś zostaje na kolejny sezon. A jak już pisałam wcześniej soki i kompoty im starsze tym lepsze.