Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 2

Post »

:wit wpadam życzyć miłego dzionka :)
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwio zapasy rewelacja ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Sylwuś spiżarka dobrze zaopatrzona .Dojrzałam pieczarki i sałatka z tarkowanych ogóreczków czy robiłaś je w zalewie octowej?
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Jej jeszcze tyle zapasów to nie widziałam... marzenie... Na jak długo starcza Ci taki zapas? Przepisy na przetwory bierzesz z internetu czy jakies babcine?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś na te buraczki przepisik by się przydał, bo smakowicie wyglądają .Jakby co to wpraszam sie na degustacje grzybkową :wink: Moja spiżarnia na początku jesieni też obficie wyglądała teraz zapasy juz sie skurczyły :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylka u Ciebie to nawet sroga zima nie jest dla Ciebie groźna ,tyle jedzenia w spiżarni, pewnie też ziemniaczki są ,beczka kapusty i przydałaby się świnka w słoikach, przypomina mi się spiżarka u rodziców ,każdej zimy tak było :D
to ja myślałam że u mnie w tym roku jest dużo przetworów bo około 150 różnych słoiczków ale Ty zakasowałaś chyba wszystkich :wit ;:79
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie po deszczowym dniu przyszedł wietrzny wieczór. dzisiaj jestem padnięta, cieżki dzień w pracy ale jutro nowy dzień i będzie lepiej przynajmniej mamtaką nadzieję. Podczas szukania roślinek w internecie natkneła sie na ciekawa stronę i musze sie jej dokładnie przyjrzeć :)

MID2006- Madziu oczywiście w wolnej chwilce napisze przepisy i wyśle.
alicjad31- Alu spiżarka musi być teraz kiedy okers zimowy. własnoręczne przetwory pychotka
dorcia7-Dorotko nawet nie wiem ile teraz przesyłki kosztują na Poczcie musze sie w tej kwesti podszkolić. Dorotko my też robimy tyle ile jest konieczne ,a le nie powiem zostają mam weki na przysżły rok. A soki i kompoty im starsze tym lepsze.
koziorozec-Martusiu bo teraz to tylko słoiczki się wyjada. Pomidor o toa porę bez smaku a tak ogóreczek albo pieczareczka ze słoiczka pychotka.
Renata1962-Renatko część już zjedzona :) w tym roku mamy apetyt na buraczki z papryką, sos z cukini który zastepuje mam ketchup oraz ogóreczki w koncentracie pomidorowym.
jonatanka-Joasiu Tak pieczarki to podstawa a że niedaleko mnie mają pieczarki to zawsze tato kupuje. Ogóreczki kroimy w talarki i zalewany zalewą octową z dodatkiem musztardy, koncentratu albo miodu. Tych ostatnich w minionym sezonie nie robiliśmy, bo zostało nam kilka słoików z poprzedniego sezonu.
MagdalenaKCh- Madziu przepisy na przetwory są głownie mojej mamy a ona ma je częśc od babci a częśc pewnie od kogoś. Czasami pokusimy się o nowe przepisy z internetu. Na próbę robimy kilka słoików by sprawdzić czy dobre a na przyszły rok już ruszamy z produkcją ;:306 , tak była z dżemem z cukinii. Przepis na ketchum z cukini mam od koleżanki z pracy. Na jak długo nam starcza... hm zawsze coś zostaje na kolejny sezon. A jak już pisałam wcześniej soki i kompoty im starsze tym lepsze.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

JAKUCH- Jadziu wolnej chwilce wyślę przepisik. Bardzo smacznie wyglądaja a jeszcze lepiej smakują :) Zapraszam na grzybki oczywiście :) Zimy nie ma a zapasy sie kończą.
gracha-Grażynko a skąd wiadziałaś że ziemniaczki są i beczka kapusty ( tylko ona stoi w innym ponieszczeniu) i jeszcze świnka w słoikach też jest, ale zdjecia już nie robiłam ;:306 Kopytka obowiazkowo polane muszą być smalczykiem ze skwareczkami.
Pozdrawiam wszystkich ( Madzię, Alę, Dorotkę, Jadzię, Martusię, Grażynke, Madzię, Joasię, Renatke,) życzę miłego wieczoru i ściskam każdą z osobna ;:168
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Ale narobiłaś apetytu tymi kopytkami ze smalczykiem skwarkowym, chyba jutro zrobię ;:137
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Ja też dawno już nie jadam ale jutro mam pierogi, które dzisiaj lepiłam. I stwierdzam że im częściej robię pierogi to za każdym razem ciasto wychodzi mi inne., niestety ale na coraz gorsze. Chyba musze przestać, zrobić przerwę.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Pierożki też robię i lubię, z czym robiłaś, ja do ciasta dodaję troszkę oleju,jajko ,ciepła woda
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może po prostu zmień mąkę?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

A je te zrobiłam bez jajka z dodatkiem oleju bo ja to wszystko robię na oko. Na wigilię dodałam jajko i miałam wrażenie ze ciasto było twardsze.
Pierożki na jutro zrobione są ze szpinakiem z dodatkiem mięsa , taki mix.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja teraz przerzuciłam się na robienie ciasta w maszynie do chleba. Wychodzi idealnie. A jak zagniatałam ręcznie też nie było źle. Kombinowałam tylko z mąkami.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Oj ktoś tutaj poszedł na łatwiznę :) to pewnie i chleb pieczesz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”