Pat Zima w dalszym ciągu odwołana
Ewa Żyta w mojej metropolii powiatowej nie ma więc co miałem przeznaczyć na nie wydałem na wiąza, była wyprzedaż w ogrodniczym to kupiłem wiąza Wredei za 19,50 było 50% upustu. Mam już takiego ale malutki wsadzony rok temu i nie rośnie a ten ma ponad metr

Wsadziłem go na miejscu wierzby smoczej, która wcale smocza nie jest
Marzenka No właśnie poza zieloną trawą znów pojawił się kret, skąd te dziady się złażą? Znów będzie go trzeba cały dzień pilnować
Jacek Tak ciemiernik zaraz zakwitnie, złocieniem się podzielę, on jest z darów, ogólnie sporo jeszcze roślin kwitnie co nie jest zbyt dobre o tej porze.
Marta Dziękuję za wizytę, pracy nie zmienię bo właśnie mam taką jak napisałaś

Sadzonki ostróżek wyślę Ci wiosną bo będę przesadzać całą rabatę, z naparstnicami gorzej bo nie ma ich zbyt wiele, tylko proszę przypomnij mi się wiosną.
Właśnie podczas oglądania "Rok w ogrodzie" dowiedziałem się, że wygrałem konkurs

W konkursie do rozpoznania była moja ulubiona topola Purple Tower, mało tego konkurs był 26.10 a mnie wszelkie 2 i 6 szczęście przynoszą, nawet się urodziłem 6.2

A tak nawiasem mówiąc czytałem kiedyś , że w kalendarzu celtyckim (?) każdy ma jakieś drzewo przypisane a osoby z początku lutego mają właśnie topolę.
Słońce świeci ale już na popołudnie deszcz zapowiadają, więc trzeba pogodę wykorzystać

Jadę na stolarnię drzewo ciąć, miłego dnia