Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Agnieszko Twoj ogród ślicznie wygląda nawet teraz a jak wszystkie roślinki nabiorą soczystej zieleni i kolorów będzie jak zwykle pięknie. Ja też dziś do południa popracowałam w ogródku, poprzycinałam uszkodzone drzewka, wrzosy, posprzątałam zescnięte liście troszkę poplewiłam, rozsypałam nawóz na rabatach, a od 15 pada więc ładnie go rozpuści, a jutro leniuchuję a po południu wybieram się na spotkanie lubelskich forumowiczów.
Miłego sobotniego wieczoru i ;:3 niedzieli życzę.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aguś, ale miałaś pracowity dzień. Ja niestety prawie nic nie zrobiłam, bo mi M dzień tak zorganizował, że ledwo na targ w Tarczynie z wywalonym jęzorkiem wpadłam. Ale przynajmniej białe brateczki przytargałam i stokrotki. Poza tym głównie prace porządkowe wokoło domu. Odkryłam meble tarasowe, pomyłam donice, pozamiatałam taras i rozsypałam nawóz. W międzyczasie obiad, spacer z Łucją i dzień zleciał. Do Kordusa podjadę pewnie w okolicach wtorku, środy, chciałabym zobaczyć ewentualne rośliny. Pan korę i ziemię przywiózł, jestem bardzo zadowolona. Według prognoz jutro też czeka nas całkiem przyjemny dzień, ja mam otwarcie sezonu grillowego.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Agnieszko, postawiłam sobie dziś bojowe zadanie przejrzeć wszystkie Twoje części, ponieważ pamiętam że pisałaś kiedyś o przycinaniu modrzewi. Naprawdę miałam szczere chęci, ale to praca na kilka tygodni ;:219 ;:219 ;:219 i chociaż cudownie jest popatrzeć na Twój ogród to nie dokopałam się do tych informacji. Gdybyś miała chwileczkę i zechciała w sposób prosty podpowiedzieć to będę Ci bardzo zobowiązana ;:180 . Wydaje mi się że czas najwyższy ale trochę się obawiam. A może w ogóle dać im spokój i niech rosną jak chcą?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko, ale nam dziewcynka wyrosła - podlotek z niej :lol:
Up..... a, zadowolona i oczywiście za mało zrobiłam, ale więcej nie byłam w stanie, jak pisałam u siebie wiem skąd mi nogi wyrastają, a to przez przekopywanie, sadzenie. Wiosnę masz śliczną te krokusiki ;:215
I takie jaszczury u Ciebie chodzą po ogrodzie ;:oj Równie udanej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, czy pocieszy Cię to, że ja musze wszystko zrobić sama?
No, ale ja odpuszczam sobie w tym roku trawnik, bo nie będe wertykulować i nawozić tej podłej trawy, której chce się pozbyć.
I tak byłam w szoku, że m. dzisiaj wziął się za wycinanie śliwo wiśni
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, ale masz pięknie wysprzątany ogród!
Ta praca jeszcze przede mną, ale energii przybywa mi z każda chwilą na słonku ;:65
Czeka mnie sporo sadzenia jak wrócę :heja
Pashminy tez planuję w donicach, to idealne miniaturki do takich nasadzeń i bedą należycie wyeksponowane :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Hej Aguś :wit :wit
Ogród częściowo wysprzątany ;:oj ;:7 ;:7 Fakt , mogłaś wcześniej rozpocząć sprzątanie , U mnie jeszcze w piątek po południu kilka białych plam miałem. ;:131
Także pracowicie spędziłem dzionek , choć z rana i przed wieczorem deszczyk nie pomógł mi. Jak przyjemnie bolące uda i zesztywniałe plecy ze stadami mrówek :tan :tan
Kąpiel o tej porze :?: ;:oj Może to rytualna kąpiel była, Chrzest czy coś tego typu :wink: Moja psinka lubi wodę , ale jak gorąco , teraz to nawet mokre plamy omija. ;:306 ;:306
Co do Osmokote , też mam jak najlepsze zdanie. Na piasku wskazane są mniejsze dawki , wypłukuje woda. Teraz drugi rzut nie wiem kiedy zrobić. Wszystko ''spłaszczone'' . ;:oj ;:24
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Aga, odwaliliście kawał dobrej roboty. Mnie wczoraj z działki wygonił deszcz i niewiele zdążyłam zrobić. Na dziś zapowiadali słońce, ale póki co ukryte jest za grubą warstwą chmur :? .
Czytałam, ze posadzilas już różyczki. Pashminy też już masz? U kogo zamawiałaś?
Sarunia wgląda słodko, garnie się do ogrodu zupełnie jak nasza Fruzia :lol: . Ale mam nadzieję, że jeszcze nie próbowała pielić ( jak moja)... ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, dzień dobry w niedzielne popołudnie!
Odpiszę ogólnie tym razem, wybaczcie.
Pogoda dziś taka sobie, tylko chwilami słońce się przebija a temperatury też nie powalające. Może to i dobrze, bo dzisiaj jestem istnym zombie po wczorajszych szaleństwach w ogrodzie. Dałam sobie w kość, a dzisiaj czuję każdy fragment swego jeszcze nie wątłego ciała. Nad wagą nadal pracuję, ale siły na bieżnię i ćwiczenia nie mam za grosz.
Kupiłam dzisiaj nawozy, podłoże do róż i roślin donicowych, jakieś drobiazgi. O, poduchy na krzesła w ogrodzie np. Załadowałam cały bagażnik, a teraz trzeba to wykorzystać. Może część dzisiaj rozsypię, ale szczerze mówiąc wątpię, bo... jak wyżej ;-)
Życzę Wam miłej reszty weekendu. Widzę, że dzisiaj większość z nas jednak odpoczywa. Za mocno wczoraj poszaleliśmy.

PS. Zdecydowałam, że Pashminy pójdą do donic - Kasiek mnie ostatecznie przekonała :)
PS2. Asiu, Pashminy kupowałam u naszej Ewy.
PS3. Jolciu, jeśli modrzew jest już rozrosnięty, to skracamy mu młode przyrosty o 1/3. Jeśli to młodziak, to tniemy już teraz, nawet o połowę długości gałązek.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, wysyłam słonko :wit
Chyba ciachnę mojego psa z dredami po powrocie bo ma długie baty, a to jeszcze młodziak jest :D
Asia2 - Ewa codziennie wysyła paczki, więc Twoje na pewno też dotrą. A może wybierzesz się do Kamionek po odbiór osobisty i zatrzyma przy okazji do mnie za płot? :D
Miłej niedzieli ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aguś, i gdzie ta piękna pogoda dzisiaj się nam podziała? Wyszłam na chwilę, chciałam cokolwiek zrobić ale zawróciłam niemalże po pół godzinie, wieje tak przenikliwy wiatr, że odpuszczam. Mój M mimo wszystko grilluje, ja jem w każdym razie w domu.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś czytam, że dziś kosteczki bolą po wczorajszych ogrodowych szaleństwach 8-) :lol: u mnie podobnie, ale najgorzej było rano, teraz już ok :D Mnóstwo pracy zrobiłam.... ale to kropla w morzu potrzeb , jeszcze ogrom pracy czeka. Zamówiłam narzędzie, bo moje to już były niedobitki, mam nadzieję, ze wtorek, środa już dostanę :D Ciekawa jestem bardzo jakie poduchy kupiłaś :D
Miłego niedzielnego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

;:196
zrobione!!!
kalil
50p
50p
Od: 3 sie 2012, o 13:59

Post »

Widzę,że mam baaaardzo dużo do nadrobienia :roll: 17 część - gratuluję ;:180 Będę miała skąd podglądać :wink: może i ja kiedyś będę miała piękny ogród, bo na razie to marzenie ;:131

U mnie słoneczka to dzisiaj w ogóle nie było :( Zimno, ponuro i mżawkowo ;:222
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Słońce wyszło po południu i zaraz świat zrobił się ładniejszy :D Żałuję, że wczoraj tak nie było.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”