Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Jolu, dziękuję - miło mi czytać słowa uznania... pracy w sezonie udało się wykonać sporo, ale jeszcz etyle przed nami... wiosny nam trzeba!
Bogusiu, żebyś wiedziała - bez stresu jest mniej dolegliwości, a energii więcej, zwłaszcza przy tak pięknej pogodzie... szkoda, że tak się nie da cały czas! Zgapiaj do woli, jeśli coś Ci przypadło do gustu... miłego dnia i dziękuję za odwiedziny!
Marysiu, wzajemnie - pięknego poniedziałku!
Kasiu, wpadnę później na rekonensans rabaty :)
Robaczku, latte czeka, zapraszam :) Czy w Posen pogoda się utrzymuje? Masz już nie dużo czasu na sadzenie, ponoć po weekendzie mrozy! :roll:
Agnieszko, i tego stanu bardzo Ci zazdroszczę... ja już nie potrzebuję wyścigu szczurów i całego tego pędu... wolę porozmawiać ze starszą panią, która podobnie jak ja kocha kwiaty, niż mieć w głowie cały ten marketingowo-korporacyjny bełkot. Zwolniłaś i bardzo dobrze - teraz na pewno masz poczucie, że ogarniasz i kontrolujesz swoje życie... tak trzymaj!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie piękne radosne czosnki!
Słonko za oknem, oby jak najdłużej. W tym tygodniu mam sadzić kolejne róże od Ewy, potem tylko 4 angielki zamówione na Wyspach, najwyżej zadołuję jeśli miałyby nadejść mrozy.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak fajnie że jeszcze raz do Ciebie zajrzałam ;:138
Czosnki to jedne z moich ulubionych roślinek, na razie bezskutecznie uprawiane w moim ogrodzie ;:224

Ale narobiłam byków w swoim ostatnim poście :oops: Aż dziwne że zrozumiałaś co napisałam :;230 tak to jest jak się człowiek śpieszy i zagląda na Fo między pracowymi zadaniami ;:223
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu u nas także piękna, słoneczna pogoda i ciepło.
Nawet sobie myślę, że pospieszyłam się z okrywaniem roślin, no ale trudno.
Ja z racji siedzenia w domu także nie narzekam, chociaż jak mam dużo czasu, to moje zorganizowanie bierze w łeb.
Dawniej miałam odpowiedzialną pracę, nie w tym sensie, że jakieś stanowisko, ale odpowiedzialną, wiecznie chore dziecko i jeszcze wieczorami chodziliśmy do rodziny i znajomych, albo oni do nas, a teraz ciągle brak czasu. :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Tereniu, April, Robaczku - dziękuję Wam za odwiedziny i miłe wpisy... Dla Was (i przede wszystkim Jule - matki chrzestnej rzeczonego) mała sesja psa z dredami, zwanego w niektórych tylko kręgach modrzewiem :)

Pies w perspektywie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i z bliska:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu cudne widoki ogrodowe, aż się oczy do nich śmieją. ;:138
Floksy ogromniaste Ci wyrosły, sądziłam, że to jakiś krzew tak kwitnie. :)
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Aguś narobiłaś mi smaka na psa z dredami :;230 w następnym sezonie zarazgo sobie kupie :tan
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Sesja mojego chrzesniaka :heja wiesz ze kocham go wielka nieograniczona ;:167 no czyz nie jest piekny ;:215 to nie bylo pytanie, tylko stwierdzenie faktu - takiego egzemplarza ze swieca szukac.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Wiesz , tak patrzę na kolejne psie odsłony i owszem , ciekawy egzemplarz :)
Patrząc jednak na ogród okiem bliższego i dalszego planu w oczy rzuca się ...trawnik -dla mnie - niczym angielski , z katalogu . Podkreśla urodę kompozycji , bez tak utrzymanego , w takiej kondycji , trawnika ogród nie był by tym , czym jest - bez koniczyny , mniszka , babki lancetowatej , stokrotek - jak u mnie ;:145 . Widać , że starasz się , by był trawnikiem nie tylko z nazwy i wielki ;:180 .

Powiedz , proszę , ile ma Twój klon rosnący tuż przy tarasie i czy to odmiana Atropurpureum ?
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Jak w pysk strzelił....puli. ;:oj Doskonałe skojarzenie. Dorodny i wypielęgnowany.
Pięknie wyglądają na jego tle te czosnki.
A ja myślałam, że to kolejne krzewy hortensji..... a to floksy. Niestety u mnie nie zamieszkają, bo mam na nie uczulenie. ;:218 ale dredziaka sobie zafunduję. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Za propozycje dziękuję, ale rąbać i sadzonkować będę swoją własną, bo jest najśliczniejsza na świecie i koniecznie muszę mieć więcej krzaków :D
Pokazało się trochę słońca, ale oczywiście właśnie dziś wyszłam później z pracy, a o czwartej już trochę ciemno. Jutro muszę wybrać się do lekarza na badania okresowe, więc kolejny dzień w plecy :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jule pisze:Dzięki za ciacho, oslodzic sobie zycie zawsze mozna ;:108 Gosik, Agus jest z tych kobiet prawie doskonalych - nie powiem, ze mnie zazdrosc zzera, bo ja lubie swoje lenistwo hihi ale taka zone chciala bym miec ;:172
Oj i ja chciałabym mieć taką żonę: ugotuje, posprząta, o zwierzaki zadba, dzieci doglądnie,
a i ogród cudownym uśmiechem omiecie. Ideał nie baba. :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jule pisze:Dzięki za ciacho, oslodzic sobie zycie zawsze mozna ;:108 Gosik, Agus jest z tych kobiet prawie doskonalych - nie powiem, ze mnie zazdrosc zzera, bo ja lubie swoje lenistwo hihi ale taka zone chciala bym miec ;:172
[/quote]

Jula, ja się nie dziwię,że lubisz swoje lenistwo. tez bym lubiła, gdybym miała m. który za mnie tyle rzeczy zrobi
Aguś, gdybym miała więcej kasy zrezygnowałabym z pracy.
tez lubię posiedzieć w domu. Może wtedy nareszcie miałabym ogarnięty jako tako? A od kuchni nie stronię, ale jak brak czasu to nie wydziwiam tylko co najprostsze robię
Ja sie po prostu nie wyrabiam i podziwiam wszystkie osoby, które tak umieją sobie zorganizowac czas, że mają wszystko porobione , a jeszcze zdążą odpocząc.
Mnie się to nie udaje.
Jak pisałam u Justynki, tutaj wychodzi obraz ogrodu. U Was wylizany,poukładany, elegancki, u mnie bałaganiarski, roztrzepany.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Aguś porannie,udanego dnia w fabryce.Muszę się rozgrzeszyć dzisiaj i okopczykować róże i chyba okryję delosperme.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Modrzew uroczy i w ogóle i w szczególe! ;:108 Bardzo malowniczy! Towarzystwo czosnków dobre!
Widzę, ze również Tobie żółkną liście czosnków podczas kwitnienia! Ponoć da się coś z tym zrobić: trzeba wykopać, zaprawić na grzyba i posadzić potem z powrotem. Ale ja zawsze zapominam! ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”