Działka na Kaszubach - amba19
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elżuniu - popadało w Gdańsku i to bardzo lokalnie. W jednych dzielnicach trochę deszczu spadło a w innych NIC. W okolicach, gdzie jest położona moja działka trochę popadało, ale u nas bardzo często pada tylko do rzeczki - dlatego gospodarz sprzedał nam ten kawałek pola na działki, bo mu tam nic nie chciało rosnąć 

- amba19
To moje zakupy z ubiegłej niedzieli(Targi Rolniczo-Przemysłowe w Lubaniu) Jakoś wcześniej nie chciały mi przejść przez fotosika - dzisiaj pełen sukces! Zakupy skromniutkie ale za to chałupka ocieplona! Niestety wszystko kręcci się wokół kasy.
Na zdjęciach
1-sosna bośniacka
2-zwykły różowy wieloletni floks
3- świerczki conica (mam już conicę ale te były po 5.00 złotych więc nie mogłam się oprzeć
))
Kupiłam jeszcze dziewannę odmianę ogrodową o kwiatach w kolorze wrzosowym, ale niestety nie mogę znaleźć udanego zdjęcia. Zrobię jej zdjęcie w przyszłym tygodniu, może już rozkwitnie, bo wzięłam egzemplarz z samymi pączkami.

Na zdjęciach
1-sosna bośniacka
2-zwykły różowy wieloletni floks
3- świerczki conica (mam już conicę ale te były po 5.00 złotych więc nie mogłam się oprzeć

Kupiłam jeszcze dziewannę odmianę ogrodową o kwiatach w kolorze wrzosowym, ale niestety nie mogę znaleźć udanego zdjęcia. Zrobię jej zdjęcie w przyszłym tygodniu, może już rozkwitnie, bo wzięłam egzemplarz z samymi pączkami.

- amba19
Zgadza się Czesiu! Ja zrobiłam ten błąd i posadziłam rośliny blisko domku przed zrobieniem elewacji i potem bardzo się denerwowałam że mi się poniszczą podczas docieplania. A teraz znowu planuję rabatkę z trawami przy południowej ścianie. Wymyśliłam ją sobie w zimie oglądając właśnie ogrody na forum i strasznie mnie korci aby te pomysły wprowadzić w życie. Dziękuję za odwiedziny, bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś i zapraszam Cię częściej 

- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Witaj, Marysiu!
Byłam już u Ciebie, ale zaglądam znowu. A co!
Z deszczem, to i powiem, że ja mam odwrotny problem. Co i rusz popaduje, a ja i dzieci podziębione, więc nie możemy chodzić na działkę tak, jak do tej pory - czyli codziennie.
U Ciebie mimo suszy i tak wszystko ładnie kwitnie. Pewnie ręce od konewek bolą, co?
A co do zdjęć, spróbuj przez ImageShack, to inna strona, alternatywa dla fotosiku. Jeśli Ci on też nie podpasuje, to wystarczy wrzucić w google "image hosting" i zobaczysz, ile stron Ci wyjdzie ;)
Byłam już u Ciebie, ale zaglądam znowu. A co!
Z deszczem, to i powiem, że ja mam odwrotny problem. Co i rusz popaduje, a ja i dzieci podziębione, więc nie możemy chodzić na działkę tak, jak do tej pory - czyli codziennie.
U Ciebie mimo suszy i tak wszystko ładnie kwitnie. Pewnie ręce od konewek bolą, co?
A co do zdjęć, spróbuj przez ImageShack, to inna strona, alternatywa dla fotosiku. Jeśli Ci on też nie podpasuje, to wystarczy wrzucić w google "image hosting" i zobaczysz, ile stron Ci wyjdzie ;)
- amba19
Coccinello-Biedroneczko strasznie się cieszę że do mnie zajrzałaś!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o deszcz to od wczoraj mamy opady, co prawda przelotne ale to lepiej niż jedna wielka ulewa - bo wtedy zawsze się coś zniszczy na działce.
Fotosik na razie łaskawy, więc się jego trzymam ale niech tylko spróbuje zastrajkować to zrobię użytek z Twojej podpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie całą Twoją rodzinkę i zapraszam jak najczęściej na Kaszuby - Maria
A specjalnie dla Ciebie zdjęcie biedroneczki z mojej działki
Jeśli chodzi o deszcz to od wczoraj mamy opady, co prawda przelotne ale to lepiej niż jedna wielka ulewa - bo wtedy zawsze się coś zniszczy na działce.
Fotosik na razie łaskawy, więc się jego trzymam ale niech tylko spróbuje zastrajkować to zrobię użytek z Twojej podpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie całą Twoją rodzinkę i zapraszam jak najczęściej na Kaszuby - Maria
A specjalnie dla Ciebie zdjęcie biedroneczki z mojej działki

- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
jaka piękna biedroneczka!!!! Ja na razie widziałam u nas tylko jedną, tą co mam awatarze.
Co do zdj, to znalażłam jeszcze stronkę http://pl.tinypic.com/ jest po polsku i moim zdaniem jest szybsza.
Co do zdj, to znalażłam jeszcze stronkę http://pl.tinypic.com/ jest po polsku i moim zdaniem jest szybsza.
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ambuniu zakupy zrobiłaś super :P
Widzę że deszczyk u ciebie popadał a u mnie na działce nic a nic.
We Wrocławiu lało gdzie niegdzie a u nas na działkach susza. On chyba specjalnie nas omija żebyśmy codziennie podlewali
Szczęście moje jest takie że mam prąd i pompę na prąd bo inaczej nie było by w ogóle podlane bo jak wiesz to mam dolegliwości :x
Pomimo suszy u ciebie to kwiatki masz piękne
Widzę że deszczyk u ciebie popadał a u mnie na działce nic a nic.
We Wrocławiu lało gdzie niegdzie a u nas na działkach susza. On chyba specjalnie nas omija żebyśmy codziennie podlewali

Szczęście moje jest takie że mam prąd i pompę na prąd bo inaczej nie było by w ogóle podlane bo jak wiesz to mam dolegliwości :x
Pomimo suszy u ciebie to kwiatki masz piękne

Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola