Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elżuniu - popadało w Gdańsku i to bardzo lokalnie. W jednych dzielnicach trochę deszczu spadło a w innych NIC. W okolicach, gdzie jest położona moja działka trochę popadało, ale u nas bardzo często pada tylko do rzeczki - dlatego gospodarz sprzedał nam ten kawałek pola na działki, bo mu tam nic nie chciało rosnąć ;:113
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak można wstawić zdjęcia omijając fotosik????
Jestem załamana od dwóch dni nic nie udaje mi się wkleić ;:155
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwitnąca trzykrotka (a może ona ma inną "fachową" nazwę? ) Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moje zakupy z ubiegłej niedzieli(Targi Rolniczo-Przemysłowe w Lubaniu) Jakoś wcześniej nie chciały mi przejść przez fotosika - dzisiaj pełen sukces! Zakupy skromniutkie ale za to chałupka ocieplona! Niestety wszystko kręcci się wokół kasy.
Na zdjęciach
1-sosna bośniacka
2-zwykły różowy wieloletni floks
3- świerczki conica (mam już conicę ale te były po 5.00 złotych więc nie mogłam się oprzeć :)))
Kupiłam jeszcze dziewannę odmianę ogrodową o kwiatach w kolorze wrzosowym, ale niestety nie mogę znaleźć udanego zdjęcia. Zrobię jej zdjęcie w przyszłym tygodniu, może już rozkwitnie, bo wzięłam egzemplarz z samymi pączkami. Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj nareszcie spadł "uczciwy" deszcz. Popadało i chyba też mocno powiało bo po powrocie z pracy znalazłam na balkonie jakąś obcą przemoczoną kurtkę. Zaraz idę powiesić na klatce ogłoszenie przy windzie!
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p
Od: 15 kwie 2008, o 12:01

Post »

Czesc, masz urocza dzialeczke i jeszcze niedobudowany domek, ale to nic i on wcalie niezlie wyglionda wsrod okazalych roslin. Tak już jest, dom budujesz i już chce sie jak naiszypciej cosc posadzic, zeby kwitlo, bylo zieliono...
Wszystkie kwiaty sa piekne.
(NL4)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadza się Czesiu! Ja zrobiłam ten błąd i posadziłam rośliny blisko domku przed zrobieniem elewacji i potem bardzo się denerwowałam że mi się poniszczą podczas docieplania. A teraz znowu planuję rabatkę z trawami przy południowej ścianie. Wymyśliłam ją sobie w zimie oglądając właśnie ogrody na forum i strasznie mnie korci aby te pomysły wprowadzić w życie. Dziękuję za odwiedziny, bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś i zapraszam Cię częściej :wit
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Tak już jest z tymi roslinami, chce sie jak najszypciej ich posadzic zeby rosly i efekt bylby już teras. A kiedy myslisz ociepliac dom?
(NL4)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Witaj, Marysiu!

Byłam już u Ciebie, ale zaglądam znowu. A co!

Z deszczem, to i powiem, że ja mam odwrotny problem. Co i rusz popaduje, a ja i dzieci podziębione, więc nie możemy chodzić na działkę tak, jak do tej pory - czyli codziennie.

U Ciebie mimo suszy i tak wszystko ładnie kwitnie. Pewnie ręce od konewek bolą, co?

A co do zdjęć, spróbuj przez ImageShack, to inna strona, alternatywa dla fotosiku. Jeśli Ci on też nie podpasuje, to wystarczy wrzucić w google "image hosting" i zobaczysz, ile stron Ci wyjdzie ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czesiu w ubiegłym tygodniu zakończyło się ocieplanie, niestety jeszcze czeka mnie jeszcze tynkowanie domku bo niestety zabrakło pieniążków żeby zrobić wszystko od razu. Może uda się w przyszłym roku a może dopiero za dwa lata. Wszystko niestety zależy od kasy!
Awatar użytkownika
ceslavyte
50p
50p

Post »

Rozumiem, ale krok po kroku, jak kropla po kropli i kamien przetoczy...
(NL4)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coccinello-Biedroneczko strasznie się cieszę że do mnie zajrzałaś!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o deszcz to od wczoraj mamy opady, co prawda przelotne ale to lepiej niż jedna wielka ulewa - bo wtedy zawsze się coś zniszczy na działce.
Fotosik na razie łaskawy, więc się jego trzymam ale niech tylko spróbuje zastrajkować to zrobię użytek z Twojej podpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie całą Twoją rodzinkę i zapraszam jak najczęściej na Kaszuby - Maria
A specjalnie dla Ciebie zdjęcie biedroneczki z mojej działki Obrazek
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

jaka piękna biedroneczka!!!! Ja na razie widziałam u nas tylko jedną, tą co mam awatarze.

Co do zdj, to znalażłam jeszcze stronkę http://pl.tinypic.com/ jest po polsku i moim zdaniem jest szybsza.
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ambuniu zakupy zrobiłaś super :P
Widzę że deszczyk u ciebie popadał a u mnie na działce nic a nic.
We Wrocławiu lało gdzie niegdzie a u nas na działkach susza. On chyba specjalnie nas omija żebyśmy codziennie podlewali :twisted:
Szczęście moje jest takie że mam prąd i pompę na prąd bo inaczej nie było by w ogóle podlane bo jak wiesz to mam dolegliwości :x
Pomimo suszy u ciebie to kwiatki masz piękne :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Jolciu sama się dziwię jakim cudem one rosną. Podlewane są tylko w weekendy i to nie we wszystkie. Bo na przykład w ostatni weekend musiałam zostać w domu z przyczyn rodzinnych, no ale ostatnio to akurat trochę popadało. Siła przetrwania tych kwiatków mnie zdumiewa. Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”