Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basieńko wpadłam się przywitać :wit pięknie u Ciebie ,a pewnie będzie jeszcze piękniej jak Ci to wszystko zakwitnie.Kotek taki dostojny - dobrze że tylko pilnuje kwiatków a nie kopie pod nimi.

pozdrawiam Stasia :heja
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu. W ubiegłym sezonie pisałam Ci, że Mary Rose jest różą terminatorem. Nie przemarza. I potwierdziło się. Na starej działce wszystkie róże mi przemarzały do wysokości kopczyka - tylko ta jedna nie. Jesienią do przeprowadzki musiałam ją bardzo przyciąć, ale również przezimowała i zbiera się pomimo silnego okaleczenia korzeni i łodyg. Piękna ta serduszka biała. Mam tylko różową ale też jeszcze nie kwitnie.
Wyobrażam sobie ten szpaler kwitnących piwonii z odzysku. Też je bardzo lubię, gdyby jeszcze chciały kwitnąć dłużej, ale jak jest dużo kwiatów na jednym krzaku, to ten czas kwitnienia się przedłuża.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basiu ale piękności pokazujesz, ta serduszka taka wczesna, skąd Ty ją masz i piwonia delikatna, znowu na nią wpadłam i myślałam że to jakaś sosenka. :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Hej Basiu już jestem . Fajnie kwitnie wszystko . Jutro pójdę sprawdzić co tam u mnie słychać . Chciałam sobie kupić piwonię krzewiastą ,ale ta cena mnie przerosła 20 E to trochę za dużo ;:196 Róż Poulsena zatrzęsienie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basia sprząta po malowaniu!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Oj żeby tak mnie co samo powychodziło z ziemi, a może sprzeda mi ktoś kilka starych sztuk żółtego tulipana. Też mam kilka piwonii podarowanych od mamusi mojego M i kwitły w ubiegłym roku. Piszesz, że masz po likwidowanych ogrodach, czy to znaczy, że właściciele nie zabrali sobie na inne miejsce albo nie posprzedawali. :shock:
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję ,że masz już koniec roboty . Pokaz sie ;:196
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Jak i ja już się przytarabaniłam , na Forum , to i Ty możesz też ! :lol:
Pokaż swoje kwitnące , nie ukrywaj nic! ;:224

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basiu, naprawdę, gdzie jesteś??? :(
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Witaj Basiu!
Miło znowu gościć u Ciebie na wiosnę. Pamiętam jakie śliczności prezentowałaś rok temu, mam na myśli przede wszystkim tulipany, a potem róże. Widzę, że piwonie już się pokazują, dzisiaj też swoją odkryłem wśród chwastów i trochę ją oporządziłem. Poza tym podobają mi się te Twoje małe tulipanki botaniczne - super wyglądają kwitnąc w grupach.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witajcie!
Moich przygód z malowaniem nie będę nawet próbować opisywać ;:223 , ale pokażę kawałek moich wypocin. Oprócz ścian malowałam wszystkie ciemnofioletowe elementy- ponad 30 uchwytów przy meblach, 2 lustra, murki przy drzwiach (4!) i inne pierdoły. Jak to dobrze, że powtórka dopiero za trzy lata.

Obrazek

Tadek akurat ta dicentra nie nadaje się do prymulek. Po pierwsze jest niziutka, po drugie zbyt wczesna, po trzecie droga ;:108 natomiast na pewno biała serduszka okazała wyglądałaby pięknie. Chyba kwitną w tym samym czasie.

Marynko moja piwonia delikatna, debiutantka zeszłoroczna miała od razu dwa pędy, oba z kwiatkami :) teraz ma cztery, ale chyba też dwa z kwiatkami. Ważne, że się rozrasta.

Olu piwonie m.in delikatną kupowałam u Pana Kołodziejskiego z Sochaczewa, oczywiście przez internet. Polecam, bo sadzonki duże i zgodne odmianowo.
Ja z Lilypolu dostałam bardzo ładne cebule, a zamawiałam teraz niewiele.
Nie mam pojęcia, jakie będą piwonie z odzysku, ale mam nadzieję na miłe niespodzianki.

Ala jakieś trzy kilometry ode mnie likwidowano ogródki działkowe, w związku z budową autostrady. Ja na tym terenie pojawiłam się, jak już większość roślin stamtąd wybrano, ale piwoniami nikt się nie interesował. Wobec czego w gumiakach, ze szpadlem w ręce, wędrowałam po polu i wykopywałam, co się dało. Obsadziłam nimi siatkę ogrodzeniową od zewnątrz, będzie z 20 metrów. Uratowane :) więc chyba się odwdzięczą.
Ofertę piwonii wyślę emailem.

Stasiu z kotów na działce więcej jest pożytku, niż szkody. Ja nie sieję, więc niczego mi nie rozgrzebią, kwiatów nie niszczą i w dodatku nornice wyplenią :)
Teraz zimno, więc żadne nowe kwiaty się nie rozwijają, za to zielonego coraz więcej.

Krysiu mało, że nazwałaś Mary Rose terminatorem- Ty ją u mnie zidentyfikowałaś ;:196 U mnie w całości przetrwała właśnie ona, a także Polka, Veilchenblau i niezidentyfikowany rambler. Na Westerlandzie nie widać nawet przy ziemi jednego pędzika.
Piwonie posadziłam wzdłuż płotu, będą zdobiły choćby tylko samymi liśćmi do jesieni, no i odchwaszczania będzie mniej.
Majka ta serduszka to taki rarytasik, kupiony na All za dość duże pieniądze. Czasami mnie tak najdzie :oops:
Piwonia delikatna jest naprawdę wyjątkową rośliną, choć nie potrafię uchwycić aparatem jej czaru.

Jadzia myślę, że wszystko w Berlinie ogarnięte ;:108 fajnie, że jesteś :) nie pokusiłaś się na żadną różę? Nie do wiary :;230 Za taką kasę, a nawet mniejszą, to i u nas kupisz drzewiastą piwonię.

Tosia jestem :D najważniejsze zrobione, a za sprzątanie to ja się wezmę dopiero od jutra, po uprzednich poprawkach po malowaniu :;230 a ogródek czeka ;:65

Krysiu właściciele pozbierali z ogródków najcenniejsze rośliny, a piwonie chyba niemodne, bo zostało ich mnóstwo. Nie słyszałam, aby ktoś sprzedawał rosliny z opuszczonych ogródków.
Przypomnij mi na początku czerwca, przyślę Ci tych żółtych tulipanów :)

Dorotko po ciężkiej fizycznej pracy i wielkiej nerwówce wracam stęskniona do komputera :D Będę się odstresowywać w Waszych ogródkach.

Tomek tulipany botaniczne już bez płatków, czekam na następne. Wydaje mi się, że wyglądają jakoś dziwnie, jakby skarlały :roll:
Piwonie są nie do zdarcia, nie słyszałam nigdy, aby przemarzły. Mimo szybkiego przekwitania bardzo je lubię. W sumie ich krzaki też są ozdobne do późna.

Zdjęć parę dni nie robiłam, ale trochę niepublikowanych z zeszłego tygodnia mam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I świeżo zamontowana pergola na róże pnące i powojniki

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

:shock: No nie! Ale podrasowałaś przedpokój jak jakiś dekorator wnętrz! Świetne kolory i jaka pomysłowość. Brawo Basiu! :D :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BAŚKA jesteś mistrzem pędzla . Długo się namyślałam w którym miejscu jest ta pergola i wreszcie wiem Fajnie je odnowiłaś ale one przecież były fajne ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Przyłączę się do zachwytów nad przedpokojem. Ślicznie.
Tę bardzo lubię piwonie ale u mnie co roku część pąków zamiera (chyba szara pleśń, albo jakaś inna zaraza) muszę w tym roku wcześniej opryskać.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu no no ładny wystrój zrobiłaś aż miło popatrzeć... ładna brama w ogrodzie chyba powojniki pójdą do niej :)
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”