Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

Witaj
Musiałam przybiec do ciebie nawet o takiej porze, bo inaczej nie byłabym w stanie, chociaż jutro sobie obiecałam, że poświęcej więcej czasu na forum,ale wiesz jak to jest.
Różnie może byc.
Widzę że wraz z nadejściem jesieni zbiera Wam sie na rachunek sumienia. Nie wiem czy to dobrze, bo można nabawić sie kilku chorób. Po pierwsze stres, po drugie chciejstwa, żalu, tęsknoty. I tak dalej :D
Ja tam wiem, że dzięki temu, że coś w tym roku schrzaniłam mam możliwość naprawienia tego w przyszłym, albo nawet dokonania całkowitej zmiany. Czyli będę miała co robić w przyszłym roku ;:138
A Twojej chorobie żurawkowej to wcale sie nie dziwię. Mam podobna. :D
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Margo2, miło Cię gościć. U mnie takie rachunki sumienia służą temu, by się wziąć w garść i zabrać za to, co najważniejsze. Np zauważyłam, że zajęłam się drobnicą, cebulkami, kwiatkami, a gdzie krzewy, czyli tło i oś rabaty? I inne (najchętniej zimozielone) wypełniacze? Wszystko przekwitło i mogę sobie zrobić zdjęcie róży, która co prawda ma jeszcze kwiaty, ale sterczy pośrodku zwiędłych resztek letniego bogactwa :( :oops:
No ale ile by się gazet, programów, poradników nie obejrzało, to i tak trzeba się w praktyce wszystkiego nauczyć, mój ogrodek zagrał mi na nosie i mam za swoje.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Krzysiek, na pw odpisałam, nawet bardzo obszernie, ale wiadomość jest ciągle w "do wysłania", przepraszam, że tak nudzę tymi problemami z wysyłaniem. Poczekam jeszcze trochę i wyślę ponownie.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Od połowy września moja gwiazda betlejemska z zeszłych świąt idzie spać już o 17 do takiej wnęki na szczotki, ma tam ciemno do 9 rano, bo czytałam, że 14 godzin zaciemnienia przez jakieś 2 miesiące jest warunkiem ponownego kwitnienia. No i zauważyłam, ze coś się tam zaczyna dziać na końcach pędów. Obrazek Obrazek
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak takie zimozielone wypełniacze to podstawa. Wtedy zima nie taka straszna. Jest na czym oko zawiesić.
Wiosną naprawisz błędy. Masz całą zimę na projekt.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Mam, zgadza się i nie zmarnuję jej.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

A to jest prezent dla Krzysztofa (przede wszystkim, a w ogóle dla Wszystkich), nie uwierzycie, ale w listopadzie miałam za oknem przez jakieś trzy minuty tęczę, wyszło takie ostrzejsze słońce po deszczu i światło się zrobiło prawie wiosenne, mimo że chmury już śniegowe. Dzięki, Krzysiek, za porady w kwestii domku. Obrazek Aż wyleciałam z domu z aparatem. A tęcza to dobry znak, no i właśnie życzę Wszystkim samych dobrych znaków.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

UUUps, no masz, nie to zdjęcie wstawiłam, to jest z wiosny, zaraz znajdę listopadową tęczę, sorrrrki, ale prezent :;230 :;230 :;230
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i po co się przyznawałaś :D
Nikt pewnie nie wpadłby, że to wiosna.
Co prawda drzewa zielenieja, no ale..
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też bym się nie zorientowała :;230 Przy takiej dawce optymizmu zaślepiona całkiem jestem :heja
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Witaj Mambo!
Przeleciałam Twój wątek w trymiga,ale bardzo dokładnie i to tylko dlatego,że jesteś superancko dowcipna w pisaniu.Nie musisz nawet dawać dużo fotek.Twój sposób opowiadania o roślinkach i ogrodzie daje wystarczający obraz Twych włości,a tematy pokrewne są jeszcze bardziej wciągające.Oj,będę twoim częstym gościem,bo bardzo się odprężam czytając Ciebie,a działeczkę też masz super,bardzo polecam Ci tuje,bo one są znakomitą granicą przy tworzeniu zakątków.Serdecznie pozdrawiam szczeciniankę
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Ja już w ogóle kończę temat tęczy, bo fotki NIE MA, wcięło czy co, w każdym razie wiszę Wam prezent. Dziękuję za humorystyczne podejście do mojej wtopy, no i ta wiosenna tęcza nie jest taka zła, nie? Za to dziś z działki mam takie coś:
Obrazek
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

mieciak49 - no wiesz, jaki dowcip, jakie tematy poboczne, ja piszę TYLKO na tematy ogrodnicze i całkiem poważnie, też wymyśliłaś :D :D :D Akurat ogród jest najpoważniejszą sprawą w moim życiu. Dziękuję za wizytę, przez Ciebie pewnie kupię wiosną pompę i w oczku będą koi. I tak to się wirus działkowy rozprzestrzenia :D :D :D Faktycznie, prosty sposób na łowne koty - wysoki brzeg, one się lubią bawić wodą, ale skąpać na pewno by się nie chciały.
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Wczoraj w ogóle odpadlam, byłam na rozmowie u Pani, której mam prowadzić księgowość od stycznia, siedzimy nad papierami, a ja mam takie dziwactwo, że nie mogę się skupić, jak jakaś szuflada jest nie domknięta do końca, to jak Pani wyszła zrobić kawę, zasunęłam szufladę. Siedziałam tam jeszcze z 2 godziny, odwracam się od kompa, a szuflada otwarta, to jak się Pani odwróciła, to domknęłam, a po pół godzinie Pani mówi - pewnie uzna to pani za dziwne, ale mam tu ogródek zen, syn mi ze Stanów przysłał i z szuflady wyjęła tackę 30 x 30 cm, tam był bonsai, mech, żwir, ławeczka jak dla lalki, woda w szklanym zagłębieniu i miniaturowe grabki.
Chowa go, jak ktoś przychodzi, bo jej dziwnie, ale podobno to modne w Usa, pierwszy raz widziałam coś takiego. Spytałam, czy mogę o tym opowiedzieć w necie, to się zgodziła.
No i zaraz zaczęłam wymyślać mój ogródek na zimę, mam płytę regipsową od remontu, zrobię skrzynkę, uszczelnie dyskretnie folią, wezmę z działki kamienie i pomiędzy nie zioła kuchenne w doniczkach ustawię, jak chcę mieć od wiosny skalniak, to przez zimę potrenuję :D
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To nie jest głupi pomysł... ja dziś z ogródeczka mojego przytachałam skalniczkę wrażliwszą na niższe temperatury, pod pretekstem przezimowania jej... a będę miała ogródek pod bokiem... Małe grabeczki jeszcze skombinować :heja
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”