Witam.
Rano miałam inne zajęcia a teraz planowałam do ogrodu ale mnie wygonił deszcz. Wreszcie pada i niech pada całą noc , bo wszystko usychało. Chwila odpoczynku się przyda.
Marta szybko rezygnujesz. Ja czasami podchodzę to tej samej rośliny po kilka razy. Zapraszam, oglądaj do woli, jak będzie co jeszcze pokazywać. Niestety w tym roku mam dużo strat i pustych miejsc. Tylko nie wiem co te rośliny wykończyło. Tobie też miłego dnia.
Arisema amurska zimująca w gruncie będzie kwitła.
Maryniu i tak trzymaj. Ja też nic nowego nie kupuje. Dbam o to co mam do reanimacji.
Zawilec wielkokwiatowy.
Karol te babcine narcyzy mają mniejsze cebulki. Niestety moje mają po 30 lat i wymagają przesadzenie, bo mniej już kwitną.Pewnie są zagęszczone bardzo. Konwalie pasiaste nie są tak intensywne jak zwykłe ale z biegiem lat Ci ich przybędzie. Dzięki.
Epimedium białe
Aga załóż w końcu wątek. Przecież masz co pokazać.
nn, wyższy niż pumilla
Janku nie mówię,że ich nie mam,ale w tym roku są liche. Z pędów 2-3 zeszłorocznych kwitnie tylko jeden albo wcale. Poza tym niektóre ledwo je widać od ziemi. Niektóre się nie pokazały.
Janku to zawciąg jałowcolistny a brązowy jest po zimie. Albo przemarzł albo ze suszy a pomimo tego zakwitł bidula.

To takie nie dogadanie się.
I dla pozostałych zaglądających kolejne iryski.