Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Witaj :wit . Pogoda beznadziejna ostatnio i nie zazdroszczę opadów śniegu ;:222 . Mam nadzieję, że ten stan rzeczy nie potrwa długo i zaraz zaświeci nam słońce ;:3 . Trzymam kciuki za słoneczko i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu, czasem taka laba jest dobra, oby nie za długo, bo bym bzika dostała ;:306 co do lektury to czasem mi brakowało
czasu ;:108 Jadziu, mikstura z żywokostu już dojrzewa w lodówce :tan

Ewelko, pogodę mamy jaką mamy, zimno , chciało by sie mieć, w nocy deszcz a w dzień słonko i 25 na plusie :;230 ale na
Bałkanach, Kalabrii, dziś mają zimę i minusowe temperatury nocne ;:131 Przeżyjemy :!: po zimie od razu przyjdzie lato ;:306
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu ;:168 chciałabym Ci wysłać trochę ciepła, ale u mnie na polu też Narnia ;:223 Ty miałaś kołderkę śniegową, nas ominęło, Genueńczyk skręcił ;:145 Krzaki kilka dni temu oblepione kwiatami teraz są czarne. Jutro ma być ciepło, weekend znów zimny, dopiero w przyszły tydzień coś ma się zmienić.
Wandziu, okryłaś swoje donice balkonowe? Ja wpadłam w panikę :oops: i okryłam.
Trzymaj się cieplutko, aby do lipca :D
;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu ona nie musi dojrzewać w lodówce może być w kuchni .Którą robiłaś tę na alkoholu ????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu, Witam poświątecznie ;:167 Clematisy na balkonie mam od paru dni okryte, gruba lnianą zasłoną na różyczki narzuciłam
kocyk , tej nocy nic im nie grozi ;:19 Róże Alchymist na pergoli okryłam kocykami polarowymi , pomogła mi sąsiadka ;:333 wiec
będę spała spokojnie :tan Martuniu, lato nadejdzie wcześniej mam nadzieję że już w maju :;230

Jadziu, ;:196 robiłam tą z alkoholem , ale obiecali mi że w sobotę, pójdą na działke i ukopią mi korzenia to zrobię maść na bazie smalcu gęsiego i oleju kokosowego. Poczytałam sobie na temat kremów i mam zamiar zrobić sobie krem , bo mam problem ze suchą skórą,
nie zaszkodzi, można popróbować ;:180
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas nigdzie nie mogę dostać smalcu gęsiego jest roztopiony ,ale kto go tam wie co jest w środku. Korzeń żywokostu chyba brudzi ręce i nie tylko gdzieś to czytałam , więc trzeba uważać .Jeszcze nigdy go nie miałam tego dzikiego, bo w ogródku mam tylko mianowany żywokost Allgold i jeszcze jeden od Marysi [maska]. Nie wiem czy z takich korzeni można też zrobić .Ja swojej LO na pergoli nie zabezpieczyłam, więc jestem ciekawa jak to z nią będzie to samo Doktorek pergolowy czy Elżbietka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wandziu pamiętam ja moja babcia złamała rękę i kupowała na Kleparzu żywokost na leczenie tej ręki. Na drewnianych stołach można było znaleźć wszystko :D
Mam nadzieję że mróz nie narobił szkód, bo u mnie było na granicy zera i mam nadzieję, że to koniec zagrożenia!
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, ja nie wiem jaki mam żywokost , 30 lat temu Ciocia przysłała korzeń, wsadziłam w ogrodzie i tak sobie rośnie,
Jadziu ,latem jak żywokost będzie kwitną to zrobię zdjęcie to ocenisz jaki mam dziki czy lekarski . Lubie robić zdjęcia
roślinek dziko rosnących i kwiatów a żywokostu nie mam - sprawdzałam w albumie. To prawda żywokost brudzi, ja obierałam
w rękawicach a rozdrabniałam w blenderze . ;:3

Marysiu, na naszym terenie o 6 rano było -5 tulipanki miały pozwieszane główki, teraz stoją na baczność. Róże na pergolach
miałam okryte kocykami , ale Clematisy na balkonie miały grube okrycie a jednak końcówki listków mają porażone,
w minionym roku na zimnych ogrodników nie okryłam jednego Clematisa i zmarzną już nie odbił ;:145 , tak że teraz jak zapowiadają
przymrozki to panikuje i latam z kocykami i okrywam Clematisy ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu tu na fotce jest ten zwyczajny http://sekrety-zdrowia.org/cudowne-ziol ... -przepisy/ jeśli masz taki to OK.Moje mają inne liście jeden ma żółte a drugi też inne jednak chyba wszystkie kwitną jednakowymi kwiatami .Nie wiem bo moje jeszcze nie kwitły
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, ja mam taki sam zywokost jak na zdjęciu , ale na tej stronie, też są ciekawe przepisy, dzięki Jadziu ;:180 Dziś nareszcie
zaświeciło słonko ;:3 a teraz nadciągają chmury z północy i będzie znowu lało :(
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit Dzisiaj zaświeciło słonko ;:3 od razu zrobił się miło,już by sie chciało wypić kawkę w ogrodzie i posiedzieć
na zielonej trawce ;:40 Moje rozsady też wolały by rosnąc na słonecznych rabatkach niż w gnieść się na parapecie okiennym ;:108
szałwia nawet puszcza pąki kwiatowe ;:65

Obrazek
kompan dla szałwii - starzec mroziak.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to cześć moich wyrośniętych pomidorków
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu Twoje pomidory to juz wielkoludy w porównaniu z moimi.Jednak jak pójdą na powietrze to się zbiorą wiec sie nie martwię.Też dzisiaj sporo czasu spędziłam na ogródku patrząc na leżące rośliny i zważone młode przyrosty .Trzeba było podwiązać tulipany lecz nie wiem czy coś z nich będzie.Szałwie dorodne ;:333
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Wandziu...udały ci się rozsady, jakie już duże, dorodne.. ;:180 . Oby jak najszybciej nadeszła ta długo wyczekiwana piękna wiosna bo jak do tej pory to ;:222 . Słoneczka życzę... ;:168 . U mnie już nieco cieplej. ;:128
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, witam cieplutko w ten deszczowy poranek ;:3 moje tulipanki się podniosły, ale wszystkie roślinki takie marniutkie,
ewidentnie zimno im doskwiera. Pomidorki przed wysadzeniem na działkę powinnam zahartować, ale jedynie przez otwieranie okna,
wynosić na balkon to nie mam możliwości, raz że noga a po drugie są olbrzymie i mogły by sie połamać ;:168

Zuziu,może u Ciebie nie pada i świeci słonko ;:3 Pozdrawiam cieplutko ;:168 chciało by sie ciepełka i powysadzać te
rozsady na rabatki i pouzupełniać braki na rabatkach , jeszcze siostra ma mi przynieść bratki , to taka wymiana ja jej daję pomidorki
w zamian dostaję bratki ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu u mnie na przemiennie słonko i deszcz.,Jednak będąc w ogródku zauważyłam ,że tulipany dostały trochę wigoru, jednak liście liliowców dalej nie wydobrzały to samo języczki i bodziszki
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”