. Pogoda beznadziejna ostatnio i nie zazdroszczę opadów śniegu
 . Pogoda beznadziejna ostatnio i nie zazdroszczę opadów śniegu   . Mam nadzieję, że ten stan rzeczy nie potrwa długo i zaraz zaświeci nam słońce
 . Mam nadzieję, że ten stan rzeczy nie potrwa długo i zaraz zaświeci nam słońce   . Trzymam kciuki za słoneczko i pozdrawiam
 . Trzymam kciuki za słoneczko i pozdrawiam   .
 .
 . Pogoda beznadziejna ostatnio i nie zazdroszczę opadów śniegu
 . Pogoda beznadziejna ostatnio i nie zazdroszczę opadów śniegu   . Mam nadzieję, że ten stan rzeczy nie potrwa długo i zaraz zaświeci nam słońce
 . Mam nadzieję, że ten stan rzeczy nie potrwa długo i zaraz zaświeci nam słońce   . Trzymam kciuki za słoneczko i pozdrawiam
 . Trzymam kciuki za słoneczko i pozdrawiam   .
 .
 co do lektury to czasem mi  brakowało
 co do lektury to czasem mi  brakowało Jadziu, mikstura z żywokostu już dojrzewa w lodówce
 Jadziu, mikstura z żywokostu już dojrzewa w lodówce  
  ale na
  ale na  Przeżyjemy
  Przeżyjemy  po zimie od razu przyjdzie lato
  po zimie od razu przyjdzie lato  

chciałabym Ci wysłać trochę ciepła, ale u mnie na polu też Narnia
  chciałabym Ci wysłać trochę ciepła, ale u mnie na polu też Narnia   Ty miałaś kołderkę śniegową, nas ominęło, Genueńczyk skręcił
  Ty miałaś kołderkę śniegową, nas ominęło, Genueńczyk skręcił   Krzaki kilka dni temu oblepione kwiatami teraz są czarne. Jutro ma być ciepło, weekend znów zimny, dopiero w przyszły tydzień coś ma się zmienić.
  Krzaki kilka dni temu oblepione kwiatami teraz są czarne. Jutro ma być ciepło, weekend znów zimny, dopiero w przyszły tydzień coś ma się zmienić.  i okryłam.
  i okryłam. 

Clematisy na balkonie mam od paru dni okryte, gruba lnianą zasłoną na różyczki narzuciłam
 Clematisy na balkonie mam od paru dni okryte, gruba lnianą zasłoną na różyczki narzuciłam Róże Alchymist  na pergoli okryłam kocykami polarowymi , pomogła mi sąsiadka
  Róże Alchymist  na pergoli okryłam kocykami polarowymi , pomogła mi sąsiadka   wiec
 wiec  Martuniu, lato nadejdzie wcześniej mam nadzieję że już w maju
  Martuniu, lato nadejdzie wcześniej mam nadzieję że już w maju   
   robiłam tą z alkoholem , ale obiecali mi że w sobotę, pójdą na działke i ukopią mi korzenia to zrobię maść na bazie smalcu gęsiego i oleju kokosowego. Poczytałam sobie na temat kremów i mam zamiar zrobić sobie krem , bo mam problem ze suchą skórą,
   robiłam tą z alkoholem , ale obiecali mi że w sobotę, pójdą na działke i ukopią mi korzenia to zrobię maść na bazie smalcu gęsiego i oleju kokosowego. Poczytałam sobie na temat kremów i mam zamiar zrobić sobie krem , bo mam problem ze suchą skórą,

, tak że teraz jak zapowiadają
  , tak że teraz jak zapowiadają

Dziś  nareszcie
  Dziś  nareszcie  a teraz nadciągają chmury z północy i będzie znowu lało
  a teraz nadciągają chmury z północy i będzie znowu lało  

Dzisiaj zaświeciło słonko
  Dzisiaj zaświeciło słonko  od razu zrobił się miło,już by sie chciało wypić kawkę w ogrodzie i posiedzieć
 od razu zrobił się miło,już by sie chciało wypić kawkę w ogrodzie i posiedzieć Moje rozsady też wolały by rosnąc na słonecznych rabatkach niż w gnieść się na parapecie okiennym
 Moje rozsady też wolały by rosnąc na słonecznych rabatkach niż w gnieść się na parapecie okiennym  

. Oby jak najszybciej nadeszła ta długo wyczekiwana piękna wiosna bo jak do tej pory to
 . Oby jak najszybciej nadeszła ta długo wyczekiwana piękna wiosna bo jak do tej pory to   . Słoneczka życzę...
 . Słoneczka życzę...  . U mnie już nieco cieplej.
 . U mnie już nieco cieplej.  

moje tulipanki się podniosły, ale wszystkie roślinki takie marniutkie,
  moje tulipanki się podniosły, ale wszystkie roślinki takie marniutkie, 
  Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko  chciało by sie ciepełka i powysadzać te
   chciało by sie ciepełka i powysadzać te