Mimo,że tak dawno nie byłaś w tym wątku może zechcesz pokazać wczorajsze a raczej piątkowe zakupy ?
Jestem ciekawska ,nigdy nie mam dość :P
Bardzo się cieszę,że Cię poznałam Ewo

Lauro... Ale teraz wiemy i dobrze, że choć nam udało się ,,rozpoznać", bo widać, że sporo osób z forum było na wystawie nic o sobie nie wiedząc.szkoda, że nic o sobie nie wiedziałyśmy
Karo Są dwa pędy kwiatowe...zobaczymy, czy się nie ,,zestresowały".Czy Phalaenopsis Amabilis ,,Variegata" jest bez kwiatu a ma tylko pędzik?
Za rok trzeba będzie chyba stanąć na środku i krzyczeć: "czy jest tu ktoś z forum?!" Albo nie wiem, plakietki sobie jakieś zrobimy, np: "FO Agita"EWA K pisze:Lauro... Ale teraz wiemy i dobrze, że choć nam udało się ,,rozpoznać", bo widać, że sporo osób z forum było na wystawie nic o sobie nie wiedząc.szkoda, że nic o sobie nie wiedziałyśmy
No widzisz, a ja byłam przekonana, że to też encyclia, tylko jakaś "uboższa wersja"! A fiszki chyba nie było, albo ja nie dostrzegłam. Człowiek uczy się całe życie- dzięki za uświadomienieEWA K pisze:Wydaje mi się, że na wystawie nie było Encyklii cochleata. Była pięknie kwitnąca i pachnąca hybryda Epidendrum, którego zdjęcie zamieściłaś na forum.
A więc wygląda to tak: roślina rozłożysta, wysokość może gdzieś do połowy uda, a wokół niej gonią się i dokazują trzy prześliczneEWA K pisze:Art daję zdjęcie całej Encyklii :
Ona bardzo się rozrosła po przesadzeniu. Ma cztery pędy kwiatowe, ale teraz dodatkowo utworzyła jeszcze dwa, które za moment zakwitną.
KaRo pisze:Ja też lubię duże okazy,wszystkie kwiaty maja być duże, taki jest mój cel.