Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Ewuniu, wieści ;:130 spod folii wspaniałe! ;:63
Gdzie Ty posadzisz tyyyle hortensji?! ;:oj
Wszystkie sieweczki fantastycznie odwdzięczają Ci się za pieczołowitą opiekę. ;:168
Dzisiaj ja też poświęciłam więcej uwagi moim sadzonkom w foliaczkach, :roll: jako że na działkę nie mogłam pojechać. ;:131
Stwierdziłam, że nigdy jeszcze tak wolno mi nie rosły. ;:185 Zawsze pod koniec kwietnia domagały się wysadzenia do gruntu, a teraz... :oops: lepiej nie mówić.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewciu widać po prostu troskliwą opiekę nad każdym patyczkiem ;:168 Ja chyba źle zrobiłam i trzymam patyczki hortensjowe w wodzie może lepiej było dać je do ziemi? U Ciebie Ewciu był normalny ogród tylko lekko zapuszczony a u mnie mieszkała pani dziwaczka, która chciała wyizolować się od sąsiadów a mając tak wąską działkę tak obsadziła czym się dało, że nie wiem gdzie siedziała w ogrodzie? Starych śliwkowych dziczek wycięłam 18 ;:oj a ile rachitycznych świerczków, sosenek z pobliskiego lasu to jeden Bóg wie! Pamiętam zdziwienie kogoś przechodzącego.... o rany! to tu jest dom?
Dzisiaj dopiero wybrałam dynie do posiania :shock: trochę późno :oops: ale zebrałam tyle różnych nasion że nie mogłam się zdecydować jakie wysiać :oops: Ewciu Ty w krótkim czasie urządzisz ogród i nie będzie kawałka trawnika dla Leonka ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu migdałek pięknie u Ciebie wygląda, mój niby coś tam drgnął, ale obawiam się, że zmarzł.
Ale masz plantacje hortensji... ;:oj Jakby tak wszystkie się przyjęły to będzie na bogato!!! ;:215
Ja w tym roku patyczki wcisnęłam tak wprost do ziemi w jakimś kącie ogrodu i z sześciu sztuk trzy mają zielone pączki, ale kompletnie nie zajmuje się, zajrzę tam jesienią ;:333 W przyszłym roku za to pójdę Twoją drogą i może zdobędę trochę różnych patyczków i będę miała trochę maleństw hortensjowych. ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewka - pamiętam jak wiele lat temu zachwycałam się swoim migdałkiem. Jakiś diabeł mnie chyba opętał, kiedy wyrzucałam wszystko, co miałam w innym kolorze niż zielony - została trawa i tuje ;:145 No i pozbyłam się cudownego migdałka! A Twój taki cudny! Natomiast jeśli chodzi o wiatr, to jego jedyną zaletą jest to, że pranie wywieszone na podwórku pięknie schnie , i do tego pachnie. Jak ja to lubię!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Foliaczek wcale nie taki malutki, sporo roślin się do niego zmieści. Hortensjowe patyczki dzielnie sobie dają radę, będziesz miła piękne krzewy w ogrodzie ;:63 Ale masz spore pole do popisu, dużo Ci się tam jeszcze zmieści. Żeby jeszcze tylko wiosna była obfitsza w ciepłe dni, to już zupełnie nie miałybyśmy na co narzekać. Magnolia i u mnie zmarzła, nawet nie zdążyła rozwinąć pąków. Ale już przebolałam stratę, a na pocieszenie kupiłam sobie nowe roślinki.
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Ewa szkoda roślinek przysypanych śniegiem,z magnoliami tak jest że są piękne ale wcześnie kwitną i mróz i śnieg bardzo często je dopada ;:223
Mam magnolię"Czarny tulipan" pierwszy rok i ona dopiero teraz rozkwita. Ma dwa kwiatki a jak mnie cieszą :tan
Leonek jest słodkim malcem i rośnie na pociechę babci.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu ale masz ładnie pod folią ;:138 ;:138 przydała się - prezent trafiony ;:333
Chyba wszystkie patyczki jakie wsadziłaś się ukorzeniły i wszystkie nasionka wzeszły - gratuluję ;:196
Migdałek piękny , mój jednak przymarzł i paki sczerniały .
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka życzę .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale masz rękę do zielonych maluchów ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,folijka naprawdę się przydała,świetnie Ci w niej wszystko rośnie ,a i w ogrodzie powoli coś zakwita,wszystko takie przystopowane ,migdałek też śliczny ,u mnie nie będzie rósł,zawsze przemarzał ,już nawet nie próbuję więcej sadzić ,pozdrawiam i życzę słoneczka ,u mnie bardzo leje ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kochane dziewczynki dziękuję za pochwały w imieniu migdałka i folisczka ;:4
W trakcie użytkowania wychodzą wady foliaczka m,in. zamek do niby drzwi jak i cały foliak jest przeszyty na maszynie ;:223 a nie zgrzewany i bardzo łatwo się odrywa folia od taśmy bo ścieg jest zbyt gęsty (już naprawiałam)... Jak zrobi się cieplej to wzmocnię wszystkie szwy od środka specjalną taśma do foliaków... teraz folia jest mokra z wierzchu i spocona od środka to nie da rady. ;:222 Ponieważ przestało okresowo... padać to idę zrobić kilka fotek tego co rośnie i kwitnie... wstawię je nieco później ... to do później ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak obiecałam tak dotrzymuję obietnicy... :)

Moje rowy spełniają swoje zadanie ...

Obrazek

To co kwitnie... lub usiłuje :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To co rośnie, a nie kwitnie zostawię na inne spotkanie ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu sama wykopałaś ten rów? tak zdają egzamin mój sąsiad tak odwadniał swoje pole i nawet jednego roku pozwolił się podłączyć kopiąc do rowu w poprzek. Kwiateczków sporo i długo kwitną, bo słońce nie przypala i wysusza. Cudny ten migdałek ;:167 aż nabrałam chęci na jeszcze jedną próbę :D Słonka i zdrówka Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu już kiedyś pokazywałam jak przez kilka dni przeryłam cały kawałek ogrodu ;:173 , bo przedtem woda stała w kilku jeziorkach, a tak płynie sobie w rowkach i pomału podsiąka gdzie trzeba :D Ale gdyby nie moje widły o nazwie amerykańskie... szpadlem nie dałabym rady :oops:

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, skoro rów tak wypełniony wodą, to faktycznie wody z nieba naleciało ogromnie dużo. ;:223
Zresztą widać na zdjęciach, jak mokra jest ziemia pod kwiatkami. ;:108
Mimo wszystko jednak roślinki bardzo chcą kwitnąć i kwitną, ;:63 choć takie zmoczone deszczem. ;:174
Migdałek prześliczny! ;:215 Kiedy mój taki będzie? ;:218
Ewuniu, niechaj Ci wreszcie ;:3 zaświeci i osuszy oraz ogrzeje zmoczone i zmarznięte roślinki. ;:167 A i Tobie nastrój poprawi. ;:196 Dobrego weekendu życzę. ;:97 ;:97 ;:97
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fakt! pokazywałaś i teraz sobie przypomniałam i jak o widłach pisałaś też już pamiętam. Ja też mam swoje ukochane widły i łopatę wylicytowane autentik angielskie :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”