Przydomowy ogródek Eweliny .
-
- 50p
- Od: 19 wrz 2015, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Witaj Ewelinko.
Widzę że także kupiłaś irysy, kiedy będziesz je wysadzać do gruntu? Może można już czy czekać aż będzie cieplej.
Kupiłam jeszcze liatrię i incarvillea delavagyi nie wiem jak to po polsku się nazywa i też mam problem kiedy wysadzać?
Widzę że także kupiłaś irysy, kiedy będziesz je wysadzać do gruntu? Może można już czy czekać aż będzie cieplej.
Kupiłam jeszcze liatrię i incarvillea delavagyi nie wiem jak to po polsku się nazywa i też mam problem kiedy wysadzać?
Pozdrawiam Justyna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny prezent sobie zrobiłaś. Ten mieczyk...
Od połowy marca masz wysyłki zaplanowane.. i tak się Ciebie słuchają z tą wysyłką? Mnie Lil...nigdy nie słucha. Cebule przychodzą wcześniej i koniec. No cóż.. będzie się trzeba zebrać i zacząć sadzić...

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja już staram się żadnych prezentów nie robić
I tak za dużo wydałam w necie. A ścieżka czeka.
Ciekawa jestem jaka pogoda będzie w weekend, bo to jedyny czas kiedy mogę popracować w ogrodzie.
Czuję, że za dużo nie popracuję

I tak za dużo wydałam w necie. A ścieżka czeka.
Ciekawa jestem jaka pogoda będzie w weekend, bo to jedyny czas kiedy mogę popracować w ogrodzie.
Czuję, że za dużo nie popracuję
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Andzia zdrowie dzieci jest najważniejsze a ogród na Ciebie poczeka. Cebulki też zdążysz kupić a jeśli nie to świat się nie zawali. Ja nie planowałam zakupów ale jakoś tak wyszło
. A co do zorganizowania, nie mam z tym problemu. Czasem trafiają mi się gorsze dni ale ogólnie nie narzekam. Nauczyłam się już radzić z dwójką dzieci na zakupach u lekarzy itd. Poza tym to żadna filozofia- Weronika zostaje u logopedy alba na zajęciach przez 45 minut a ja z Emilką lecę na zakupy
. A jeśli muszę z obiema zrobić zakupy to wózki w sklepach zmieszczą dwójkę dzieci
. Gorzej będzie jak pójdą do przedszkola bo trzeba z samego rana wstać, zjeść zaprowadzić/zawieźć a póki co my wszystkie lubimy pospać
. No ale trzeba będzie się przyzwyczaić. Nie ma wyjścia.
Kropka dzięki. Mieczyk wpadł mi w oko a z irysami spróbuję może coś z tego będzie. W sumie to lubię takie kolorki więc żal mi było nie zabrać.
Lucynko nie mam jeszcze tych holenderskich irysków więc muszę spróbować. Wykopujesz je czy zimują pod przykryciem ?? A pojechałam z ciekawości zobaczyć co tam przyszło do sklepu i nie mogłam wyjść z pustymi rękami.
Justynko mieczyki to sadzi się dopiero końcem kwietnia a te irysy też w kwietniu więc spokojnie poczekają w chłodniejszym pomieszczeniu aż znajdę na nie czas. Teraz jeszcze za szybko na te rośliny. Mieczyki nie lubią mrozów więc gdyby wyszły mogłyby zmarznąć. A co do Twoich łupów to liatra kłosowa spokojnie zimuje więc możesz ją posadzić w marcu/ kwietniu a ta Incarvillea delavagy też w tym okresie. Nie ma co się śpieszyć ziemia jest jeszcze zimna tak więc spokojnie poczekaj sobie z tym sadzeniem
.
Madziu w Lil... nie zamawiałam
. A co do wysyłek to ja zamówiłam w zasadzie u kilku różnych osób, więc staram się to jakoś podzielić na raty. Zakupy u Forumowiczów mam umówione na wysyłki kiedy mi pasuje a Ci z internetowych sklepów to wysyłają tak jak im pasuje wiec muszę się dostosować. W każdym razie pierwsze zakupy mam dostać w drugim tygodniu marca i potem po kolei ma lecieć. Zapewne coś przyjdzie w tym samym terminie to będę musiała się sprężać przy sadzeniu. Oby tylko pogoda dopisała i zima nie wróciła bo ja tej wiosny troszkę tych zakupów zrobiłam. I lilie i róże i trawy i lawenda i tawuły i krzewy i byliny.
Małgosiu i Ty tak się tego trzymasz ??
Dajesz radę ?? Ja nie wpadam do sklepu i nie dostaję jakiegoś amoku przy kupowaniu ale jak coś znajdę w rozsądnej cenie to kupuję
. A wczoraj oglądałam, że sobota w całym kraju ma być piękna i tak się zastanawiam czy by dziewczynek nie zawieźć dziadkom.
U mnie dzisiaj zimno i pochmurno póki co. O 4 rano mój Małżonek miał pobudkę ostatnie pakowanie i wyruszył . Około 900 km przed nim, cała Polska do przejechania . Masakra
. Najbliższe trzy tygodnie spędzi w Wicku Morskim na poligonie a ja w domu z dziećmi i moim ogródkiem . Oj powiem Wam , że to będą ciężkie trzy tygodnie i dla Małżonka i dla mnie. No ale od czego są telefony ?? Mam nadzieje, że jak wróci będzie już wiosna
. Poza tym w międzyczasie spodziewam się narodzin mojego pierwszego bratanka
. Tak więc przede mną emocjonujący czas
. A teraz uciekam z dziewczynkami na zajęcia.
Miłego dnia Wszystkim życzę i Pozdrawiam
.

Andzia zdrowie dzieci jest najważniejsze a ogród na Ciebie poczeka. Cebulki też zdążysz kupić a jeśli nie to świat się nie zawali. Ja nie planowałam zakupów ale jakoś tak wyszło

Kropka dzięki. Mieczyk wpadł mi w oko a z irysami spróbuję może coś z tego będzie. W sumie to lubię takie kolorki więc żal mi było nie zabrać.
Lucynko nie mam jeszcze tych holenderskich irysków więc muszę spróbować. Wykopujesz je czy zimują pod przykryciem ?? A pojechałam z ciekawości zobaczyć co tam przyszło do sklepu i nie mogłam wyjść z pustymi rękami.
Justynko mieczyki to sadzi się dopiero końcem kwietnia a te irysy też w kwietniu więc spokojnie poczekają w chłodniejszym pomieszczeniu aż znajdę na nie czas. Teraz jeszcze za szybko na te rośliny. Mieczyki nie lubią mrozów więc gdyby wyszły mogłyby zmarznąć. A co do Twoich łupów to liatra kłosowa spokojnie zimuje więc możesz ją posadzić w marcu/ kwietniu a ta Incarvillea delavagy też w tym okresie. Nie ma co się śpieszyć ziemia jest jeszcze zimna tak więc spokojnie poczekaj sobie z tym sadzeniem

Madziu w Lil... nie zamawiałam

Małgosiu i Ty tak się tego trzymasz ??

U mnie dzisiaj zimno i pochmurno póki co. O 4 rano mój Małżonek miał pobudkę ostatnie pakowanie i wyruszył . Około 900 km przed nim, cała Polska do przejechania . Masakra

Miłego dnia Wszystkim życzę i Pozdrawiam

-
- 200p
- Od: 11 mar 2015, o 20:32
Ja w poniedziałek szykuję się na zakupy w tym samym sklepie
póki co leżę z grypskiem i oglądam jak wszystko wokół niszczeje
u mnie nawożą powoli nową ziemię, u sąsiadów zryli cały ogród bo coś się okazało nie tak z oczyszczalnią, oj powiem Ci, że współczuję im tyle wydali na ogrodnika , a teraz wszystko rozkopane.
Iryski naprawdę urzekły mnie, a mieczyki moją Maję w zeszłym roku też mnie na kilka cebulek namówiła i to były tylko jej

Iryski naprawdę urzekły mnie, a mieczyki moją Maję w zeszłym roku też mnie na kilka cebulek namówiła i to były tylko jej

Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
3 tygodnie to niby niewiele, a jednak całkiem sporo.W tym czasie np. wszystkie wczesnowiosenne kwiaty powinny już zakwitnąć.
- ewelkacha88
Witajcie
.
Paulinko zdrówka Ci życzę
. Rzeczywiście ja też nie zazdroszczę Twoim sąsiadom. Czasami niestety złośliwość losu bywa przykra. Jestem ciekawa gdzie ja posadzę te mieczyki bo w zeszłym roku posadziłam pierwszy raz i podobały mi się te kwiaty ale te długaśne liście później mnie denerwowały
. Będę musiała z tyłu gdzieś na rabaty wsadzić . Udanych zakupów w poniedziałek życzę
.
Olu no właśnie niby niewiele ale może coś się wydarzyć w tym czasie . Ja prawdę mówiąc dawno nie byłam sama z dziewczynkami tyle czasu. Poradzę sobie ale potem koniecznie jeden dzień na wyciszenie
.
Dzisiejsze fotki.
Trzcinnik ostrokwiatowy " Karl Foester"

Pierwiosnek gruziński ma już pąki
.

Mary Rose wystartowała najszybciej .

Nie wiem co to
. Podpowiecie ??

Szafirki ?

Tulipany?

Odnalazły się moje zguby
. Wcale ich nie przesadziłam, zostały tam gdzie były i niefortunnie nie widać ich na jasnym kamieniu
.

Hortensja ogrodowa nn .

Przedwiośnie u mnie jak się patrzy. Oby tylko nie wróciły mrozy bo będę płakać
. Pozdrawiam Was
.

Paulinko zdrówka Ci życzę

Olu no właśnie niby niewiele ale może coś się wydarzyć w tym czasie . Ja prawdę mówiąc dawno nie byłam sama z dziewczynkami tyle czasu. Poradzę sobie ale potem koniecznie jeden dzień na wyciszenie

Dzisiejsze fotki.
Trzcinnik ostrokwiatowy " Karl Foester"

Pierwiosnek gruziński ma już pąki

Mary Rose wystartowała najszybciej .

Nie wiem co to

Szafirki ?

Tulipany?

Odnalazły się moje zguby

Hortensja ogrodowa nn .

Przedwiośnie u mnie jak się patrzy. Oby tylko nie wróciły mrozy bo będę płakać

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
No, proszę
Masz już co pokazać,EWELINKO
Powoli się wszystko gramoli z ziemi...Trochę ciepła nam potrzeba
Trzymaj się,samotna kobieto

Masz już co pokazać,EWELINKO

Powoli się wszystko gramoli z ziemi...Trochę ciepła nam potrzeba

Trzymaj się,samotna kobieto

Mrozy zwykle zapowiadają, więc w razie czego zdążysz czymś przykryć.
Nie jestem pewny, ale na tym zdjęciu może być jakiś czosnek bo mój jest podobny, lub narcyz, ale nie to nie narcyz raczej czosnek. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- ewelkacha88
Sławku powoli mam co pokazywać bo rośliny poczuły wiosnę. Nie przeszkadza im gorsza pogoda jednak słoneczko mile widziane .
Dorfi no to tego przykrywania byłoby trochę
. Mam nadzieje, że nie będę musiała nic okrywać
.
Rafik byle to nie była lilia a reszta jakoś sobie poradzi
. Czosnek to może być
.
Dorfi no to tego przykrywania byłoby trochę

Rafik byle to nie była lilia a reszta jakoś sobie poradzi

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Niesamowite, jak u Ciebie wszystko wybudzone 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ewelinko, ależ Twój wątek pędzi!
Trochę czasu mi zajęło sprostanie aktualnościom.
Czytam, że zostałaś słomianą wdową na jakiś czas. W sumie nie taki długi i dasz sobie radę na pewno. Przecież jesteś dzielną kobietą.
Mnie M zostawił z trojgiem dzieci na ponad rok i wyjechał zarabiać prawdziwe pieniądze w czasie, gdy u nas większość produktów na kartki się kupowało. Dałam radę.
Pewnie że się tęskni, ale czas szybko mija, a powroty są wspaniałe.
Pytasz o irysy holenderskie. Nie wykopuję ich, ale zwykle jakieś robale czy inne gryzonie ponadgryzają cebule i rośliny giną.
U Ciebie widać już sporo oznak zbliżającej się wiosny
. Teraz nie pozostaje nic innego, jak prosić niebo, by zamiast śniegu dało nam ciepłe 

Trochę czasu mi zajęło sprostanie aktualnościom.
Czytam, że zostałaś słomianą wdową na jakiś czas. W sumie nie taki długi i dasz sobie radę na pewno. Przecież jesteś dzielną kobietą.

Mnie M zostawił z trojgiem dzieci na ponad rok i wyjechał zarabiać prawdziwe pieniądze w czasie, gdy u nas większość produktów na kartki się kupowało. Dałam radę.
Pewnie że się tęskni, ale czas szybko mija, a powroty są wspaniałe.

Pytasz o irysy holenderskie. Nie wykopuję ich, ale zwykle jakieś robale czy inne gryzonie ponadgryzają cebule i rośliny giną.

U Ciebie widać już sporo oznak zbliżającej się wiosny

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewelinko, wiosna u Ciebie pędzi do przodu. Prawie tak szybko jak Twój wątek
Cudnie wyglądają wszystkie cebulowe, a Mary Rose rzeczywiście mocno się spieszy
Miejmy nadzieję, że nie będzie już większych mrozów i nie poczynią nam strat w ogrodach. U mnie też tulipany powychodziły całymi stadami, a i inne cebulowe nie chcą zostać w tyle.
A zakupy
Uwielbiam iryski, są takie słodkie.

Cudnie wyglądają wszystkie cebulowe, a Mary Rose rzeczywiście mocno się spieszy

A zakupy

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, twoja zagadka to oczywiście czosnek. U mnie też wylazły spod ziemi. Widać bardzo im śpieszno
Moje irysy holenderski też się wyradzają. Ze sporej kępy zostało dosłownie 4-5 sztuk. One w przeciwieństwie do irysów rozmnażanych przez kłącza nie lubią podmokłego podłoża. U mnie niefortunnie wsadziłam je w miejsce dosyć zacienione i pewnie dlatego padają. Niestety teraz już cebulek nie będę szukała i pewnie się z nimi prędzej czy później pożegnam całkowicie.
Hortensja mnie totalne zaskoczyła, ale ogromna

Moje irysy holenderski też się wyradzają. Ze sporej kępy zostało dosłownie 4-5 sztuk. One w przeciwieństwie do irysów rozmnażanych przez kłącza nie lubią podmokłego podłoża. U mnie niefortunnie wsadziłam je w miejsce dosyć zacienione i pewnie dlatego padają. Niestety teraz już cebulek nie będę szukała i pewnie się z nimi prędzej czy później pożegnam całkowicie.
Hortensja mnie totalne zaskoczyła, ale ogromna