Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
justysia138
50p
50p
Od: 19 wrz 2015, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Witaj Ewelinko.
Widzę że także kupiłaś irysy, kiedy będziesz je wysadzać do gruntu? Może można już czy czekać aż będzie cieplej.
Kupiłam jeszcze liatrię i incarvillea delavagyi nie wiem jak to po polsku się nazywa i też mam problem kiedy wysadzać?
Pozdrawiam Justyna
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny prezent sobie zrobiłaś. Ten mieczyk... :heja Od połowy marca masz wysyłki zaplanowane.. i tak się Ciebie słuchają z tą wysyłką? Mnie Lil...nigdy nie słucha. Cebule przychodzą wcześniej i koniec. No cóż.. będzie się trzeba zebrać i zacząć sadzić...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja już staram się żadnych prezentów nie robić ;:173
I tak za dużo wydałam w necie. A ścieżka czeka.
Ciekawa jestem jaka pogoda będzie w weekend, bo to jedyny czas kiedy mogę popracować w ogrodzie.
Czuję, że za dużo nie popracuję
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Andzia zdrowie dzieci jest najważniejsze a ogród na Ciebie poczeka. Cebulki też zdążysz kupić a jeśli nie to świat się nie zawali. Ja nie planowałam zakupów ale jakoś tak wyszło ;:306 . A co do zorganizowania, nie mam z tym problemu. Czasem trafiają mi się gorsze dni ale ogólnie nie narzekam. Nauczyłam się już radzić z dwójką dzieci na zakupach u lekarzy itd. Poza tym to żadna filozofia- Weronika zostaje u logopedy alba na zajęciach przez 45 minut a ja z Emilką lecę na zakupy ;:108 . A jeśli muszę z obiema zrobić zakupy to wózki w sklepach zmieszczą dwójkę dzieci ;:306 . Gorzej będzie jak pójdą do przedszkola bo trzeba z samego rana wstać, zjeść zaprowadzić/zawieźć a póki co my wszystkie lubimy pospać ;:170 . No ale trzeba będzie się przyzwyczaić. Nie ma wyjścia.

Kropka dzięki. Mieczyk wpadł mi w oko a z irysami spróbuję może coś z tego będzie. W sumie to lubię takie kolorki więc żal mi było nie zabrać.

Lucynko nie mam jeszcze tych holenderskich irysków więc muszę spróbować. Wykopujesz je czy zimują pod przykryciem ?? A pojechałam z ciekawości zobaczyć co tam przyszło do sklepu i nie mogłam wyjść z pustymi rękami.

Justynko mieczyki to sadzi się dopiero końcem kwietnia a te irysy też w kwietniu więc spokojnie poczekają w chłodniejszym pomieszczeniu aż znajdę na nie czas. Teraz jeszcze za szybko na te rośliny. Mieczyki nie lubią mrozów więc gdyby wyszły mogłyby zmarznąć. A co do Twoich łupów to liatra kłosowa spokojnie zimuje więc możesz ją posadzić w marcu/ kwietniu a ta Incarvillea delavagy też w tym okresie. Nie ma co się śpieszyć ziemia jest jeszcze zimna tak więc spokojnie poczekaj sobie z tym sadzeniem ;:108 .

Madziu w Lil... nie zamawiałam ;:185 . A co do wysyłek to ja zamówiłam w zasadzie u kilku różnych osób, więc staram się to jakoś podzielić na raty. Zakupy u Forumowiczów mam umówione na wysyłki kiedy mi pasuje a Ci z internetowych sklepów to wysyłają tak jak im pasuje wiec muszę się dostosować. W każdym razie pierwsze zakupy mam dostać w drugim tygodniu marca i potem po kolei ma lecieć. Zapewne coś przyjdzie w tym samym terminie to będę musiała się sprężać przy sadzeniu. Oby tylko pogoda dopisała i zima nie wróciła bo ja tej wiosny troszkę tych zakupów zrobiłam. I lilie i róże i trawy i lawenda i tawuły i krzewy i byliny.

Małgosiu i Ty tak się tego trzymasz ?? ;:306 Dajesz radę ?? Ja nie wpadam do sklepu i nie dostaję jakiegoś amoku przy kupowaniu ale jak coś znajdę w rozsądnej cenie to kupuję ;:170 . A wczoraj oglądałam, że sobota w całym kraju ma być piękna i tak się zastanawiam czy by dziewczynek nie zawieźć dziadkom.

U mnie dzisiaj zimno i pochmurno póki co. O 4 rano mój Małżonek miał pobudkę ostatnie pakowanie i wyruszył . Około 900 km przed nim, cała Polska do przejechania . Masakra ;:oj . Najbliższe trzy tygodnie spędzi w Wicku Morskim na poligonie a ja w domu z dziećmi i moim ogródkiem . Oj powiem Wam , że to będą ciężkie trzy tygodnie i dla Małżonka i dla mnie. No ale od czego są telefony ?? Mam nadzieje, że jak wróci będzie już wiosna ;:138 . Poza tym w międzyczasie spodziewam się narodzin mojego pierwszego bratanka ;:108 . Tak więc przede mną emocjonujący czas ;:108 . A teraz uciekam z dziewczynkami na zajęcia.

Miłego dnia Wszystkim życzę i Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ja w poniedziałek szykuję się na zakupy w tym samym sklepie :) póki co leżę z grypskiem i oglądam jak wszystko wokół niszczeje :? u mnie nawożą powoli nową ziemię, u sąsiadów zryli cały ogród bo coś się okazało nie tak z oczyszczalnią, oj powiem Ci, że współczuję im tyle wydali na ogrodnika , a teraz wszystko rozkopane.

Iryski naprawdę urzekły mnie, a mieczyki moją Maję w zeszłym roku też mnie na kilka cebulek namówiła i to były tylko jej ;:215
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

3 tygodnie to niby niewiele, a jednak całkiem sporo.W tym czasie np. wszystkie wczesnowiosenne kwiaty powinny już zakwitnąć.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Paulinko zdrówka Ci życzę ;:196 . Rzeczywiście ja też nie zazdroszczę Twoim sąsiadom. Czasami niestety złośliwość losu bywa przykra. Jestem ciekawa gdzie ja posadzę te mieczyki bo w zeszłym roku posadziłam pierwszy raz i podobały mi się te kwiaty ale te długaśne liście później mnie denerwowały ;:306 . Będę musiała z tyłu gdzieś na rabaty wsadzić . Udanych zakupów w poniedziałek życzę ;:168 .

Olu no właśnie niby niewiele ale może coś się wydarzyć w tym czasie . Ja prawdę mówiąc dawno nie byłam sama z dziewczynkami tyle czasu. Poradzę sobie ale potem koniecznie jeden dzień na wyciszenie ;:306 .

Dzisiejsze fotki.

Trzcinnik ostrokwiatowy " Karl Foester"

Obrazek

Pierwiosnek gruziński ma już pąki ;:108 .

Obrazek

Mary Rose wystartowała najszybciej .

Obrazek

Nie wiem co to :roll: . Podpowiecie ??

Obrazek

Szafirki ?

Obrazek

Tulipany?

Obrazek

Obrazek

Odnalazły się moje zguby ;:138 . Wcale ich nie przesadziłam, zostały tam gdzie były i niefortunnie nie widać ich na jasnym kamieniu ;:223 .

Obrazek

Hortensja ogrodowa nn .

Obrazek

Przedwiośnie u mnie jak się patrzy. Oby tylko nie wróciły mrozy bo będę płakać ;:145 . Pozdrawiam Was :wit .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

No, proszę :wit
Masz już co pokazać,EWELINKO ;:108
Powoli się wszystko gramoli z ziemi...Trochę ciepła nam potrzeba :!:
Trzymaj się,samotna kobieto :!:
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Mrozy zwykle zapowiadają, więc w razie czego zdążysz czymś przykryć.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Nie jestem pewny, ale na tym zdjęciu może być jakiś czosnek bo mój jest podobny, lub narcyz, ale nie to nie narcyz raczej czosnek. ;:219
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku powoli mam co pokazywać bo rośliny poczuły wiosnę. Nie przeszkadza im gorsza pogoda jednak słoneczko mile widziane .

Dorfi no to tego przykrywania byłoby trochę :wink: . Mam nadzieje, że nie będę musiała nic okrywać :wink: .

Rafik byle to nie była lilia a reszta jakoś sobie poradzi ;:108 . Czosnek to może być ;:218 .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niesamowite, jak u Ciebie wszystko wybudzone :shock:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, ależ Twój wątek pędzi! :tan
Trochę czasu mi zajęło sprostanie aktualnościom.
Czytam, że zostałaś słomianą wdową na jakiś czas. W sumie nie taki długi i dasz sobie radę na pewno. Przecież jesteś dzielną kobietą. ;:108
Mnie M zostawił z trojgiem dzieci na ponad rok i wyjechał zarabiać prawdziwe pieniądze w czasie, gdy u nas większość produktów na kartki się kupowało. Dałam radę.
Pewnie że się tęskni, ale czas szybko mija, a powroty są wspaniałe. ;:215
Pytasz o irysy holenderskie. Nie wykopuję ich, ale zwykle jakieś robale czy inne gryzonie ponadgryzają cebule i rośliny giną. ;:222
U Ciebie widać już sporo oznak zbliżającej się wiosny ;:219 . Teraz nie pozostaje nic innego, jak prosić niebo, by zamiast śniegu dało nam ciepłe ;:3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, wiosna u Ciebie pędzi do przodu. Prawie tak szybko jak Twój wątek :wink:
Cudnie wyglądają wszystkie cebulowe, a Mary Rose rzeczywiście mocno się spieszy ;:333 Miejmy nadzieję, że nie będzie już większych mrozów i nie poczynią nam strat w ogrodach. U mnie też tulipany powychodziły całymi stadami, a i inne cebulowe nie chcą zostać w tyle.
A zakupy ;:333 Uwielbiam iryski, są takie słodkie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, twoja zagadka to oczywiście czosnek. U mnie też wylazły spod ziemi. Widać bardzo im śpieszno :lol:
Moje irysy holenderski też się wyradzają. Ze sporej kępy zostało dosłownie 4-5 sztuk. One w przeciwieństwie do irysów rozmnażanych przez kłącza nie lubią podmokłego podłoża. U mnie niefortunnie wsadziłam je w miejsce dosyć zacienione i pewnie dlatego padają. Niestety teraz już cebulek nie będę szukała i pewnie się z nimi prędzej czy później pożegnam całkowicie.
Hortensja mnie totalne zaskoczyła, ale ogromna ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”