Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Ewciu ładnie pokolorowałaś swój post ;:333 U mnie też dzisiaj słonko świeciło i ogród wygląda radośnie, mimo że coraz mniej kwiatów kwitnie :D Dzień ciepły, ale wieczór zimny, w prognozie na wschodzie w nocy 2 st, ciśnienie rośnie i dzień jutro słoneczny, a i pełnia ;:oj Będą pewnie przymrozki i powiem daliom żegnaj :wit
Kora wygłaskaj ;:167 a Ciebie ściskam ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak kolorowe posty sa piękne, barwy jesieni same się starają nas zaskoczyć różnymi odcieniami. ;:180
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ewo, piękną masz jesień. Jest na co popatrzeć. Fajnie wyglądają trawy.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ewcia mnie się Twój ogród bardzo podoba i pewnie jakbym go na żywo zobaczył to zdania bym nie zmienił, a że po wichurze pustawo...za rok już nie będzie śladu, drzewa się rozrosną i już się zagęści. Wstawiaj więcej zdjęć bo z wielką przyjemnością się je ogląda ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam wieczorową porą. :wit

Mamy już listopad i pocieszające jest tylko to, że coraz bliżej do wiosny. :wink: Nocami troszkę mrozi, ale dnie są jeszcze ciepłe. W miarę moich bardzo małych obecnie możliwości staram się jeszcze coś działać.Dzisiaj w końcu posadziłam resztę tulipanów. Ostatnio sadzę wszystkie cebulowce w sporych doniczkach i dopiero zakopuję na rabatce. W ten sposób mam szansę wiosną zobaczyć kwiaty. Sadzenie bez osłonek u mnie odpada. Nornice do wiosny nie przepuszczą żadnej cebulce.

Misiu tak.....znamy się wirtualnie od lat paru. :wink: Nie marudzę, choć mam powody.Zastanawiam się tylko jak by wyglądał mój ogród bez nornic, kretów, burz, gradobicia itp.
Przez 10 lat straciłam bardzo dużo roślin. Gdyby przynajmniej połowa z nich przetrwała do dziś, to mogło by być ciekawie. :D :wit

Tereniu dzisiaj już sporo z kolorowych liści leży na ziemi.
Teraz to już chyba naprawdę pozostaje nam czekać na wiosnę. :wink: :wit

Marysiu u mnie nocami mrozi, ale dzionki jeszcze piękne.
Wczoraj mieliśmy cudne słonko i 17 stopni. Zmienia nam się klimat. Dawniej pierwszego listopada wszystkie panie wyciągały z szaf futra, korzuchy i inne lisie czapy. Wyobrażasz sobie to teraz? ;:224
Kora wygłaskana, a ja Ciebie również ściskam. ;:168 ;:196

Kasiulko niestety kolorki pomału się kończą. Jeszcze trochę i nie będzie co pokazywać, bo liście lecą na potęgę. Pozostaną nam wspomnienia, choć moje w tym sezonie są niezbyt ciekawe, ale za to z wielką niecierpliwością będę czekała co mi wiosna przyniesie. :D :wit

Justynko dzięki za miłe słowa. ;:196
Trawy właśnie jesienią mają swoje pięć minut. Moim niestety mocno się oberwało w lipcu i nie wyglądają tak jak powinne, ale i tak trawiasta rabata przyciąga teraz wzrok. ;:108 :wit

Michałku nie ma szansy, by w ciągu roku nadrobić straty w ogrodzie. Straciłam zupełnie kilka nastoletnich drzewek i tego nie nadrobi się tak szybko, choć już coś tam na ich miejscu rośnie.
Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba.
Więcej zdjęć? Ja już nie mam co focić. Coś tam dzisiaj cyknęłam , ale wyszły niewyraźne. No dobra niech już Ci będzie....., ale sorry za jakość. :wink: :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu widać jesień chociaż trawa jeszcze zielona (dopiero teraz zielona :;230 ). U mnie przymrozek też był ale lekki i teraz słonko wstaje ;:3 Siadam z kawą wygodnie i oglądam Twój ogród, jak dobrze jest wiedzieć gdzie się siada i na jaki ogród patrzy :D Ja też nie sadzę żadnych cebulowych bezpośrednio do ziemi a i to bywa różnie, bo włażą górą albo przegryzą plastik takie to głodomory ;:14 Ewciu masz rację, że coraz bliżej wiosna, a po drodze piękny czas świąt i siania na parapetach.
W paru wątkach wspominamy czasy norek na Święto Wszystkich Świętych....mole ma ją używanie :;230
Ściskam i życzę pięknego dnia ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

EWUNIU ,dobrze wiesz ,że uwielbiam Twój ogród .Chociaż natura ciężko go potraktowała ,to i tak jest co podziwiać .

Poproszę o ujęcia z innej strony tych fragmentów.Fotki też mogły by być większe .Na małych Twój piękny ogród się nie mieści ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości. :wit
Marysiu u mnie też cebulki potrafią z doniczki wyparować , ale zawsze coś zostanie. :wink: Szkodniki wzmogły swoją działalność.Pewnie robią zapasy na zimę. Na końcu ogrodu mam w tej chwili około setki wielkich krecich kraterów. :? :?
U mnie nocami mrozi i nawet chryzantemy się nie oparły.
Jedna od Ciebie na szczęście zdążyła pokazać żółty kolorek. ;:196 :wit

Jolu i tu jest problem, bo mam pewne przeciwności losu. :wink: Zbiesił mi się aparat, a do tego staroć komp ledwo zipie, więc udzielam się na FO i dodaję zdjęcia tylko przy pomocy fona. :?
Druga przeciwność jest taka, że ciężko u mnie z ogarnięciem na zdjęciu szerszych widoków, bo stale mi coś zasłania. :)
Jest jeszcze trzecia i chyba najważniejsza.
Ja już nie mam co focić, bo ile razy można pokazywać to samo?
Ponieważ jednak jestem posłuszną dziewczynką, to mam parę wczorajszych fotek, a nawet właziłam na moją górkę, by zrobić zdjęcie, a to z moim kręgosłupem nie lada wyczyn, bo wszystkie czterołapy pod nogami mi się plątały. :lol: :wit

url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/f92eee254a57348a]Obrazek[/url]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu ;:196 cudne zdjęcia ;:333
Piękne widoki ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam cieplutko ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWO mimo nawałnicy która ogród trochę ogołociła jesień do Ciebie nadeszła piękna, jednak liściaste i trawy w okresie jesieni są urocze. Z liściastymi trochę zajęcia mamy ale inaczej do ogrodu byśmy sie nie wyczołgały.
Zaglądam do Ciebie często jednak rzadziej piszę tak jak wszędzie.

pozdrawiam jesiennie ale słonecznie
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU ,dziękuję za przepiękne widoczki ,ale następnym razem nie ryzykuj .

Obrazek

Obrazek

Nowa rabatka, u dołu :?: .Co na niej rośnie . :?:

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej Ewciu! ;:196
Warto było ! bo zdjęcia świetne! Jolu dziękuję ;:168
A na tym zdjęciu to chyba lewek http://www.fotosik.pl/zdjecie/905bc28fb90d464a :;230
Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam Twoją no nie wiem jak nazwać altanę, miejsce wypoczynkowe i bardzo mi się spodobało. U mnie niemożliwe, bo zajęło by mi 3/4 szerokości szala ;:306 a przy tym jakie wygodne. Muszę tam jeszcze kiedyś poleniuchować i wypić kawę :tan
Miłego wieczoru ;:168
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu skalniak jest wielki, ale i tak choć trochę muszę na niego się wspinać i coś tam działać, bo zupełnie zarosną go pokrzywy i perz.
Nowa rabatka jest malutka i jeszcze nie skończona. Rośnie tam już klon jesionolistny, trochę wiosennych cebulek, jakieś pierwiosnki. Na wiosnę dostanie obrzeże i jakieś niskie bylinki. :D :wit

Krysiu ja mam liście i igły, bo iglaków też mam parę, ale mimo pracy lubię taką kolorową jesień.
Ogród mocno oberwał i strat wiele, ale cieszy mnie nawet to, co zostało. Mam nadzieję, że zima obejdzie się łagodnie z moimi poranionymi roślinami. ;:108
Serdecznie pozdrawiam. :wit

Tereniu ja również cieplutko Cię pozdrawiam, bo za oknem coraz zimniej. Widoczki jak widoczki......takie jesienne, ale na szczęście jeszcze słoneczne. :wink: :wit

Marysiu jak tylko nam zdrowie pozwoli, to będziemy jeszcze piły kawkę pod altanką. ;:196 Wyobraź sobie, że K... ma wielką ochotę na następną budowlę ogrodową. :shock:
Zachciało mu się domku ogrodnika koło jego oazy. :wink: Aż się tego boję, bo pewnie wszystko inne odłoży , a remonty dalej stoją. Z drugiej strony nie zabraniam mu, bo się chłopina zniechęci. ;:224
Lewek cały czas mi się pod nogami kręci i stara się wszędzie być pierwszy. Wszystkie moje sierściuchy żyją ze sobą w zgodzie. Razem jedzą, razem nocują i razem towarzyszą nam w codziennych pracach.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196 :wit

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Ewa jak u Ciebie ślicznie ;:138 wiadomo nawałnica, susza, jesień--ale u Ciebie rosną zarówno iglaki jak i trawy więc nawet jakby bylin nie było to jest ładnie. A u Ciebie jeszcze róże kwitną i piękne zdobne rabaty wiją się zakosami, tu i ówdzie altana, wiatraczek, przebarwione drzewko--jak tu nie sławić urodę tego miejsca ;:138 Z klapsami poczekamy ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU ,pokazałaś nam zaczarowany ogród ,ale w realu jest o wiele piękniejszy . ;:108
Cebulowe oczywiście w osłonkach posadziłaś ,żeby Ci te głodomory nie wszamały . :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”