Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko w żadnym wypadku nie można odmówić babcią mamą i teściowym . :;230 i po to są te rabatki , można trochę stracić kalorii . ;:306
A fotkami dałaś czadu ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Detoks mówisz, ja w tym roku upiekłam tylko sernik, który został zjedzony w całości w niedzielę. Nie dojadam więc resztek ;:306
Festiwal ;:65 na to czekałam.

-- Wt 22 kwi 2014 21:46 --

Detoks mówisz, ja w tym roku upiekłam tylko sernik, który został zjedzony w całości w niedzielę. Nie dojadam więc resztek ;:306
Festiwal ;:65 na to czekałam.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Sasanka i tulipany super! ;:215
Moja mama tępiła moją pierwszą sasankę do skutku, bo uznała ją za dziką marchew! :twisted:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko patrzę i wzdycham i to nie tylko do pięknych tulipanów...ty robisz piękne zdjęcia,takie ,że niemal zapach czuć ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko urocze tulipany,można na nie patrzeć i patrzeć ,nigdy się nie znudzą :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kupię trochę czasu..może być na wagę :roll: od dwóch dni żar leje się z nieba. Jest duszno, bardzo słonecznie, a po południu burzowo. Biegamy w krótkich rękawkach i spodenkach :D . Zdążyłam nawet spalić sobie ramiona, bo nie spodziewałam się opalenizny w takim tempie ;:14 Wieczorem dla odmiany byłam zakupić środek przeciw mszycom, bo dosłownie róże zaczną odlatywać na skrzydełkach ;:131 Oczywiście nie dało się przejść obojętnie obok działu ogród. I dobrze, bo były mega wyprzedaże. Lilie 5 szt pełne po 5zł, orliki po 1,90zł i mieczyki: do wyboru 50 lub 25 szt po 5zł :shock: Mąż wybrał mi lawendę ( brakowało jednej do półkola), ale że spodobała mu się taka wielkokwiatowa, tak nie wiem czy przezimuje ;:224
Małgoś, zamówienia w tym roku średnio wypadają. Pierwszy tydzień maja wypada mi tragicznie, pozostałe mam totalnie wolne, ale nie ma tego złego, mam więcej czasu na to co konieczne- muszę pozbyć się kolejnej porcji ściętych gałęziorów, które wszyscy nauczyli się zrzucać w miejscu przyszłej kannowo-mieczykowej rabaty :evil:
Aniu/ sweety, ja też jestem zdania, że tulipanów nigdy za wiele..Sasanką jestem wciąż zachwycona, ile razy nie wyjdę podglądnąć roślin ;:108
Aneczka1979, anemony kwitły zwykle w czerwcu, lub w najlepszym wypadku w maju. w tym roku wszystko jest szybko..Zaczynają kwitnąć irysy bylinowe..
Marysiu, przy łopacie straciłam trochę kilogramów ;:306 Ale za to mam powsadzane mieczyki..większość, bo brakło mi miejsca, a jeszcze dokupiłam nowe ;:124
Agnieszko, ja resztki dojadałam dzisiaj..lodówka pękała w szwach -sernik, masowiec, mazurek, że nie wspomnę o babkach, ale u mnie same słodkożerne i opracowali migiem ;:224
Renatko, u mnie długo nie było sasanek właśnie przez te liście, które jakoś specjalnie nie przypadły mi do gustu. Zwyciężyło piękno wczesnowiosennych kwiatów.
Beatko i Grażynko, cieszę się, że moje zdjęcia przypały wam do gustu. dzisiaj naszykowałam prawdziwą petardę ;:oj
uwaga dzisiaj solidna porcja zdjęć z górką :;230
proszę się wyłożyć wygodnie jak ten tu poniżej i oglądać

Obrazek

kto wie jak pachnie czeremcha?? szczególnie nad ranem?? zaraz za posesją mamy dwie takie ogromniaste. Zapach upojny

Obrazek

mąż próbował walczyć z malinami

Obrazek

rządek łubinów, naparstnic i dzwonków

Obrazek

biedronowy hiacynt 2 w 1

Obrazek

pierwsze w tym roku irysy bylinowe

Obrazek

oraz do znudzenia tulipany ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

myślałam że dzieci wydarły mi wszystkie konwalie, więc posadziłam im truskawki..teraz mam konwalie w truskawach..lub truskawy w konwaliach, jak kto woli

Obrazek

szachowniczki..to one na żywo są takie małe?!!

Obrazek

niezmordowane prymule

Obrazek

jabłoń... i chyba nie muszę nic dodawać

Obrazek

nareszcie doczekałam się koron. Było warto.

Obrazek

Obrazek

kolejne samosiejki..i co, mam bratki w ogrodzie :lol:

Obrazek

największa różana szybciocha, podobno casanova. zobaczcie jakie ma przyrosty :shock:

Obrazek

wczorajsze zdobycze

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

;:138 ;:138 ;:138
Jestem pod wrażeniem wspaniałych zdjęć.Jak tu nie kochać cebulowych kwiatów kiedy są tak piękne i różnorodne.Zakupy jak widzę też udane.Można wiedzieć gdzie kupiłaś orlika bo od dawna na takiego choruję?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wszystko kupowałam w OBI. Mają wyprzedaż wszelkich cebul i bylin po śmiesznych cenach ;:224
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Piękne, kolorowe tulipany ;:215
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Trafiłam tu za koleżankami i oniemiałam z zachwytu, jaki koncert tulipanowy ;:oj , a zakupy superaśne ;:138 . Zresztą sam ogród też tworzysz z pasją.
Moja maleńka uwaga, teraz kwitnie ałych, dzika śliwka- mała drobna żołta. Czeremcha zakwitnie trochę poźniej. Mam obie i stąd to moje mądrowanie się
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

To chyba czeka mnie przymusowy objazd marketów w weekend.Może i mi coś do koszyka wpadnie :tan A pomyśleć,że po oprysk na mszyce wysłałam męża samego,może i ja bym upolowała jakąś wyprzedaż ;:14
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O rety, a ja mam Obi całkiem nie po drodze. ;:145
Piękny kociamber, jak i Twoje rośliny. Tulipany od razu wprowadzają w radosny nastrój.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izolek, Witaj u mnie :wit Nie potrafię się oprzeć tulipanom..co roku przybywa ;:108
Sosenki4, witam i dziękuję za komplementy. Przekażę tulipkom i może za rok odwdzięczą się jeszcze obfitszym kwitnieniem..u mnie dzikich śliwek nie ma w okolicy.. za to jest czeremcha, która kwitnie już od dobrego tygodnia..spróbuję później zrobić zbliżenie kwiatów ;:108
Aniu/ Ann_30, nigdy..ale to nigdy nie wysyłaj męża samego do ogrodniczego :;230 człowiek nie czuje jak mu się rymuje ;:306 ;:306
Aniu/ aneczka1979, ja też mam nie po drodze :evil: ale o 7 wieczorem ogrodnicze zamknięte, a mi ten oprysk był na już potrzebny :lol: i pewnie nic by z tego nie wyszło, bo to "tylko" róże..ale mężuś zauważył (przy mojej pomocy) mszyce na nektarynie i porzeczkach, a tego już przepuścić nie zdołał ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nie ma Obi w moim miasteczku ;:124 Na pewno tez bym skorzystała z wyprzedaży.No trudno ,obędę się smakiem ;:306
Kwitnąca jabłoń to niecodzienny widok ;:167 Koron tez się doczekałam,widać je z daleka jak dumnie sterczą ;:333
Takiego orlika z tego co pamiętam miałam,mam nadzieję,że nie zaginął w akcji...
Z szachowniczkami całkowicie się zgadzam,jakie one malutkie w realu,tez oczy zrobiłam jak zakwitły :shock:
Tulipanki to jesienne nasadzenia?

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Rozłożyłam się jak twój książę i podziwiam wszystko z tej pozycji....czy już mówiłam, że twoje cebulowe zachwycają?
Taka ilość i szybsze bicie serca.
Zdjęcia ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”