Skrętniki i nie tylko...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Skrętniki i nie tylko...

Post »

Kasiu sieweczka przecudna :) Ale maki :shock: CUDOWNE. Kupiłaś nasiona? Jakbyś zbierała ze swoich to szeroooko się uśmiecham. :lol:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja dostałam wytrzeszczu oczu na widok tych ślicznych maków ;:oj
Ogrodu nie mam, ale gdybym miała... ;:224
No i uwielbiam wszystkie białe kwiaty, więc śnieżne falenopsisy dla mnie są Naj ;:333
Sama mam białego z żółtą warżką i ja go ;:167 bo już długo mi kwitnie na wciąż przedłużanym sklepowym pędzie
i już wypuszcza nowy mój własny pędzik. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Dusia 123
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skrętniki cudniaste , o pomidorach nie wspomnę, (dostaję ślinotoku) uwielbiam takie pomidorki ...pycha :

Maki ...tylko westchnę och....
Pozdrawiam serdecznie Duśka :)
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skrętniczki godne zawsze podziwu.
Smakowicie wyglądają te pomidorki,prawdziwie ekologiczne..samo zdrowie ,i jaka radość
że się samemu wyhodowało ;:108
Pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Hej
Pozbierałam siew ze skrętnika ,powiedz jak mam teraz to zasiać ,na wierzchu ziemi czy przykryć i czy gesto czy rzadziej?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Filigranowa27 - oj dzieje się, dzieje. Pomału przestaję już to wszystko ogarniać.
Oleandrów pełnych mam 4 - 2 większe - te kwitną, i 2 mniejsze - tam dopiero maleńkie pączusie widzę.
A z pomidorków już kilka słoików z przecierem zrobione, bo już nieprzejadamy. A ponieważ nie pryskałam to już na liściach oznaki choroby mają, więc nie wiem jak długo owocować będą.

Gracjella cieszę się i oby tak dalej.

koniczynka2014 u mnie za mało miejsca na hoje o dużych liściach po prostu. a małe to zawsze gdzieś jeszcze wcisnę ;:306

justus27 kilka krzyżówek musowo trzeba zrobić. ;:224 Może i Gama się załapie. Pomidorki faktycznie ładne się udały w tym roku, malinówki potrafią po 40 dkg ważyć.

Edyta 74 - dziękuję

deissy, za kilka dni zakwitną 3 kolejne, już widzę,że kolorek będą mieć inny, ciekawość mnie zżera. A maki - upolowałam na innym forum, nie mogłam się oprzeć. Wśród nich trafiają się też pełne różowe ale o bardziej tradycyjnym kształcie płatków. Oczywiście, że pozbieram, nawet już powinnam, bo dzieciaki dobrały mi się do makówek takich zwyklejszych ogrodowych maków ;:306

elcia1974 one fajnie wyglądają , takie czuprynki nastroszone i do sypania kwiatków super - bo gęste, płatków dużo, więc szybko w woreczku ich przybywało. Koniecznie muszę więcej ich wysiać w przyszłym sezonie, bo córcia jeszcze 2 lata kwiatki będzie sypać.
Białasek ładnie i u mnie kwitnie, oby tak dalej.

Dusia 123, dzastin - dziękuję, dobrze, że udało mi się męża na drugi foliak namówić. I teraz w jednym same malinówki, a w drugim kilka innych odmian mamy. Och uwielbiam sałatkę z pomidorów i cebuli i .... dużo octu.

manenka71 - ziemią nie przysypuj bo nasionka drobne, oczywiście lepiej siać rzadziej, tylko ciężko nad tym zapanować przy takiej wielkości nasion :;230

Ziutek
Obrazek

Kirke
Obrazek

I razem
Obrazek
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Tak sobie pomyślałam....Jak zaczynałam moją fascynację skrętnikami, to przyglądając się zdjęciom widziałam mnóstwo niebieskich odcieni; od błękitnego po granat.Oczywiście byłam tym poruszona.... a do tego jeszcze żółcie i czerwienie...Czegóż chcieć więcej? I te wspaniałe rysunki siatek i unerwień...czysta poezja :D

Jednak gdy zobaczyłam kwitnienia na żywo, to stwierdziłam, że kolor niebieski jest wyrażnie przekłamany.Oczywiście, to nie jest winą nas, fotografujących....tylko aparatów.
Wśród niebieskich kwitnień znajduję najwięcej wybarwień fiołkowo niebieskich :twisted:
Ale, dobrze, że tylko jeden z kolorów tak szaleje; żółcie i czerwienie w sposób fantastyczny rozkładają się barwami na moich ulubieńcach ;:3

Jednakże, wracając do meritum; jestem ciekawa Kasiu, czy masz podobne spostrzeżenia?
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Dokładnie Grażynko. Aparaty uparcie zmieniają kolor fioletowy na niebieski. Powyższy Ziutek ma w realu wlaśnie fioletowy kolor (gdzieś w moim wątku mam zdjęcie, na którym udało mi się go uchwycić). Kirke natomiast górne płatki ma niebieskie (jak na zdjęciu, ale dolne idą w fiolet).

Zakwitło mi Indi od Ciebie
Obrazek

Jedna z moich siewek ładnie się zapowiada -spójrzcie na dolny płatek :tan powinna mieć aksamitny, prawie czarny kolor. Z tyłu inna siewka z tej samej krzyżówki.
Obrazek

Grządki mi zarastają. Na szczęście melonom to nie przeszkadza. A siałam w tym roku po raz pierwszy. Większość wielkością dorównuje tym sklepowym. Pięknie pachną, zapach unosi się nad grządkami.
Obrazek Obrazek
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Kasiu, jeśli sieweczka będzie miała prawie czarny kolor, to chyba Ci ją skradnę. Ta z tyłu też interesująco się zapowiada ;:108
Awatar użytkownika
Dusia 123
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 18:48

Post »

Siewka bedzie miała bardzo ciekawy kolorek.... ja tylko teraz będę podziwiać u Was skrętniki :)

A melon ...Kasiu uwielbiam i ślinka mi leci hm....
Pozdrawiam serdecznie Duśka :)
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

I ja brzydko mówiąc zaplułam klawiaturkę ;:306 na widok tego melona :shock: Bardzo je lubię. :tan
A Ty masz swoje. ;:215
Sieweczki skrętnikowe pięknie się zapowiadają. ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Nie jadłam nigdy melona ,jak smakuje i co sie z niego robi?
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ja kiedyś chyba jadłam melona tylko on zielony był hmmm może to nie był melon,ale mi nie podszedł,choć Kasiu ten Twój wygląda smakowicie strasznie.Czekam na zdjęcia sieweczek....będzie się działo ojjj będzie.
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam na melona ;:oj
Warunki mu sprzyjają gorące lato ;:108
Ja miałam w zeszłym roku ,nie powiodły się ,wciąż brakowało im rumieńców.
Nie ma co ,za rok ponawiam ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”