Filigranowa27 - oj dzieje się, dzieje. Pomału przestaję już to wszystko ogarniać.
Oleandrów pełnych mam 4 - 2 większe - te kwitną, i 2 mniejsze - tam dopiero maleńkie pączusie widzę.
A z pomidorków już kilka słoików z przecierem zrobione, bo już nieprzejadamy. A ponieważ nie pryskałam to już na liściach oznaki choroby mają, więc nie wiem jak długo owocować będą.
Gracjella cieszę się i oby tak dalej.
koniczynka2014 u mnie za mało miejsca na hoje o dużych liściach po prostu. a małe to zawsze gdzieś jeszcze wcisnę
justus27 kilka krzyżówek musowo trzeba zrobić.

Może i Gama się załapie. Pomidorki faktycznie ładne się udały w tym roku, malinówki potrafią po 40 dkg ważyć.
Edyta 74 - dziękuję
deissy, za kilka dni zakwitną 3 kolejne, już widzę,że kolorek będą mieć inny, ciekawość mnie zżera. A maki - upolowałam na innym forum, nie mogłam się oprzeć. Wśród nich trafiają się też pełne różowe ale o bardziej tradycyjnym kształcie płatków. Oczywiście, że pozbieram, nawet już powinnam, bo dzieciaki dobrały mi się do makówek takich zwyklejszych ogrodowych maków
elcia1974 one fajnie wyglądają , takie czuprynki nastroszone i do sypania kwiatków super - bo gęste, płatków dużo, więc szybko w woreczku ich przybywało. Koniecznie muszę więcej ich wysiać w przyszłym sezonie, bo córcia jeszcze 2 lata kwiatki będzie sypać.
Białasek ładnie i u mnie kwitnie, oby tak dalej.
Dusia 123, dzastin - dziękuję, dobrze, że udało mi się męża na drugi foliak namówić. I teraz w jednym same malinówki, a w drugim kilka innych odmian mamy. Och uwielbiam sałatkę z pomidorów i cebuli i .... dużo octu.
manenka71 - ziemią nie przysypuj bo nasionka drobne, oczywiście lepiej siać rzadziej, tylko ciężko nad tym zapanować przy takiej wielkości nasion
Ziutek
Kirke
I razem