Sylwekw zakłada ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x_P-42

Re: Sylwekw zakłada ogród

Post »

Sylwku, widzę,że prace ogrodowe prowadzicie z wielkim rozmachem! Co do trawnika, faktycznie jest go jeszcze sporo, ale musicie się zastanowić, czy nie zostawić choć trochę. Jesteście młodym , rozwojowym małżeństwem i trawnik może się jeszcze przydać ( choćby wielkości małego boiska :D )
Czekamy na obiecane relacje i zdjęcia, zwłaszcza,że - jak wywnioskowałam z Twoich słów- wybierasz się na wakacje?
Pozdrowienia. ;:7
sylwekw

Post »

Pola42 pisze:Sylwku, widzę,że prace ogrodowe prowadzicie z wielkim rozmachem! Co do trawnika, faktycznie jest go jeszcze sporo, ale musicie się zastanowić, czy nie zostawić choć trochę. Jesteście młodym , rozwojowym małżeństwem i trawnik może się jeszcze przydać ( choćby wielkości małego boiska :D )
Czekamy na obiecane relacje i zdjęcia, zwłaszcza,że - jak wywnioskowałam z Twoich słów- wybierasz się na wakacje?
Pozdrowienia. ;:7
No nie możliwe ... :-) młode rozwojowe małżeństwo :-) chyba nas z kimś pomyliłaś :-).

Trawnika trochę na pewno zostanie a ile to już zależy od tego kto będzie miał większy dar przekonywania - ja czy żona.

Hmmm wakacje ... jeśli myślisz o tym połączeniu gór i fotografii to trudno nazwać wakacjami - to raczej jeden z moich zwariowanych pomysłów, krótkotrwały i szaleńczy mam nadzieję pełen wrażeń.

A urlop to będziemy w 3/4 spędzać w Polsce w naszym ogrodzie ... tyle tam jest do zrobienia :-)
x_P-42

Post »

sylwekw pisze:
No nie możliwe ... :-) młode rozwojowe małżeństwo :-) chyba nas z kimś pomyliłaś :-).
Sylwku, nawet ja z moim mężem jesteśmy małżeństwem rozwojowym, bo ciągle nam przybywa ... wnuków. Gdzieś muszą grać w piłkę i jeździć na rowerkach. :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To w sierpniu będzie urlop w Polsce?
Więc spiesz się z zaległymi zdjęciami,spiesz ... czy kolejna pasja nie może poczekać na jesień i zimę :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwek

ja w temacie hortensji ( nie ogrodowych) czy są jakieś piękne nowości w Holandii ? Jakie kupiłeś?
sylwekw

Post »

No ja niestety (niestety w kontekście Twojego pytania bo ogólnie to wcale nie jest "niestety") kupiłem trzy kolejne ogrodowe.

Jeśli zaś chodzi o nowości albo piękności to przykro mi ale raczej nie potrafię odpowiedzieć. Nie jestem tak na bieżąco w temacie hortensji. Bylismy w naszym ulubionym dużym centrum i hortensji trochę różnych tam było, ale nie byłem przygotowany na spisywanie albo zapamiętywanie odmian :-(. Szczerze powiedziawszy to pojechaliśmy zobaczyć Hortensję Anabelle bo była ulotka, że jest jakaś promocja po 2,50 ?. Tylko, że te po 2,50 to były bardzo marne i nie widze powodu aby takie coś wozić przez pół Europy :-). A te ładne to były po 12-15 ? więc raczej będę wolał je kupić w Polsce.
No ale jak już byliśmy w centrum ogrodniczym to coś trzeba było kupić :heja i tak oto wpadły nam do koszyka te trzy.

Mieliśmy jeszcze ochotę na jakieś róże ale byliśmy nieprzygotowani teoretycznie na zakupy :-) i tylko jakaś jedna nam się nawinęła na pokrzepienie serc :-)

Oto horensje, które kupiliśmy:

Blaumeise
Obrazek

Obrazek

Taube
Obrazek

Obrazek

Sturdy Nanping.
Obrazek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj Rodaku!
Jak cudownie jest u Ciebie. Nic dodać, nic ująć. KaRo powiedziała wszystko. Masz cudowny ogród a zieleń bije aż po oczach i tak ma być. Trzymaj się, pa, pa ;:196 ;:108
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Co tu taka cisza?
sylwekw

Post »

Wybaczcie tą ciszę ale przebywam obecnie w Polsce i intensywnie pracuję w swoim ogrodzie. Internet tutaj mam słaby i sił wieczorami też brakuje na forum ale niebawem wracam do Holandii to pewnie nadrobię zaległości.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwek ;:167 , jesteś w Polsce i się nie odzywasz? Bo nie masz czasu, bo "obrabiasz" ogródek :shock: :shock: ?? Jak dajesz sobie radę: w Polsce ogródek, w Holandii ogródek :?: . Zazdroszczę Tobie młodości i sił :roll: .
Trzymaj się młody Przyjacielu, pa ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
sylwekw

Post »

Oj tam, w Holandii to nie jest ogródek tylko "przechowalnia roślin" :-).

A jeśli chodzi o siły to do prac w ogrodzie zawsze mi ich starcza (na razie). Tylko, że tym razem prace to mniej ogrodnicze a bardziej brukarskie itp wykonuję. Ale w sumie to też po to - pośrednio - aby zwiększyć przestrzeń dla roślin.

Pozdrawiam wszystkich którzy tu zaglądają.

P.S. W górach też byłem tak jak pisałem i wrażeń miałem sporo.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocham góry, są takie piękne i majestatyczne. Zwiększaj przestrzeń dla roślin i pokazuj co robisz.
Trzymaj się :wit :heja :P
Adresy do moich wątków
x_P-42

Post »

sylwekw pisze:
... tym razem prace to mniej ogrodnicze a bardziej brukarskie itp wykonuję.
W górach też byłem tak jak pisałem i wrażeń miałem sporo.
Będzie zimą co oglądać. ;:7
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie tylko zimą, wiosną, latem, jesienią - też. ;:108 ;:108 ;:108 ;:138
Adresy do moich wątków
sylwekw

Tulipany 2010/2011

Post »

Nad zdjęciami sierpniowymi z ogrodu pracuję. Nad zdjęciami z Chamonix też.

Tymczasem dzisiaj odbyliśmy pierwszą wizytę w dwóch sklepach aby rozejrzeć się w cebulkach tulipanów.

No i jestem załatwiony ..... chyba więcej napiszę w dziale roślin cebulowych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”