Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Dorota71 pisze:Oj ten deszcz przegina. Najpierw i ja na niego czekałam, ale teraz mam dość! Czemu to nie ma tak, że pada w nocy a w dzień ciepło i słonecznie. ;:3
No prosze tak to jest albo pada za malo jak ostatnio pisalas a teraz za duzo. U mnie wystarczajaco dlugo padlo i wreszcie poszlo w moje rodzinne strony :D
Praktycznie marzenie deszcz noca a w dzien slonce i jeszcze temperatury 25-28°C. Moj Boze idealne warunki, podejrzewam ze wtedy mielibysmy dwukrotne zbiory warzyw i owocow w roku nie mowiac juz o cudnych kwiatach.

Bea urzeklo mnie bardzo to zdjecie pod tytulem "tak wygląda "świat', gdy rano świeci slońce..." ma w sobie dusze.
Mysle ze nie przesadze jeśli powinno pretendowac do zdjecia miesiaca, powinno byc cos takiego na forum no nie? A moze jest a ja nie wiem :shock:
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już wiem! To zdjęcie starego hotelu na sprzedaż było w artykule na temat pracowni witraży w Antoniowie!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eeee...jak dobrze duje, to i srodka piorącego nie trzeba wydmucha wszelkie ew. zapachy zuzycia :)

I nie bądź taka, pokaż domu trochę, bo zza powiewającego rzędu prania widzę obiecujące widoki....ja tam swój szachulec z odpadniętym tynkiem pokazałam i słomą ze ścian wystającą pokazałam, a Ty masz cudny mur pruski ;:224
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

My z W. także domagamy się widoków domostwa! Tym bardziej, że W. mieszkał jakiś czas temu w Twojej okolicy będąc młodym leśniczym i bardzo sentymentalnie traktuje domy takie jak Twój.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
WAnia
100p
100p
Od: 5 sty 2013, o 20:28

Post »

Witaj Bea!
Ilekroć wchodzę do Twojego wątku, czuję ucisk w żołądku. Piękne wspomnienia -najpierw szkolne wycieczki, później rajdy i giełda piosenki w Bazie pod Ponurą Małpą... A później jakoś gdzieś nas nosiło z dala od tych naszych gór.
Teraz, dzięki Tobie ożyły wspomnienia i zaczęłam męża molestować o jakiś wyjazd. No, ale trzeba poczekać na poprawę aury.
Dzięki za mnóstwo pięknych zdjęć, pozdrawiam,
Anka
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Bea, z paczką się ociągam, bo dezcz nie daje nic ukopać. Ledwo wyjdę na podwórko zwierzyniecnakarmić i wracam do domu mokra. czekam aż trochę się deszcze niespokojne uspokoją
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Dzis miałam sen:
Kupiłam przez internet róże kanadyjskie Svejdy. Przyszła paczka, otwieram, a tam trzy duże ciemnoróżowe bulwy, wylęgły sie z nich trzy ciemnoróżowe smoki, usiadły na ławeczce i poprosiły o trzy filizanki kawy z odtłuszczonym mlekiem. Podałam im, a one wypiły i natychmiast urosły. Przytuliły sie do mnie i powiedziały: " Z wdzięczności, że nie zabiłaś nas, gdy zobaczyłaś, że jesteśmy smokami, zbudujemy ci basen". Zbudowały.
;:172
Bea
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A zdjęcia gdzie?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Syringa pisze:Dzis miałam sen:
Kupiłam przez internet róże kanadyjskie Svejdy. Przyszła paczka, otwieram, a tam trzy duże ciemnoróżowe bulwy, wylęgły sie z nich trzy ciemnoróżowe smoki, usiadły na ławeczce i poprosiły o trzy filizanki kawy z odtłuszczonym mlekiem. Podałam im, a one wypiły i natychmiast urosły. Przytuliły sie do mnie i powiedziały: " Z wdzięczności, że nie zabiłaś nas, gdy zobaczyłaś, że jesteśmy smokami, zbudujemy ci basen". Zbudowały.
;:172
Czy to co pijesz/palisz/spożywasz jest dostępne w legalnym obiegu? Bo ja też chcę takie sny ;:306
WAnia
100p
100p
Od: 5 sty 2013, o 20:28

Post »

Chciałam zapytać o to samo co Pat. W moim śnie smoki pewnie by mnie pożarły ;:224
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

A może Ty jesteś Daenerys, Matka Smoków?! (patrz 'Gra o Tron') :wink:

Ale przez tę kawkę z mlekiem przypomniał mi się pewna historyjka:
'Mały chłopczyk wraz z tatusiem znaleźli w lesie małego jeżyka. Leżał pod kępką trawy i drżał z zimna. Chłopczykowi zrobiło się żal jeżyka i poprosił tatusia, żeby zabrali jeżyka do domu. Tata się zgodził i tak jeżyk zamieszkał u nich. Chłopczyk bardzo dbał o jeżyka, poił go mleczkiem i dawał mu najlepsze owoce. Jeżyk zajadał ze smakiem i nieraz - ku zdziwieniu chłopca - pomrukiwał z zadowoleniem. Na zimę jeżyk - jak przystało na wszystkie porządne jeżyki - zapadł w zimowy sen. A na wiosnę jeżykowi urosły skrzydła, na czole wyrósł róg i odleciał przez niedomknięte okno. Wtedy stało się jasne, że chłopczyk z tatusiem nie przynieśli z lasu jeżyka, tylko jakieś nie wiadomo ... wie co.' ;:224
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Zapowiada się na całkiem fajny film. Podrzuć gdzieś scenariusz. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Oj, oj, Pat, jestem niemal pewna, że nie chcesz łykać tego, co ja łykam ;:306

Byłam wczoraj na spacerze, a jakże :wink:

Zaswieciło słońce
Obrazek

...więc wracając z zakupów (i tankowania kanistra do kosiarki) pojechałyśmy na spacer
Obrazek

Najpierw pochodziłyśmy troszke po lesie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już wracałyśmy do domu, a tu nagle auto po prostu samo skreciło do Antoniowa.
A Antoniów to taka ładna wioska, gdzie jest sporo ładnie wyremontowanych domków, mieszka paru artystów, jest pare pensjonatów...
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Zuzanno, pisałaś, że widziałas zdjęcie tego hotelu na sprzedaż w artykule o pracowni witraży w Antoniowie. Możliwe, ale ten hotel nie jest w Antoniowie, tylko w Kopańcu. Natomiast pracownia witrażystów jak najbardziej jest:
Obrazek

Wyremontowana chałupa, troche podobna do mojej, tylko mniejsza
Obrazek

To pensjonat z jazdą konną dla gości i szkółką jeżdziecką.
Obrazek

No chyba właściciele, jeśli to zobaczą, to nie obrażą się, że samowolnie im tu reklamę robię :wink:
Dla sprawiedliwości musze tez napisać, że w Kopańcu też mozna pojeździć na koniach w pensjonacie u mojej znajomej weterynarz ;:303 Pani weterynarz jest rodowitą Niemką, świetnie mówiącą po polsku, nauczyła sie szybko, zdolna bestia, żeby uzyskać zgodę na prowadzenie praktyki w Polsce. Jak wiadomo, Niemcy mają (mieli?) ograniczenia w tym względzie. Ona uzyskała takie pozwolenie bez większych problemów, bo chcąc założyć mały gabinet wet. nie odebrała pracy żadnemu miejscowemu weterynarzowi, ponieważ wszyscy weterynarze z tej okolicy wyjechali do Niemiec :;230 :;230

Następny wyremontowany dom
Obrazek

I jeszcze jeden
Obrazek

I jeszcze
Obrazek

Obrazek

Tu ktos własnie remontuje
Obrazek

A ten dom jest na sprzedaż
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patrzcie jaka fajna kamienna sciana
Obrazek

A tu fantazyjny mur
Obrazek

Mam nadzieję, że właściciele tych domów nie podadzą mnie do sądu za te foty, no ale ja tylko pstrykałam z ulicy (i szybko zwiewałam, żeby nikt nie pomyślał, że jestem jakimś przestępcą, który przygotowuje włam ;:134 a serio, to tam każdy dom jest pod ochroną i z monitoringiem, więc pewnie kamery nagrały mnie, jak zwalniam i cykam cudze domy :;230 )
Bea
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

A po tej dzialalności przestępczej udałam sie jak gdyby nigdy nic do lasu na spacer.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tez gustowny domek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pieniek z poduszką :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to dla Pat, łubiny (oraz firletki) przy drodze wśród pól
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ładnie, prawda? A to wcale nie jest wszystko, na co stać tu łubiny, to tylko namiastka przy drodze, kawałek dalej jest łubinowa łąka. Niestety nie mam zdjęć, postaram sie zrobić i pokażę.

A dzis pół dnia kosiliśmy trawę i "trawę" ;:223
Po tych deszczach chwaścior wyrósł na metr, więc słaba płeć, czyli ja, kosiła kosiarką na podwórku, gdzie kosiarka, choć miejscami z trudem, dawała radę. Natomiast mój silny Małżonek odziany w zbroję kosiarza ruszył z kosą spalinową w dżunglę. Gdy kosił, wokół niego unosiła sie mgła z soku ciachanych badyli i rosy, ktora mimo wzglednej pogody utrzymywała sie przy ziemi, w głębi tego gąszczu. Powiedziałabym, że wyglądałby ...tajemniczo i romantycznie wręcz w tej mgiełce ;:224 gdyby nie towarzyszył mu ryk silnika ;:124 no i gdyby nie miał na sobie gumowców w stylu geesowskim :;230
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”