Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Aguś dziękuję bardzo ;:196 to jakby dla mnie wiesz że bardzo mi sie podoba murek i pomysł dookoła murku super fortki, podpatrzę, nie przekopiuję. Pięknie jak ja mam dość tego białego g....a za oknem (przepraszam ale już mnie ponosi) tak bardzo bym chciała juz do ogrodu.... Pozdrawiam wiosennie ?! ;:3
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś też przyłączam się do zachwytów nad tą rabatą .
Jest przemyślana , śliczna , wysmakowana itd .. Mogłabym tak długo , dopóki starczyło by mi przymiotników .
Przytulam ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, Ty mój mistrzu ;:196 Kocham widoki Twojego uporządkowanego ogrodu. W życiu takiego nie uzyskam u siebie, to chociaż u Ciebie nacieszę oko trawnikiem pod linijkę i rabatami bez śladu chwasta ;:180 Znowu mnie zainspirowałaś ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim! Na dworze jest jak jest - każdy widzi, więc nie będę tego białego g* komentować...
Zdrowotnie coraz lepiej... Dzięki Wam wszystkim za ciepłe słowa!

Magda, aj tam, od razu 'mistrzu'... Ty też siedzisz i wymyślasz kochana, a potem jak zrealizujesz, to wszystkim szczęki opadną :) Cieszę się, że Ci się mój pomysł na rabatę przy palenisku spodobał ;:196
Aguś, myślałam i wymyśliłam... palenisko było koniecznością, ale zależało mi żeby przy okazji było ładne i wpisało się w ogród... konieczna była nowa rabata, która razem z nim i ławeczką dała niezłą moim zdaniem całość. Miło mi że Ci się podoba! (z tym trawnikiem pod linijkę i rabatami bez chwastów to jesteś zbyt łaskawa ;:196 ).
Isiu, dzień dobry! I ja Cię pozdrawiam wiosennie, choć okoliczności za oknem nie wskazują ani ciut ciut na zbliżającą się wiosnę... Oczywiście, jeśli podoba Ci się murek z paleniskiem, to podglądaj i kopiuj co chcesz, mnie to nie przeszkadza ;:196 Białe g* musi w końcu zginąć, co z tych haseł jednak, skoro wciąż dosypuje nowego... :evil:
Marzenko, czy Młody zdrowieje? Ja też podłapałam lekkie przeziębienie, ale nie jest źle. Co wysiewasz? Dzięki za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu ;:168
Tadziu, dzięki za odwiedziny w ten zimowy dzień! Powiedz, kiedy będzie wiosna?
Piszesz o odciskach przy pracy nad rabatami... ano było ich mnóstwo, bo darcie darni to chyba najgorsza ogrodowa czynność... kręgosłupy na tym cierpią i całe organizmy człowiecze... ale chce się mieć, to trzeba pocierpieć. Do wydarcia mam jeszcze jedną rabatę, pod szpaler hortensji... Damy radę! Słońca również życzę... u mnie nie ma go w ogóle...
Pat, eko-bordy w moim przypadku sprawdzają się świetnie... bez nich trawa wrastała w rabaty, zaburzała się linia oddzielająca trawnik od rabat i nie wyglądało to estetycznie... teraz dopiero jestem zadowolona z rozwiązania i efektu. Kosi się też fajnie.
Co do ławeczki, to w takim razie umawiamy się na cieplejsze dni - na pewno mnie lub M. trafi się jakieś wolne, to dostosujemy się do przyjazdu kuriera... Pozdrawiam Cię serdecznie!
Mewo, ano wszystko rozrosło się w jeden sezon... efekt dały hortensje i trawy, przede wszystkim... (nawożone wiosną, oczywiście).
Ewcia, wciąż pada i oznak wiosny w ogóle nie widać! Nawet ptaki jakby ucichły :( Znowu zapowiadają ostre mrozy? Ja się zastrzelę ;:219
Majutku, Twój opis dolegliwości to wypisz wymaluj moje... nawet skóra boli, najmniejszy dotyk poduszki, która zwykle wraz ze snem przynosi ukojenie... nie tym razem... oby następny taki atak w ogóle się nie wydarzył. Tego nam migrenowcom życzę.
Spokojnego dnia bez żłobkolandii życzę! I dzięki za dobre słowo w sprawie rabaty :)
Bogna, dziękuję Ci bardzo za takie wyróżniające, serdeczne słowa! ;:167
Aga, dziękuję bardzo... może jeśli marzysz o palenisku, to rozważysz takie przenośne, z pokrywą? To są przepiękne elementy do małego ogrodu....
Iza, oczywiście, że palenisko jest często wykorzystywane... raz do czysto przyjemnego użytku (pieczenie kiełbasek i ziemniaków, a niedługo także kociołka, który już mamy), a dwa służy do utylizacji różnych gałęzi czy liści z ogrodu... Pozdrawiam!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dzień dobry :wit
Agnieszka, ten tydzień w domu dobrze Ci zrobi ;:108
Nie mogę się porównywać, ale nawet ja mam codziennie bóle głowy i totalne rozdrażnienie, to wszystko wiadomo, przez to białe g.
Denerwują mnie nawet zdjęcia z poprzednich lat....a właśnie mam zadanie odnaleźć pewną ważną fotę i przeglądam foldery... ;:131
Miłego dnia, bo słońce czasem przedziera się przez to szare.... :wit
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Justi, dzień dobry! Życzę nam by słońce się przedarło, bo choć ono ma dobry wpływ na nasze nastroje podczas tej okropnej, wydłużającej się w nieskończoność zimy. Miałam tyle planów na końcówkę marca/początek kwietnia, a tu należy sobie te plany zwinąć w ciasny rulonik i włożyć... między bajki.

Lecę z drugą rabatą - leśną- która powstawała na schyłku lata:
Obrazek
...zarys ogólny...

Obrazek
...jedziemy z linią rabaty...

Obrazek
...i z drugiej strony...

Obrazek
...choina kanadyjska, ogolony świerczek i nutkaj zostały wcielone do rabaty...

Obrazek
...darcie darni nie było łatwe...

Obrazek
...tu było lżej - mniej korzeni...

Obrazek
...przyjechały dwa wielkie rh: Cunningham's White i Catawbiense Grandiflorum

Obrazek
...oto one!

Obrazek
...posadzone...

Obrazek
...wykorowane...

Obrazek
...z bliska...

Obrazek
...czas na wrzosy pączkowe...

Obrazek
...w sumie 50szt.

Obrazek
...już posadzone...

Obrazek
...i efekt końcowy...

Obrazek
...bliżej...

Obrazek
...i jeszcze...

Obrazek
...bardzo lubię tę rabatę...

Obrazek
...klimat leśny...

Obrazek
...wiosną dosadzę na niej wrzośce i azalie japońskie.

...a tak wyglądało to miejsce 'przed':
Obrazek

Koniec pokazu :)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jest super, kurtynki ogrodowe jak się patrzy.
I ciekawie jest, bo można się tylko na pierwszy rzut oka domyślać, co jest dalej, uwielbiam takie rozwiązania ;:3
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jestem pod wrażeniem. Twoje dwie rabaty to jak mój jeden ogród. Ja walczę z nim już 3 sezon i sobie poradzić nie mogę a ty hop siup i w jeden sezon taaaaakie zmiany. Pieknie. GRATULUJĘ ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, uwielbiam takie porównawcze fotki ;:138
Cudne rabaty stworzyliście, nasadzenia wzorcowe i jak czyściutko ;:219 Duże drzewa a szczególnie brzozy robią niepowtarzalny klimat ;:167
Kuruj się kochana :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-ag-a
---

Post »

Reniu, dziękuję za odwiedziny! Myślę, że na fotkach 'przed' było ok, ale efekt był przede wszystkim trawnikowy... dzięki nowym rabatom ogród zyskał trochę tajemniczości, nowych przejść, alejek - lubię tak między nimi krążyć ;-) Dziękuję bardzo za dobre słowo!
Justyno, wydaje mi się, że grunt to przemyślana koncepcja, a od tej fazy do realizacji jeden krok... ja niestety jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie coś postanowię, to muszę natychmiast kopać, kupować, sadzić... :)
Justi, właśnie do tego w ogrodzie dążę, żeby to, co za 'rogiem' stanowiło pewną tajemnicę, a nie było podane jak na patelni... przy okazji, zjadłabym coś ;-))
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudowny ogród tworzycie...nasadzenia przemyślane, wzorowe ;:138
Wszystko się tworzy tempem głyskawicy już nie mogę się doczekać tego szpaleru hortensji ;:167
Zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Pięknie to wszystko wygląda, a rabata za kamiennym kręgiem nieźle obrodziła ;:333 Jak głowaśna?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Fotki zachwycające jak zwykle ;:63
A co do paleniska - myślałam o takim wolnostojącym. Choć nie mam jeszcze pomysłyu gdzie mogłoby stać :lol: Ale wstrzymuje mnie ciągle tutejsza pogoda.... Sama nie wiem - w zeszłym roku nie bylo nawet jednego dnia żeby grila zrobic.... lało i lało i było zimno.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Aga - powtórzę za Magdą - mój Mistrzu ;:180 . Przyznam Ci się, że Twoje miejsce ogniskowe było dla mnie inspiracją na moje plany placyku przy altanie. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, nie mam nic przeciwko temu :) Ja także inspiruję się wieloma rozwiązaniami podpatrzonymi w Waszych ogrodach! Dziękuję za tyle miłych słów ;:196
Aga, myślę, że najlepszym miejscem dla przenośnego paleniska byłyby okolice tarasu... masz taką możliwość? To poza przeznaczeniem użytkowym, także piękna dekoracja...
Magda, ano rośliny na rabacie paleniskowej niesamowicie się rozrosły przez jeden sezon... najlepszy efekt dały hortensje bukietowe wraz z trawami... W tym roku będą jeszcze większe, a poza tym, trochę się zmieni ta rabata :) Głowa dziś ok - dzięki!
Aga, bardzo dziękuję za ciepłe słowa... szpaler hortensji w mojej głowie rysuje się atrakcyjnie, oby na żywo było tak samo :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”