Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Witaj Kasiu,przyszłam zobaczyć co słychać nad rzeczką,kwiatuszki rosną ,nowe roślinki zakupione i wszystko posuwa się do przodu ,działeczka zaczyna się wypełniać myślę że obsadzisz ją według swojego uznania bo każdy wie co chce i co lubi,można posadzić jakieś drzewko liściaste w formie parasola żeby było troszkę cienia a pod nim można ustawić ławeczkę lub kącik do zabawy dla dzieci ,nadają się na to różne klony,a działeczka bylinowo warzywna i troszkę owocowa też ma swój piękny urok i dużo pożytku ,pozdrawiam ;:215
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie ;:7 !
Madziu, to chyba lipa z tymi naszymi różami będzie :( . Gdybyś kiedyś jeszcze kupowała pnącą czerwoną, to polecam Sympathie, jest bardzo żywotna twardą sztuką :wink: . Iglakom i wszelkim drzewom na tej działce zdecydowanie nie, ale jak już zrealizujemy swoje plany życiowe, to miejsce dla daglezji i białoboka/-u się na pewno znajdzie, ale ja za formowanie drzewek to się bym bała zabrać :wink: .
DuczekiOsia sprzedana będzie, bo plany życiowe przewidują przeprowadzkę na wieś :heja .
Kasiu, fakt, taka działeczka to super odskocznia od blokowiska :D .
Bufo-bufo ot trafiło się ślepej kurze ziarno :wink: :;230 .
Grażynko one włażą wszędzie :( . Zaczęliśmy wczoraj sadzić żywopłot z wierzby, zobaczymy czy pomoże. Tak tutaj prawie wszyscy mają warzywniki i poprzednia właścicielka naszej działki też miała. Wiesz, z tymi iglakami to nie jest jedynie kwestia tego czy je lubię (malutko, ale są i takie które mi się podobają), ja po prostu mając świadomość, ze będę działkę sprzedawać, nie chcę sprawiać przyszłym właścicielom kłopotu z wycinaniem drzew. Pewnie będą mieli inną wizję na ogród, a bylinki i nawet krzewy łatwiej przenieść czy usunąć :D .
Wiewióreczko witaj! W ostatnich dniach te paskudy nie interesują się naszą działką, skupiając uwagę na sąsiedzkich 8-) . Od wczoraj sadzimy żywopłot z wierzby, licząc że przez chaszcze nie będzie im się chciało przedzierać :lol: . W naszym przypadku pozostawienie sobie tej działki nie wchodzi w grę, bo przeprowadzamy się do innego województwa. Nie byłoby szans, by ją odwiedzać. Zresztą zmieniamy ją na 0,5 ha, więc rozumiesz że dla ogrodnika zapaleńca to sama korzyść :lol: . Tylko pytanie czy ktoś ją zechce kupić, przez te dziki? :roll: Obawiam się, że nie zwróci mi się kasa, którą w nią włożyłam. A pogoda u mnie ostatnio piękna ;:3 ! Dziś i jutro nie możemy skoczyć na działkę bo moja babcia ma urodziny, więc pomyślałam sobie, że może byście tak przysłały te deszcze i burze do mnie teraz? :lol: . Dmuchać proszę te chmurki burzowe! Ja uwielbiam burzę, moja córcia zresztą też.
Witam Cię Martusiu! Hm, urocza wizją z tym drzewkiem :lol: , ale wchodzą w grę tylko takie na które nie trzeba pozwolenia na wycięcie. Czyli pewnie tylko owocowe? Strasznie marzy mi się judaszowiec, ale mało o nim informacji na necie :roll: . Muszę coś pokombinować.
A dziś kupiłam sobie komarzyce i żeniszka, a córcia lobelię, wszystko za psi grosz. Fotki jutro, jeśli uda mi się wskoczyć na FO przed imprezką. Pozdrawiam wszystkich cieplutko i słonecznie!
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Imprezka wciąż trwa bo nie chciałabym przeszkadzać? :wink:
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Kasiu i jak po urodzinach?? No widzisz pchnęłam Ci trochę chmurek... i niedziele miałam słoneczną po całym tygodniu deszczów. Tylko kochana czemu chmurki oddałaś ;:145 Od poniedziałku ciągle leje i pada i ;:223 Moim marzeniem jest właśnie 0,5 ha.... więc trochę mi ciasno w moich 360m :;230 Dobrze, że spokój z dzikami macie, oby tak dalej. Widziałam w wątku Twojego męża sztobry jakie kupiliście tej wierzby... a pleść będziecie... czy tak jeden rządek.. ;:218 A na południe kraju nie chcecie się gdzieś przenieść ;:304 Po tym co teraz pokazują w TV, to lepiej nie budować się w pobliżu rzek, a nawet strumyków ;:219 Jestem bardzo ciekawa Waszego żywopłotu, może się na taki skusze, jak się u Was sprawdzi.... jakiś pomysł mi już kiełkuje ;:130

Pozdrawiam ciepło i życzę ;:3 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hej Kasiu :) Czytam że na urodzinkach byłaś. Jak tam? Czekam na zdjęcia zakupów. Ciekawe czy ta komarzyca będzie działać hehe
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witajcie kochane ;:7 .
Asiu imprezka zakończona, teraz M był na parę dni w rodzinnych stronach, aby pchnąć nasze plany życiowe troszkę do przodu :wink: . Byłam więc uziemiona z moimi dziewczynami w domu i na działkę skoczyć nie mogłam :roll: . Pogoda zresztą też do kitu :( .
Anetko po urodzinach już posprzątane :wink: :;230 . Chmurek nie oddałam, tylko podzieliłam się z przymusu, bo sama mam już nadmiar :roll: . Ogólnie dziki się jeszcze kręcą dookoła, ale nam odpuściły. Czytałam, że na pomorzu pojawiła się wataha wilków, więc niedługo dziki przetrzebią ;:216 . Żywopłot zamierzamy zaplatać, ale na razie to za bardzo nie ma co :;230 . Na południe to byśmy pewnie poszli byleby na wieś :wink: , ale tylko w kujawsko-pomorskim mamy punkt zaczepienia i przynajmniej zakup ziemi nam już odpada :) . Tam, gdzie chcemy się budować, są jedynie jeziorka, ale nie za blisko, więc liczę że będzie ok :D . Marzy mi się dom z bala :lol: .
Madziu ;:7 . Urodzinki były u nas bo my z babcią mieszkamy :) . Zdjęcia będą wieczorkiem, albo jutro rano, bo muszę zgrać na kompa. Też jestem ciekawa działania komarzycy, szczerze mówiąc bardzo na nią liczę :wink: . Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i życzę nam wszystkim lepszej pogody w końcu ;:3 .
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Mam z zeszłego roku zdjęcia z pięknego żywopłotu zaplatanego z wierzby.Czekam na zdjęcia.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

ktoś wspomniał o wątku Twojego M a'propos gałązek wierzbowych-gdzie ten wątek?
czekam na zdjęcia:)
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Kasiu wklej trochę zdjątek L(
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Kasiu,jaką wierzbę kupiliście? wiklinową?a tą komarzycą to będziesz straszyć komary?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu no to ja Ci powiem że słyszałam że komarzyca nie działa :D No ale może u Ciebie inny klimat, może zadziała :)
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Komarzyca jest tylko z nazwy a działa tak samo jak lawenda i inne czyli wcale. Ale jako roślinka jest ładna.
Znalazłam zdjęcie wierzbowej altanki
Obrazek
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Asiu ;:7 wątki eMa znajdziesz tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059 oraz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606 .
Agnieszko zaraz będą :) .
Witaj Marto ! Kupiliśmy wierzbę energetyczną. Mam nadzieję, że zadziała na dziki, bo na działanie komarzycy na komary jak słyszę, nie ma co liczyć :wink: .
Madziu ;:7 . Obawiam się, że w mojej strefie klimatycznej też nie zadziała :wink: .
Hej Grażynko :D . Piękna ta altanka ;:oj . Taki właśnie płotek chcemy, jak widać w tle :) . Szkoda, że komarzyca nie pomorze na brzęczące paskudy :roll: .
Kilka zaległych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym miejscu rosną wymieszane konwalie, marcinki, piwonia i bez. Będę musiała jakoś ten busz okiełznać, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać :roll: :

Obrazek

Obrazek

Ostatnio wspominane zakupy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niektóre różyczki jednak zdecydowały się żyć ;:138 :

Obrazek

Obrazek

Mój malutki, kwitnący żywopłocik frontowy :D :

Obrazek

Obrazek

Różyczka po poprzednich właścicielach:
Obrazek

Jaśminowiec, odradza się jak feniks z popiołów :;230 :

Obrazek

Cio to? :oops:
Obrazek

Obrazek

Moje iryski:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liliowiec chyba zakwitnie :heja :
Obrazek

Mieczyki wzrastają, ale abisyńskie nie ruszyły :roll: :
Obrazek

Czereśnia wiem jak bardzo pańcia potrzebuje cienia i idzie jak burza ;:306 :
Obrazek

To na razie tyle jeśli chodzi o fotki. Jutro wybieramy się na działkę, więc może pojawią się nowe :D . Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i życzę duużo słonka i mało deszczu ;:196 .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Kasiu to dużo słonka to się bardzo przyda. Piękne masz iryski. Fajny pomysł z tym drzewem jako palisada. Różyczka fajna, dobrze że zdecydowała się ruszyć :) U mnie jakoś tak średnio sobie radzą. Czereśnia baaardzo ładna. Też będę miała u siebie za rok czereśnie :)
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu pamiętaj o najważniejszym, żeby rosła wierzba na krzak trzeba wsadzić na całą głębokość zostawiając 2 cm nad ziemią jeśli będzie wystawać więcej nad ziemią urośnie jako drzewo. Ja już to przerabiałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”