Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

No gotówka tez mogłaby rosnąc razem z kolekcja :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
cieszę się, że ten biały tak ślicznie Ci kwitnie :D ma rzeczywiście duże kwiaty. Chyba tez sobie w końcu kupię białego jak spotkam po niższej cenie :|
Zauroczył mnie również ten tęczowy ;:oj, a co do żółtego nie martw się może następnym razem zakwitnie tak jak poprzednim :D Często zdarza się, że z każdym nowym kwitnieniem kwiaty są inaczej wybarwione :D
Gratuluję przyrostów u Nelly ;:138 ja nie mam na razie nic nowego :| Jakoś nie chce zbytnio rosnąć.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, poprzednio żółtek niestety tez był blady.. skusiło mnie bardziej basal keiki i listki przy pędach ;) To moje pierwsze kwitnienie u niego i liczyłam, ze przy "własnym" ładniej się wybarwi, no ale jednak nie ;:224 Ta intensywność koloru była tylko na początku, tuż po rozwinięciu pąka a później chyba mu się znudziło ;:224

Nelly powiem szczerze, ze tak sobie stoi w kącie i nic z nią nie robię, nawet nie zaglądam do niej za często jak do falków.. Kupiłam ja raczej z ciekawości aby zobaczyć jak to jest z innymi storczykami niż Phalaenopsis ;) Traktuję ją raczej olewczo ;:131 dlatego dopiero teraz dostrzegłam drugi przyrost :D

Nie przepadam za białymi falkami, ale cena 7 zł mnie skusiła, stwierdziłam, ze skoro nie mam żadnego to.. No i rozmiar kwiatów też zaważył :) Tęczowego w sumie tez kupiłam za 7 zł ;:306

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Ja tez je olewczo potraktowalam tzn moje cambrie ,oncidia itp ,stoja na balkonie i w ogole nie zagladam ,poza podlewaniem ,co nie znaczy ze cos wypuszczaja :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehe.. u Ciebie inne rośliny wypuszczają i to mnóstwo pięknych kwiatów, więc pewnie cambrie i oncidia czują się zwolnione z tego obowiązku póki co :D

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Powiem Ci ze az tak mi nie zalezy ,dla mnie falki i dendrobia sa najwazniejsze i najpiekniejsze ,wiec jak nie zakwitna to sie nie powiesze :D
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Hmm co do Nelly to ja już trochę zwątpiłam,że mi zakwitnie, ale jakoś mi to też aż tak nie przeszkadza, bo dookoła tyle storczyków, które cieszą moje i Wasze oczy :D pięknymi przyrostami i kwitnieniem, że oczekiwanie na Nelly nie wydaję mi się przez to takie przykre :D
Ja znowu uwielbiam białe kwiaty i mam jednego, ale nic tylko wypuszcza nowe liście i korzenie. Jedyny storczyk, który ma taką fontannę z korzeni, ale kwiatów brak i w końcu dla pocieszenia będę musiała chyba kupić drugiego, a trochę mi szkoda ze względu na miejsce, które w szybkim tempie mi w tym roku maleje :D
Hmm u mnie za 7 zł to już są do kupienia storczyki przeznaczone do reanimacji :|
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no to mamy podobne odczucia ;:306 chociaz Dendrobia póki co tez jakoś do mnie nie przemawiają, ale może dlatego, ze mam tylko dwa D. nobile malutkie, nie będzie póki co kwitło, więc nie mam się w czym zakochać a D.phalaenopsis to dziwak jakiś ;:224 Wypuścił mi teraz małego pączka, który jest zakończony jakaś dziurka a z niej wychodzi jakby malutki listek i pączek się zaczyna otwierac mimo, ze totalnie jest do tego jeszcze nie gotowy :/

A tak ostatnio przeglądałam różne storczyki na necie i zastanawiam się czy ta moja multiflorka to nie jest czasem Phal. Sweet sigrid? Jak myślicie? Podobieństwo uderzające.. wygooglujcie jeśli możecie, bo nie wiem czy wklejenie zdjecia z netu nie naruszy regulaminu ;:209

Obrazek

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Kurcze faktycznie ,idento! Ty Dufin masz jakies rasowce i nawet o tym nie wiesz :;230 .Tak samo jak Tying Shin Classic ,ta twoja mini :;230
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Fajne te nasze forum, mi też już kilka rasowców podpowiedziałyście :wink: A dzisiaj i Ania znalazła papiery na jednego ze swoich kundelków ;:333
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Multiflorkę kupiłam od a-moroso i później wysłała mi wiadomośc na pw, że on się jakoś nazywa bo znalazła w internecie przypadkiem, ale pocztę wykasowałam i nie pamiętałam nazwy ;:131 ale wydaje mi się, ze nie mówiła o Phal. sweet segrid ;:218 w każdym razie tak przeglądałam sobie storczyki i rzuciło mi się w oczy podobieństwo i kolorem i rozmiarem kwiatów, dużo drobnych..

W sumie nie chodzi mi o "metkę" ale wiedząc, ze storczyk ma jakaś nazwę, łatwiej się później rozmawia na forum, bo nie trzeba używać tysiąca epitetów aby nakreślić o jakiego storczyka chodzi ;:306 No chyba, ze ktoś sam nadaje imiona falkom jak 3velyna to wtedy tez problemu nie ma :D

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

:;230 tak tak ,Filipki i Penelopy ;:306 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie zapominaj o Klementynce :D

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Faktycznie :uszy
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p
Od: 6 mar 2013, o 19:26

Post »

actus pisze::;230 tak tak ,Filipki i Penelopy ;:306 .

nie śmiejcie się z Eweliny - ja tez tak miałam do pewnego czasu :;230
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”