Mój kącik storczykowy :)
Re: Mój kącik storczykowy :)

cieszę się, że ten biały tak ślicznie Ci kwitnie

Zauroczył mnie również ten tęczowy

Gratuluję przyrostów u Nelly

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, poprzednio żółtek niestety tez był blady.. skusiło mnie bardziej basal keiki i listki przy pędach ;) To moje pierwsze kwitnienie u niego i liczyłam, ze przy "własnym" ładniej się wybarwi, no ale jednak nie
Ta intensywność koloru była tylko na początku, tuż po rozwinięciu pąka a później chyba mu się znudziło
Nelly powiem szczerze, ze tak sobie stoi w kącie i nic z nią nie robię, nawet nie zaglądam do niej za często jak do falków.. Kupiłam ja raczej z ciekawości aby zobaczyć jak to jest z innymi storczykami niż Phalaenopsis ;) Traktuję ją raczej olewczo
dlatego dopiero teraz dostrzegłam drugi przyrost 
Nie przepadam za białymi falkami, ale cena 7 zł mnie skusiła, stwierdziłam, ze skoro nie mam żadnego to.. No i rozmiar kwiatów też zaważył
Tęczowego w sumie tez kupiłam za 7 zł 

Nelly powiem szczerze, ze tak sobie stoi w kącie i nic z nią nie robię, nawet nie zaglądam do niej za często jak do falków.. Kupiłam ja raczej z ciekawości aby zobaczyć jak to jest z innymi storczykami niż Phalaenopsis ;) Traktuję ją raczej olewczo

Nie przepadam za białymi falkami, ale cena 7 zł mnie skusiła, stwierdziłam, ze skoro nie mam żadnego to.. No i rozmiar kwiatów też zaważył

Ja tez je olewczo potraktowalam tzn moje cambrie ,oncidia itp ,stoja na balkonie i w ogole nie zagladam ,poza podlewaniem ,co nie znaczy ze cos wypuszczaja 

- Dufin
hehe.. u Ciebie inne rośliny wypuszczają i to mnóstwo pięknych kwiatów, więc pewnie cambrie i oncidia czują się zwolnione z tego obowiązku póki co 

Powiem Ci ze az tak mi nie zalezy ,dla mnie falki i dendrobia sa najwazniejsze i najpiekniejsze ,wiec jak nie zakwitna to sie nie powiesze 

Hmm co do Nelly to ja już trochę zwątpiłam,że mi zakwitnie, ale jakoś mi to też aż tak nie przeszkadza, bo dookoła tyle storczyków, które cieszą moje i Wasze oczy
pięknymi przyrostami i kwitnieniem, że oczekiwanie na Nelly nie wydaję mi się przez to takie przykre
Ja znowu uwielbiam białe kwiaty i mam jednego, ale nic tylko wypuszcza nowe liście i korzenie. Jedyny storczyk, który ma taką fontannę z korzeni, ale kwiatów brak i w końcu dla pocieszenia będę musiała chyba kupić drugiego, a trochę mi szkoda ze względu na miejsce, które w szybkim tempie mi w tym roku maleje
Hmm u mnie za 7 zł to już są do kupienia storczyki przeznaczone do reanimacji

Ja znowu uwielbiam białe kwiaty i mam jednego, ale nic tylko wypuszcza nowe liście i korzenie. Jedyny storczyk, który ma taką fontannę z korzeni, ale kwiatów brak i w końcu dla pocieszenia będę musiała chyba kupić drugiego, a trochę mi szkoda ze względu na miejsce, które w szybkim tempie mi w tym roku maleje

Hmm u mnie za 7 zł to już są do kupienia storczyki przeznaczone do reanimacji

- Dufin
no to mamy podobne odczucia
chociaz Dendrobia póki co tez jakoś do mnie nie przemawiają, ale może dlatego, ze mam tylko dwa D. nobile malutkie, nie będzie póki co kwitło, więc nie mam się w czym zakochać a D.phalaenopsis to dziwak jakiś
Wypuścił mi teraz małego pączka, który jest zakończony jakaś dziurka a z niej wychodzi jakby malutki listek i pączek się zaczyna otwierac mimo, ze totalnie jest do tego jeszcze nie gotowy :/
A tak ostatnio przeglądałam różne storczyki na necie i zastanawiam się czy ta moja multiflorka to nie jest czasem Phal. Sweet sigrid? Jak myślicie? Podobieństwo uderzające.. wygooglujcie jeśli możecie, bo nie wiem czy wklejenie zdjecia z netu nie naruszy regulaminu

A tak ostatnio przeglądałam różne storczyki na necie i zastanawiam się czy ta moja multiflorka to nie jest czasem Phal. Sweet sigrid? Jak myślicie? Podobieństwo uderzające.. wygooglujcie jeśli możecie, bo nie wiem czy wklejenie zdjecia z netu nie naruszy regulaminu

Kurcze faktycznie ,idento! Ty Dufin masz jakies rasowce i nawet o tym nie wiesz
.Tak samo jak Tying Shin Classic ,ta twoja mini 

Fajne te nasze forum, mi też już kilka rasowców podpowiedziałyście
A dzisiaj i Ania znalazła papiery na jednego ze swoich kundelków 

- Dufin
Multiflorkę kupiłam od a-moroso i później wysłała mi wiadomośc na pw, że on się jakoś nazywa bo znalazła w internecie przypadkiem, ale pocztę wykasowałam i nie pamiętałam nazwy
ale wydaje mi się, ze nie mówiła o Phal. sweet segrid
w każdym razie tak przeglądałam sobie storczyki i rzuciło mi się w oczy podobieństwo i kolorem i rozmiarem kwiatów, dużo drobnych..
W sumie nie chodzi mi o "metkę" ale wiedząc, ze storczyk ma jakaś nazwę, łatwiej się później rozmawia na forum, bo nie trzeba używać tysiąca epitetów aby nakreślić o jakiego storczyka chodzi
No chyba, ze ktoś sam nadaje imiona falkom jak 3velyna to wtedy tez problemu nie ma 

W sumie nie chodzi mi o "metkę" ale wiedząc, ze storczyk ma jakaś nazwę, łatwiej się później rozmawia na forum, bo nie trzeba używać tysiąca epitetów aby nakreślić o jakiego storczyka chodzi

Faktycznie 

actus pisze:tak tak ,Filipki i Penelopy
.
nie śmiejcie się z Eweliny - ja tez tak miałam do pewnego czasu