Mój fijoł - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł - cz.3

Post »

To ja swoj wisnie i sliwke niedlugo chlasne ;:108 Jak juz sa liscie, to nie za bardzo widac co i jak obcinac - teraz mam na jak na dloni gdzie co jest.
W gruncie rzeczy to powinnam je wyciac, bo nie dosc ze rosnal na granicy, to wrosniete sa w siatke ale szkoda mi troche. Tak czy inaczej trzeba bedzie z nimi porzadek zrobic jak bedziemy nowy plot kiedys stawiac ale na razie sasiadka nie jest chetna do zrzutki, to niech sobie rosnal.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jule, właśnie z tymi drzewami powinno się zaczekać :D Chyba, że faktycznie mało Ci zależy. Będą chorować albo nie, termin letni to głównie profilaktyka chorób.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

To zaczekam ;:108 zalezec to zalezy, bo to jedyne drzewa u mnie i lepiej zeby nie chorowaly a owocowac nie musza koniecznie, bo i tak nie jestesmy z sasiadami w stanie zjesc wszystkiego co ich drzewa maja :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i tak trzymaj :D Szkoda dawców cienia, on bywa naprawdę potrzebny.

Lubię żurawki :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No bo Twoje to są ładne! Mnie mania żurawkowa przeszła zanim na dobre się rozwinęła. No, chyba ze w końcu się rozrosną te, które posadziłam i zaczną też wyglądać ładnie, bo na razie to nie zdobią, a denerwują... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata, te na zdjęciu to trzyletnie krzaczki :D Zeszłoroczne nie prezentują się tak ładnie, więc i zdjęć mają o wiele mniej. Częściej pokazuję właśnie te pod jałowcem, bo jest na czym zatrzymać oko :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

u mnie tak jak u Su - żurawki póki co nie powalają... ale zamierzam posadzić kilka limonkowych do donicy, w towarzystwie czarnego konwalnika i liczę na boski efekt ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, Ty to masz pomysły :D Ciekawe zestawienie, na pewno każdy zauważy. Na razie donicom mówię nie. Po co mi tyle podlewania, skoro za drzwiami mam róże i inne chabazie? W doniczkach mam trochę begonii, o które trzeba zadbać, pelargonie-starczy. Sadzę do gruntu ile wlezie, bo mogę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-d-a

Post »

Ewuś, ja też co roku obiecuję sobie, że koniec z sadzeniem do donic, doniczek i skrzynek, bo dość mam już biegania z konewką :evil: Ale potem przychodzi sezon, jednoroczne kuszą, oj, kuszą! A ja, słaba istotka, kupuję i sadzę i podlewam ;:224
Konwalnik plus limonkowe żurawki - ale będzie świetnie wyglądać!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dala, tym razem nic oprócz begonii, fuksji i pelargonii, może jedna datura-żadnych więcej doniczek. Podlewam i tak warzywnik, jeśli jest sucho. Jednoroczne na rabatę. Niektóre rośliny sadzę w doniczkach, a jesienią wykopuję, np. agapant. Rosną lepiej, bo jednak przez otwory w dnie pobierają więcej wody niż przy podlewaniu. A teraz mi się przypomniało, że będę znów próbować sadzonkowania i siewu różnych roślin-bez doniczek się nie obejdzie :;230 ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ewa,trudno u Ciebie być na bieżąco :roll: Co zajrzę,to już muszę nadrabiać :shock:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirka, bo ja chwilowo siedzę w domu i nareszcie mogę sobie pogadać :;230 A wiosna idzie (mimo zapowiadanych mrozów :evil: ) i trzeba poplanować.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne żurawki ;:138 , czyli na na taki efekt muszę jeszcze 2 lata czekać :roll:

W tym roku do donic po raz pierwszy posadzę 6 pelargonii i 1 daturę, bo to już kupiłam, może coś jeszcze, jak coś wpadnie przy okazji. Na razie jestem pełna zapału, bo nie wiem co mnie czeka z tym podlewaniem czytając po waszych postach :;230
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamila :D Nie chodzi o nic innego jak codzienne podlewanie i odpowiednie nawożenie. Nie dorobiłam się żadnego cudownego podlewaka, więc ganiam z konewką, a nie powinnam nic dźwigać. Może coś się zmieni. Ani się obejrzysz, a będziesz żurawki dzielić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aguniada pisze:.. ale zamierzam posadzić kilka limonkowych do donicy, w towarzystwie czarnego konwalnika i liczę na boski efekt ;)
Aga tylko że konwalnik potrzebuje bardzo dobrego drenażu i może być problem z wilgocią dla żurawek, może w środek żurawka o ciemnych liściach

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”