Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Aguś u mnie też nieciekawie :(
Po wczorajszej burzy miałam nadzieję, że się już wypadało,
ale widzę, że ciężkie, burzowe chmury oparły się o czubki sosen,
a to nie wróży nic dobrego...oby tylko nie było takiego wietrzyska, jak wczoraj.
Mam nadzieję, że nie potrwa to długo i w końcu będziemy mogły wklejać słoneczne zdjęcia naszych ogrodów ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie pada, jak zaczelo wczoraj wieczorem, tak do teraz leje. Ja nie moge narzekac na deszcz, bo to w gruncie rzeczy drugi raz tak dlugo leje w tym sezonie. Oczywiscie byly opady ale takie jak kot naplakal.
Petuni nie wyrzucaj jeszcze, jak przeschnie, to oskub z kwiatow ktore sie nie nadaja i rusza na nowo - co mozesz zrobic jeszcze dodatkowo, to jak bedziesz podlewac dodaj do wody pare kropel grzybobojczego. Petunie lubia lapac grzyba przy szyjkach pedowych, jak juz zarosnal troche i przewiewu w donicach nie ma.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Aga czytam u każdego o burzach, nawałnicach i potężnych ulewach :cry: u mnie tez wczoraj burza szalała ale strat najważniejsze poważniejszych nie ma ;:108 a w ogrodzie wszystko smętne i też widać że roślinki mają dość już deszczu wołają i trochę ;:3 tak jak my :? Moje petunie też chyba będę musiała wywalić są okropne :cry:
Zachmurzenie dziś od rana duże i już zaczyna padać ;:223
Miłego dnia !
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie nadal cisza, tzn. nie ma burz, nie ma deszczu. Jak czytam co u Was się dzieje i oglądam w TV to aż uwierzyć trudno, że u mnie tak inaczej.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witam z mokrego Wrocławia :?
Sąsiedzi donieśli, że znowu nas podtopiło :( :(
Z osiedla tylko kajakiem się można wydostać, straż pompuje od wczoraj i ledwo daje radę. Trudno się wypoczywa ....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, domyślam się, że myślami w tej sytuacji jesteś w domu... u mnie trochę lepiej, ale ogród w wodzie...
kiedy to się skończy?
Borowino, ciesz się, że u Ciebie opady nie dały się we znaki... w wiekszości kraju sytuacja nie jest dobra.
Bożenko, w Wawie poki co ok, ale się zanosi...
Julus, petunii jeszcze nie wyrzucam, ale już tak źle wyglądają w niektórych donicach ze obawiam się o ich kondycję... z podlewaniem i opryskiem na grzyba już czekam w blokach, ale na razie nie mam jak tego zabiegu wykonać...
Iwonko, oby ta pogoda się zmieniła... ja w każdym razie deszczowych zdjęć wklejać nie będę :/
Aage - łączę się w bólu... ślimaki tylko trzaskają pod nogami...
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Wczoraj u nas tak do 17 było pogodnie, ale później tez przyszły burze i deszcze :? Dzisiaj jak na razie słoneczko świeci, chmur burzowych nie widać ale co będzie do wieczora to nie wiadomo :|
Przydałaby sie pogoda słoneczna, bo nie tylko ogrody tego wołają, ale i żniwa brak zaczynać, jak tak dalej pójdzie to owies i jęczmień będzie się wysypywał, a pszenica i pszenżyto będzie rosło w kłosach, i z urodzaju zrobi sie nieurodzaj, i spekulanci będą windować ceny na zboża konsumpcyjne, a co za tym idzie i ceny w sklepach będą rosły :? :(
Po tych deszczach to by musiałoby conajmniej tydzień nie padać aby dało sie wjechać na te bardziej podmokłe pola, bo inaczej maszyny będa sie topić ;:99
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z petuniami zaczyna sie problem jak za bardzo sie rozrosnal a jeszcze deszczowa pogoda jest. Jak widze ze juz marnieja, to po prostu przenosze je do wiekszej donicy. Jak nie mam takiej mozliwosci, to wyszukuje takie najmniej ladne pedy, ktore zaczynaja miec male listki i male kwiatuszki i je po prostu wyrywam. I to razem z korzeniami, bo zauwazylam ze jak przesadzam i uszkodze im korzenie albo wyrwe z korzeniami, to zbieraja sie w sobie i ladniejsze kwiaty maja.
Ja lubie petunie ale w przyszlym roku w donicach posadze niecierpki - mam je pierwszy raz i jestem nimi zachwycona. Moze nie sa tak efektowne jak duze petunie ale sa niesamowite. Nie straszne im slonce, nie straszny im deszcz, rosnal jak najete i teraz najlepiej wygladaja w ogrodku.
Wszystko lezy, Anabellki, roze albo leza albo sie sypia a niecierpki coraz ladniejsze. No jeszcze okrywowkom nic nie przeszkadza i limonkowej hortensji na razie pasuje.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Większość roślin już sobie nie radzi z nadmiarem wody. Najgorzej, że nie da sie wejsć na rabaty, chwasty wyrywać - te za to rosna jak szalone :evil:
Pozdrawiam Ida
x-ag-a
---

Post »

dziękuję wszystkim za odwiedziny :) mam nadzieję, że u nikogo z Was nie pada? u mnie na razie pochmurno, ale spokojnie...

trochę kwitnących:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krzewuszka ponownie obsypuje się kwiatami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie wyszły mi te zdjęcia :(
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś jak to Ci nie wyszły :shock:
Przecież tak, jak obiecałaś, nie ma na nich, ani jednej deszczowej kropelki :wink:
Tylko same radosne kolory i na dodatek krzewuszka kolejny raz obdarowała Cię kwiatami :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie niestety jak zaczelo wczoraj po poludniu padac, tak pada do tej pory. No i jeszcze ma tak do jutra byc podobno :roll:
Prosze uprzejmie o zabranie tego deszczu :twisted:
Floksy sa cudniaste, widzialam przez okno ze moj bialy tez sie szykuje - jednym kwiatem ale jednak ;:138
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, brakuje tym moim zdjęciom ostrości, głębi, wszystkiego :( ale ja się jeszcze nauczę...
masz rację, najważniejsze że są bez kropel deszczu, mimo pochmurnego nieba...
co do krzewuszki, to u mnie co roku powtarza kwitnienie i w zasadzie kwitnie do pierwszych przymrozków... czy to normalne zjawisko?
udanego wieczoru ;:167
Juluś, popada i przestanie... deszcze Cię dotychczas nie umęczyły a i gleba dobrze je zniesie... cieszę się z Twojego białego floksa! :)
ja zauważyłam, że niedługo obsypie się kwiatami Bonica oraz Bremer Stadtmusikanten... Chopin - jeśli nie będzie padać - może nawet jutro rozkwitnie, a pąków ma kilkanaście :)
ps. jutro dostanę przesyłkę z nowymi różami :heja
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś u mnie krzewuszki też kwitną pojedynczymi kwiatami i gdyby nawet nie było to normalne,
to na pewno jest przyjemne. Wieczór mam jak najbardziej udany. Za oknem yhy yhy...a ja hasam sobie po forum ;:79
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak masz racje u mnie bylo potrzeba deszczu. Tylko nie zgral sie ze mna hihi tz jakbym w poniedzialek wykopki zrobila, to by teraz ladnie podlalo a tak będę czekac do soboty z sadzeniem.
Koniecznie rob foty rozycom jak sie juz rozwinal - jestem ciekawa Bonici... ma bardzo dobre notowania, zdrowotno-wytrzymalosciowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”