Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

aleb-azi pisze:Hi, hi, hi.... miło tu :D
Ech... zaległam na płask... na znak protestu przed aurą zapadłam w świat książek. W cichość zapadłam :;230 Więc przesyłam zbiorowego całusa i fotek parę na dobranoc... na dzień dobry. Zdjęcia z wnętrz... bo się zapadłam ... do wewnątrz :D

przyniesione z ogrodu po pierwszej mroźnej nocyObrazek

A teraz sobie poczytam co tam u Was słychać ;:3
Izka, :D Hi, hi, hi...... miło i pięknie tu ;:108 ;:108 Lubię to bardzo :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj ziąb, ziąb, rozumiem to zapadanie i lektury. Jeszcze tylko brakuje trzeszczącego ognia w kominku i świerszcza za kominem.
Sikorki grasują jak widzę - u mnie jedna chciała wejść przez uchylone okno do pokoju, ale brakło centymetra żeby się zmieściła.
Uważaj tam z pracami ciężkimi, żeby na wiosnę starczyło energii.
Zdjęcia cudne, brawo autorzy :)
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Różyce piękne te w szronie też :)
Tylko świerszcz nie jest potrzebny, nie daje się usnąć dopóki się go nie znajdzie i nie wyrzuci :wink:
a propos miecznicy, to wysiej w doniczce i zadołuj ją w ziemi
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dni coraz krótsze... nie ma tego złego... czas szybciej leci :;230
Z uwagi na bezecne ograbienie mnie z uśmieszków... rzucam ich stosowanie!

Czarodziejko - co za oko... to ona, John Laing we własnej osobie, i Acapella... Czy aby nie na wyrost pochwały? Ale dziękuję. Drzewo troszkę przyciągnęłam do parapetu... W ogrodzie przybył drugi kot , ale sikorek pod dostatkiem. I mam nadzieję, że tak pozostanie...

Asiu- cóż rzec na takie dictum... Może ?... Z pewnością!... Cała przyjemność po mojej stronie powiem... w pas się kłaniając!

Goś- no co Ty, ciemno i zimno. Robota nie zając, nie ucieknie... Jeszcze nie śpię, ot, drzemki sobie ucinam co i rusz... Przyjdą róże- posadzę, przyjdą mrozy okryję... A posprzątam wiosną...

Maju- Twoje odwiedziny zawsze miód w serce wlewają... kap, kap, kropelki słodyczy...

Aniu Zielona - i teraz ciekawość mnie dręczy, czy szczelina uchylonego okna tak wąska była, czy sikorka taka grubaśna... Roboty ciężkie odłożone, coś chrupnęło w krzyżu i dalej skrzypi... Albo starość, albo głupota... jeszcze nie zdiagnozowałam... Autorzy zdjęć ślą podziękowania informując, iż z powodu wszechobecnej burości zawiesili prace dokumentacyjne.

MarioTereso- dziękuję, Twoja obecność zawsze owocna. Twoja rada potwierdza moje rozmyślania... No jakoś w naturze się musi rozsiewać. Jutro posieję i zadołuję. Figa nie tknięta mrozem- dostała na prawdę zaciszne i ciepłe stanowisko. Mam nadzieję, że ładnie przezimuje.

Zaglądnęłam do wiosennych zdjęć. Tęsknoty już mnie ogarniają... o,, choćby taki maj...

nieskazitelna świeżość host Obrazek

Obrazek delikatna piana różanecznikowego kwiecia

rozbuchna zieloność z obietnicą różanego rozpasaniaObrazek

Obrazek frywolna trzpiotliwość azalii
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

Rzuciłam okiem na zdjęcia i juz myślałam ,że azalia frywolnie zakwitła w październiku :wink:
Ale u Ciebie Izabelo i to jest możliwe . Zawsze bujnie kwitnie Twój ogród :D

Ach ! tak.... Ja też myślę o wiośnie . Jak by tu przeskoczyć ze trzy miesiące do przodu????
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Najważniejsze Magduś, nie żałować sobie, nie oszczędzać... Ja zrobiłam skok o sześć miesięcy...
A azalia i owszem, pontyjska rozkwitła na połowie krzaczka... i mróz ją ściął...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Decyzję autorów zdjęć rozumiem i popieram, ja też zawiesiłam aparat na kołku...Dobrze jednak, że do archiwum sięgają...Okrutna prawda o 5 miesiącach bezczynności ogrodniczej dotarła i do mnie... Ja się nie zgadzam!
Nie dość, że czasy nieludzkie nastały, to jeszcze uśmieszki odebrali...No jak się nie zapadać do wnętrza? Tylko czy tam weselej? :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Jakie 5 miesięcy? Hola, hola! Jeszcześmy roślin nie zachocholili... róż nie okopczykowali! Dopiero wtenczas przyjdzie zacząć odliczanie! :wink:
A potem to już raz - dwa... i styczeń...
A w styczniu... wiadomo: siejemy heliotropy ;:224
Temat grudniowego kupowania choinki przezornie zmilczę ;:170
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

W styczniu heliotropy i Kobee,i nie zawadzi Rhodohitony,jeśli taka wola i chęci... :wink:
A tęsknoty też mnie ogarniają ,a to dopiero początek długiego okresu wyczekiwania...
Izka wracasz do albumu z maja,a ja trochę później uwagę skupiam ,czerwiec... czas kwitnienia róż... ;:170
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś- Bezczynności ogrodniczej nie będzie... Będę grzebać w domowych doniczkowych... W lutym/marcu coś posieję... I już nadejdzie czas ogrodu.
Ja nie wiem... jak można obdzierać z uśmieszków w taki ponury czas... We wnętrzu póki co ciepło i przytulnie. Żadnych zamgleń, wichrów i zlodowaceń... zachmurzenia niewielkie... A i wesoło bywa za sprawą dobranych umiejętnie bodźców zewnętrznych...

Gorzatko- oj, ogródkowy program ustawiony mam na minimum... Warunkuję go absolutną koniecznością... albo wyjściem słońca... Heliotropy w styczniu? Wyciągną się niemożebnie... W tym roku siałam w marcu i zdążyły zakwitnąć. Myślisz, żeby jakąś wypasioną kulkę miast choinki nabyć... Niezła myśl! Tylko szkółki w grudniu chyba pozamykane - trzeba kupić już, schować i param - jak króliczka z kapelusza... albo buuuum... jak reniferowi spod... kopyta....

Nelu- o.... niczego wijącego nie sieję w domu. Nie panuję nad tym momentem kiedy się wić zaczyna i po dwu dniach zagapienia zaczyna się odkręcanie, odwijanie i rozplątywanie... A z heliotropami poczekam do końca lutego. Do albumu z czerwca jeszcze nie zaglądnęłam... przy maju taka tęsknota... przy czerwcu serce łkać będzie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:A i wesoło bywa za sprawą dobranych umiejętnie bodźców zewnętrznych...
Możesz rozwinąć tę myśl? :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Zaspokajam ciekawość: sikorka normalna, szparka za mała :lol:
Maj to bardzo dobry wybór. Ba- najlepszy! Uwielbiam właśnie te zielenie.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Tak, zieleń majowa jest niepowtarzalna... co sie z nami robi... ja tez juz marzę o wiośnie... a tu nawet zima nie przyszła :;230
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Alebciu, jeśli już w październiku dopada Cię tęsknota za majem to co dopiero będzie w lutym?
Ale i tak uważam, że na jesienny splinek takie zdjęcia to podstawa :D .
Zarzucaj jeszcze ;:180 .
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

mnie też dopadła tęsknota za majem, oglądałam foty ;:224
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Zablokowany