Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Krysiu księżycowe rabatki niesamowite, a rolmopsy mnie powaliły :lol: Czym Ty karmisz te żurawki, że Ci tak pięknie rosną?
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam czwartkowo. Wiele osób narzeka, że już mało barw w ogrodzie, ja jeszcze tego nie mogę powiedzieć, gdyż dużo robią posadzone kwiaty jednoroczne, u mnie jeszcze pozostały aksamitki i astry. Jeszcze ogród jest letni i kolorowy, chociaż wiele kwiatów zakończyło już tegoroczne kwitnienia.
Najpiękniejsze są oczywiście w tej chwili trawy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ale i inne też kwitną
Obrazek
Astrid Grafin
Obrazek
astry
Obrazek
i to też astry :D
Obrazek
Patyczki dostałam na początku lipca od Ewuni-Gloryjki - czy już mam się cieszyć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu. Niestety mojego poprzednika u mnie nie było ani razu, chyba nigdy nie tu zaglądnął, ale był on w ubiegłym roku już bardzo ciężko chory. Podobno widziano go wiosną w szpitalu na badaniach kontrolnych. Żurawki są rozrośnięte, ale faktycznie większość ma już ponad rok, a niektóre i 2 lata.
Aniu. Nie dostawaj pypcia a bardzo prosto to zrobić, a jest coś innego - nie tylko kaszanka, czy kiełbaski. Widzę nazwa rolmopsy przyjęła się i u mnie chyba też tak się będą nazywały Oleńko. :D

Siberio. Witam po raz pierwszy w moich progach. Miło mi, że podczytujesz mój wątek. Ja Twój również zaczęłam, chociaż wcześniej zaglądałam na bieżąco. Pozostawiam sobie na okres zimowy przeczytanie szczegółowe całości, gdyż teraz czasu brakuje. Z tym lubieniem pisania, to nie jest całkiem tak, ale jeżeli tak odbierasz to się cieszę. :D

Mirko. Miło mi i zapraszam częściej.

Adrianko. Prawda. Znów sucho się zrobiło i trzeba podlewać przesadzone i świeżo posadzone roślinki.

Oleńko. U mnie też już wylazł i zaczyna się rozwijać i na szczęście będzie to pełny. Będę miała w takim razie dwa pełne zimowity, gdyż w ubiegłym roku dostałam 1 cebulkę od Grzesia krotoszyńskiego, długo nie wychodził i bałam się że mi przepadł, ale dziś pokazał się
Obrazek

Obrazek

Ewuniu. Witam w księżycowych i zapraszam w realu. Zdradzę Ci tajemnicę jak przyjedziesz :;230 ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Krysiu przyjadę, tylko kiedy to nie mam pojęcia :? Dlaczego doba ma tak mało godzin :? Twoje rabaty jeszcze letnie, a u mnie liście lecą z drzew...... :wit ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ewo , wśród ogrodników krążyło powiedzenie , że ogrodnik pracuje 24 godziny na dobę
chyba , że godzinę wcześniej wstanie.

Krysiu , widzę , że liliowce już przycięte.Muszę zabrać się za moje. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU :shock: takie pięknie kwitnące patyczki i nie tylko kwitnące . Jednak co daje słoneczny ogródek . Trawy tez mnie zauroczyły nie na żarty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Pięknie...pięknie....pięknie....
no pewnie że się cieszyć.....jak one już z butelek wyłażą ;:138
to liliowce się teraz przycina? :oops:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu. U mnie jedna śliwka już zupełnie łysa. Czekam, kiedy tylko Ci będzie odpowiadać.

Olu. Część już przycięta, gdyż zasłaniały trawy :;230 , zostały nie przycięte te które kwitną lub mają pączki kwiatowe.

Jadziu. Sama jestem zaskoczona. Dostałam patyczki i wsadziłam bez wielkiego przekonania, że się uda. Teraz myślę jak te butelki zabezpieczyć na zimę, gdyż są bardzo blisko siebie i nie bardzo da się porobić kopczyki i czym owinąć róże, które wylazły z butelek. Jeżeli przezimuje, to będę miała różyczkę mchową- bardzo chciałam ją mieć, to ona kwitnie.
Cieszę się, że przekonałaś się do traw, ja dwa lata temu też mówiłam, że trawy mnie nie biorą. Ciekawa jestem kiedy przekonasz się do żurawek - większość z nich doskonale sobie radzi na słońcu. :D

Grzesiu. Nie wiem, czy teraz się przycina - ja przycięłam bo mi przeszkadzały. :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu , to jeszcze liliowce u Ciebie kwitną i są jeszcze pąki :?: :shock: :?:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu. Trzy liliowce jeszcze kwitną lub mają pąki, więc lada dzień zakwitną, jeden z nich

Obrazek
zdjęcie robione przedwczoraj

Obrazek

sasanki też
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Nie wiedziałam Krysiu, że trawy mogą być tak piękne.
Pozdrawiam Krystyna
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak się czyta hurtem to ma się wrażenie, że lubisz pisać :-) Ale to rzeczywiście może być złudne ;-)
Dla mnie, czytelnika, ważne jest, że nie jest nudno :-)
Rewolucje przeważnie mają to do siebie, że dzieje się dużo i szybko :-)
Jak ktoś chce i umie to opisać, a na dodatek sfotografować, to chwała mu za to :-)
Chwała Ci za to ;:180 ;:136
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Krysiu :wit
piękna trawiasta rabata :shock:
po prostu niesamowicie się rozrosła porównując początek sezonu ;:63
strasznie żałuję, że nie wyrobiłam się aby wpaść i zobaczyc to na własne oczy ;:4

Nie mogę uwierzyć, że te patyczki takie żywotne ;:111 czy to kwitnie Scarlet Moss? I kto tu ma łapkę do ukorzeniania? ;:108
kapelusiki można im już darować, ;)
to już prawdziwa młodzież a nie dzieciaczki. Brawo!!! ;:138
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Krysiu piękne są te Twoje trawy . Oglądam i nie wierzę , że tak ładnie urosły od jesieni ;:138 .
Powiedz mi , czy trawy powinny rosnąć na słońcu :?: Jak rosły by w cieniu :?: Zero doświadczenia mam w trawkach , a Ty już sporo możesz na ten temat powiedzieć .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niedzielnie. Niektórzy narzekają, że u nich deszczowa niedziela - ja a raczej mój ogród czeka na deszcz. Jak to nam ogrodnikom nie można dogodzić :;230 , ale chyba w większości kraju jest sucho. Może wreszcie w nocy popada, gdyż takie są dla Wrocławia prognozy. Jesień idzie całą parą, ale lada dzień przecież nadchodzi kalendarzowa. Trzeba się z tym pogodzić czy chcemy czy nie.

Krysiu. Jak wcześniej wspominałam ja do traw przekonałam się dopiero rok temu i to też pod wpływem forum. Jeszcze wiosną mówiłam do Mariolki "po co ja robiłam taką dużą rabatę trawiastą, ile by się w miejsce tego zmieściło róż", ale dziś jak widzę jak trawy się rozrosły i jak nie ma z nimi żadnego problemu, to nie żałuję.

Siberio. Dzięki Ci za uznanie, cieszę się że czytając nie nudziłaś się. Każdy wątek ogrodowy jest ciekawy, u mnie tak wyszło spontanicznie w krótkim czasie przenosiny i dzięki pomocy przyjaciół z forum udało się kapitalnie. :D :wit

Ewuniu-szczecińska. Prawda, że trawki się pięknie rozrosły, sama jestem zdziwiona ich żywotnością.
Patyczki różane faktycznie zaskoczyły mnie bardzo. Kwitnie faktycznie Scarlet Moss. Bardzo się z tego cieszę, gdyż chciałam mieć taką różyczkę. Widać, że były dawane ze szczerego serca. ;:196 ;:196 ;:196

Ewuniu. Dzięki za uznanie traw. Faktycznie pięknie się rozrosły. Ja też dopiero uczę się traw i ich wymagań. Wiem na pewno, że większość traw potrzebuje stanowiska słonecznego z żyzną ziemią, ale zasilane kompostem na słabej ziemi też rosną. Są jednak gatunki traw, które na słońcu się przypalają późną wiosną musiałam przesadzać hakonechloę, gdyż przypalała się na słońcu. Podejrzewam, że większość turzyc będzie sobie dobrze radzić w półcieniu, gdyż lubi wilgoć.

To jeszcze kwitnące

Obrazek
barbula Worcester Gold

Obrazek

barbula klandońska
Obrazek
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Krysiu ja jestem jedną z tych narzekających na deszcz . Prawie całą niedzielę pada , a nawet leje . Oglądając prognozy pogody zazdroszczę Wam temperatury i ;:3 . Nas jakoś pogoda nie oszczędza i rozpieszcza ;:223 .
Dobrze , że w piątek w czasie spotkania u Agnieszki , słońce lekko nas dogrzewało , a deszcz nie wygonił .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”