Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

Gosiu, ja taką samą roślinkę -a nawet 2 szt. kupiłam w piątek na ryneczku.Też zapłaciłam 3 zł i sprzedający powiedział,że można ją przez zimę przechować. Nazwy nie pamiętam, rośnie do 60 cm w dół. Jest wytrzymała i nei boi sie słońca, choć patrząc na nią, wydawałoby się,że bardziej wolałaby cień.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta roślina to aptenia. Pięknie kwitnie całe lato. Bardzo lubi słonko. Będziesz z niej zadowolona. Jak masz gdzie to warto pokusić się o przechowanie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dzięki za rozpoznanie roślinki.W piątek z ciekawości spytam babkę jak ona na to mówiła,bo na pewno inaczej.Tak jak wyczytałam teraz to faktycznie można spróbować przetrzymać ją przez zimę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Gośka kwiaty rosną Ci jak szalone , jakiego nawozu używasz ? A moze jakies zaklęcie na nie rzucasz ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kiedyś , na FO , była dodana do identyfikacji . Popatrz sama i porównaj , czy masz taką samą .

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... sgat6v2hCw
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

malgocha1960 pisze: Dzisiaj na rynku kupiłam 52gą roslinkę do podlewania,ale zapomniałam jak się nazywa,może ktoś wie?
52 !!! :shock: O matko !!! Kobieto, to Ty latasz przez pół dnia z konewką / wężem i podlewasz ? Zwłaszcza w te upały jest to zajęcie dość zajmujące.
Ale , skłoniłaś mnie do podliczenia ile ja mam tych donic , ampli i skrzynek , które muszę podlewać ( bo resztę ogrodu na szczęście obsługuje automatyczne nawadnianie). Policzyłam - łącznie 35 donic +10 skrzynek z pelargoniami !!! ;:223

Już nic nie kupię , już nic nie kupię , już nic...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też mam trochę tych skrzynek, ale o wiele mniej. Jednak muszę podlewać dwa razy dziennie podczas tych upałów, bo po południu ziemia już sucha. Już mi się powoli odechciewa.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Małgoś, podziwiam Cię za doniczkowce. Ja nie mam cierpliwości i zapominam podlewać. Niektóre muszę reanimować. Osta ;:196 tni nabytek fajny!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ale kolorowo u Ciebie :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Malgosiu, jednoroczne zachwycające - zdrowe i dorodne niesamowicie... moje mają ciężkie chwile, mam wrażenie że wodę z podlewania wypijają w jednej chwili, a potem schną z pragnienia na słońcu... zaczęłam już dwa razy dziennie podlewać...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi bardzxo,że mnie odwiedzacie,proszę częsciej.Dzisiaj przenieśliśmy garaż metalowy na front domu i będę musiała jak zagospodarować to miejsce przeznaczone w przyszłości na altanę.
CO do doniczkowych,to naprawdę nie zajmuje to dużo czsu,a może nie zwracam uwagiii na czas i robię to automatycznie.
Roślinka moja to na pewno ta aptenia wariegata.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Małgoś :D
Rób kochana spacje między zdjęciami to będzie lepiej oglądać a tak to się trochę zlewają jedno z drugim.
Ja pracuję więc nie mogę tyle czasu poświęcać ogrodowi... a na tyle suszy to samo podlanie tego co rośnie zajmuje dużo czasu a jeszcze doniczkowce jak by były.....
Zresztą, kupować to dla mnie za drogo a do siania to ja się nie nadaję... jak już mi coś zaczyna rosnąć to wnet usycha...[ciekawe dlaczego :wink: ]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
x-d-a

Post »

Małgosiu, piękne i dorodne te Twoje doniczkowce ;:63
A aptenię mam od kilku lat - przywiozłam sobie małą szczepeczkę z Turcji. Pięknie rośnie w słoneczku i przez sezon potrafi zadarnić całką sporą powierzchnię...A przed zimą ją ukorzeniam i przechowuję w domu.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusia, zrobię spację,zobaczę jak wyjdzie.W TYm roku obiecałam sobie,że nie kupię więcej do wysiewu tak,żebym pikowała w domu, bo nie potrafię.Dostałam od Agness nasiona host, chodzę dmucham,chucham i nie wiem czy coś z nich będę miała.Udają mi się jedynie wprost do gruntu cynie i astryo ile kret nie skotłuje tego wszystkiego jak ostatnio.
Dalu, będę próbować przetrzymać przez zimę tę roślinkę, bo warta tego.Wydaje mi się,że w poprzednich latach ona była znacznie droższa. Obrazek[/URL ] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/544c58ccd4ad5076.html]Obrazek

Dostałam od znajomej samosiejki petunii i zobaczcie jak takie maleństwo kwitnie....

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam powiedzieć,że dzisiaj sąsiad robił przez ogrodzenie zdjęcie dzwonka brzoskwiniolistnego.Widocznie bardzo mu się podoba, bo faktycznie jest piękny, ten jego błękitny kolor jest powalający.Niech się rozsiewa jak najdłużej i kwitnie do samej jesieni.Czy długie jest jego kwitnienie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”