Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Gosiu, ja taką samą roślinkę -a nawet 2 szt. kupiłam w piątek na ryneczku.Też zapłaciłam 3 zł i sprzedający powiedział,że można ją przez zimę przechować. Nazwy nie pamiętam, rośnie do 60 cm w dół. Jest wytrzymała i nei boi sie słońca, choć patrząc na nią, wydawałoby się,że bardziej wolałaby cień.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta roślina to aptenia. Pięknie kwitnie całe lato. Bardzo lubi słonko. Będziesz z niej zadowolona. Jak masz gdzie to warto pokusić się o przechowanie.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Gośka kwiaty rosną Ci jak szalone , jakiego nawozu używasz ? A moze jakies zaklęcie na nie rzucasz ?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Kiedyś , na FO , była dodana do identyfikacji . Popatrz sama i porównaj , czy masz taką samą .
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... sgat6v2hCw
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... sgat6v2hCw
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
52 !!!malgocha1960 pisze: Dzisiaj na rynku kupiłam 52gą roslinkę do podlewania,ale zapomniałam jak się nazywa,może ktoś wie?

Ale , skłoniłaś mnie do podliczenia ile ja mam tych donic , ampli i skrzynek , które muszę podlewać ( bo resztę ogrodu na szczęście obsługuje automatyczne nawadnianie). Policzyłam - łącznie 35 donic +10 skrzynek z pelargoniami !!!

Już nic nie kupię , już nic nie kupię , już nic...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też mam trochę tych skrzynek, ale o wiele mniej. Jednak muszę podlewać dwa razy dziennie podczas tych upałów, bo po południu ziemia już sucha. Już mi się powoli odechciewa.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Ale kolorowo u Ciebie 

Malgosiu, jednoroczne zachwycające - zdrowe i dorodne niesamowicie... moje mają ciężkie chwile, mam wrażenie że wodę z podlewania wypijają w jednej chwili, a potem schną z pragnienia na słońcu... zaczęłam już dwa razy dziennie podlewać...
- malgocha1960
Miło mi bardzxo,że mnie odwiedzacie,proszę częsciej.Dzisiaj przenieśliśmy garaż metalowy na front domu i będę musiała jak zagospodarować to miejsce przeznaczone w przyszłości na altanę.
CO do doniczkowych,to naprawdę nie zajmuje to dużo czsu,a może nie zwracam uwagiii na czas i robię to automatycznie.
Roślinka moja to na pewno ta aptenia wariegata.

CO do doniczkowych,to naprawdę nie zajmuje to dużo czsu,a może nie zwracam uwagiii na czas i robię to automatycznie.
Roślinka moja to na pewno ta aptenia wariegata.

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Małgoś 
Rób kochana spacje między zdjęciami to będzie lepiej oglądać a tak to się trochę zlewają jedno z drugim.
Ja pracuję więc nie mogę tyle czasu poświęcać ogrodowi... a na tyle suszy to samo podlanie tego co rośnie zajmuje dużo czasu a jeszcze doniczkowce jak by były.....
Zresztą, kupować to dla mnie za drogo a do siania to ja się nie nadaję... jak już mi coś zaczyna rosnąć to wnet usycha...[ciekawe dlaczego
]

Rób kochana spacje między zdjęciami to będzie lepiej oglądać a tak to się trochę zlewają jedno z drugim.
Ja pracuję więc nie mogę tyle czasu poświęcać ogrodowi... a na tyle suszy to samo podlanie tego co rośnie zajmuje dużo czasu a jeszcze doniczkowce jak by były.....
Zresztą, kupować to dla mnie za drogo a do siania to ja się nie nadaję... jak już mi coś zaczyna rosnąć to wnet usycha...[ciekawe dlaczego

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Małgosiu, piękne i dorodne te Twoje doniczkowce
A aptenię mam od kilku lat - przywiozłam sobie małą szczepeczkę z Turcji. Pięknie rośnie w słoneczku i przez sezon potrafi zadarnić całką sporą powierzchnię...A przed zimą ją ukorzeniam i przechowuję w domu.

A aptenię mam od kilku lat - przywiozłam sobie małą szczepeczkę z Turcji. Pięknie rośnie w słoneczku i przez sezon potrafi zadarnić całką sporą powierzchnię...A przed zimą ją ukorzeniam i przechowuję w domu.
- malgocha1960
Jagusia, zrobię spację,zobaczę jak wyjdzie.W TYm roku obiecałam sobie,że nie kupię więcej do wysiewu tak,żebym pikowała w domu, bo nie potrafię.Dostałam od Agness nasiona host, chodzę dmucham,chucham i nie wiem czy coś z nich będę miała.Udają mi się jedynie wprost do gruntu cynie i astryo ile kret nie skotłuje tego wszystkiego jak ostatnio.
Dalu, będę próbować przetrzymać przez zimę tę roślinkę, bo warta tego.Wydaje mi się,że w poprzednich latach ona była znacznie droższa.
[/URL ] [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/544c58ccd4ad5076.html]
Dostałam od znajomej samosiejki petunii i zobaczcie jak takie maleństwo kwitnie....

Dalu, będę próbować przetrzymać przez zimę tę roślinkę, bo warta tego.Wydaje mi się,że w poprzednich latach ona była znacznie droższa.

Dostałam od znajomej samosiejki petunii i zobaczcie jak takie maleństwo kwitnie....

- malgocha1960
Zapomniałam powiedzieć,że dzisiaj sąsiad robił przez ogrodzenie zdjęcie dzwonka brzoskwiniolistnego.Widocznie bardzo mu się podoba, bo faktycznie jest piękny, ten jego błękitny kolor jest powalający.Niech się rozsiewa jak najdłużej i kwitnie do samej jesieni.Czy długie jest jego kwitnienie?