Ogród Piotra-

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Piotra-

Post »

wiem, wiem żartowałam :tan
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu- wiem :)

Dzisiaj pstryknąłem parę fotek. Takie sobie, ale zamieszczę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p

Post »

Pięknie, pięknie, pięknie... brak mi słów... uroczo. Moje marzenie :D.Piotrze wysłać adres na PW??
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Klimat jest! Ile ma twoja serduszka wokół Pani Rzeźby? Bo tak się zastanawiam, ile muszę jeszcze poczekać na taką wielkość... Różanka w bukszpanie super! Kiedy będziesz przycinał bukszpan? Ja posadziłam też bukszpanową obwódkę, ale na razie nie tnę, chociaż chyba powinnam, żeby się zagęścił... Winobluszcz już zaczyna szaleć! No i trawka piękna! U mnie w tym roku jakaś mizerna ;:145 , ale jak ciągle po niej depczę to jak ma urosnąć? A jak idzie z murem i daliami?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Dzięki dziewczyny.

Elu- jasne że możesz mi wysłać- nawet powinnaś :)

Co do serduszki to kupiłem ją dokładnie... rok temu :) Była mała. W tym roku jestem w szoku. Bardzo mnie zaskoczyła pozytywnie:)

W kwestii bukszpanu- przycinałem zaraz po posadzeniu. A w tym roku na razie się wstrzymuje. Zobaczę do sierpnia jak będzie- później już nie wolno.

Jeśli chodzi o trawnik- u mnie była tragedia po zimie. Zresztą nie tylko to- późnym latem używałem randapu i genialnie zrobiłem chodząc po trawniku w nasączonych butach!!! Przestrzegam. Ale udało się- dosiałem trawy i porządnie zasiliłem nawozem. No i wertykulacja wcześniej. Jest nieźle - choć daleko do tego co bym chciał. Mam trochę kwaśną glebę - i mech i stokrotki. ale jakoś zawsze zapomnę zwapnować.

Mur i dalie- ok. Wodotrysk zamontowany. Dosadziłem teraz pod nim funkie- ale jeszcze nie skończyłem. Zastanawiam się czy go malować czy nałożyć tynk cienkowarstwowy - teraz jest tradycyjny pod malowanie. No i zlecić uspawanie stalowej ramy na furtkę. A dalie pomału wychodzą z ziemi- jestem jeszcze niepewny co to będzie, ale mam nadzieję że się wszystko uda. .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mistrzowskie ujęcie ;:138 jak w opowiadaniu "Zakazany ogród" tyle,że tam futrka była zamknięta ale po otwarciu taki widok zobaczyli wchodzący do niego.

Obrazek

Cieszy mnie ,że dalie powoli wschodzą, obserwuję swoje i cześć już po 5 dniach była na wierzchu a inne do tej pory jeszcze nie wyszły.
Serduszkę i ja pochwalę bo faktycznie ogromniasta - widać miejsce jej pasuje i stąd takie efekty.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p

Post »

Piotrze u mnie dalie też jeszcze śpią,gdzieniegdzie budzą się kany ;:63 .Wysyłam adresik na PW :D
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

No to sobie pooglądałam, bo miałam zaległości forumowe z powodu zaległości opgródkowych. Róże sie pysznie pysznią między narcyzami.
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Dzięki:) Już czas przyciąć liście narcyzów- wystarczająco nazbierały się już substancji odżywczych :)

Generalnie dwa ostatnie dni muszę uznać za wyjątkowo pożyteczne.

Po pierwsze:
Wczoraj uczestniczyłem w zajęciach praktycznych w ramach technikum architektury krajobrazu, na którego finiszu już jestem :) Generalnie zajęcia były w sobotę, ja odrabiałem wczoraj (wtorek) Nie mogłem - bo dorabiam jako... pomocnik murarza. Taki jestem- wielofunkcyjny- jednego dnia garnitur i załatwiam za kogoś sprawy urzędowe, drugiego dnia ogrodniczki i zakładanie ogrodów, trzeciego praca na budowie, czwartego sprzedaż i dystrybucja pierogów. Brat ostatnio zapytał mnie jakie mam plany na następny dzień- czy występuję w produkcji filmowej, a może dowodzę oddziałem armii :-) W różnorodności czuje się jednak świetnie :) - Wybaczcie dygresję. W każdym razie reasumując- nie miałem czasu i odrabiałem. I z korzyściami. Za dobra prace mogłem sobie zabrać ze szkółki prowadzącej zajęcia rośliny (na określoną sumę) a że akurat potrzebowałem hortensję to miałem. Tu wyjaśnienie- polowałem na drzewiastą "Annabelle", ale właścicielka szkółki i nasza wykładowczyni przekonała mnie do bukietowej "Limelight". I... dostałem dwie :)
ale to nie wszystko- zaproponowała mi doraźną współpracę- czytaj- jak będzie potrzebowała pracownika najemnego - odezwie się :)
Po drugie.
Wiecie generalnie- kto śledzi wątek- że porządkuję posesję. I wyburzyłem mały budyneczek. Było sporo złomu. Do tego doszły stare grzejniki, rurki i pierdoły. Dzisiaj sprzedaliśmy na złom. Dla porządku. A okazało się, że przy okazji wpadło nam ponad 450 zł. No miłe nie. Nie jest to fortuna, ale za śmieci- super.
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Dzisiaj posadziłem też hortensje :)

Generalnie wyznaczyłem im miejsce na stary biotopie wodnym w pobliżu oczka wodnego. Jest to niecka wyłożona folią, i zarośnięta roślinami bagiennymi- głownie turzycą. Z czasem teren ten zdziczał i stracił walory estetyczne. Dziś nadszedł jego kres :) - zawsze się tego bałem, bo wyciąganie folii spod 30 cm zarośniętej pędami tuszyć ziemi nie jawiło mi się różowo. Ale się udało. Hortensje na swoim miejscu :) Do gleby rodzimej dodałem - piasek, kompost i torf wysoki. Krzewy docelowo - półkule 1,5 m średnicy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 16 maja 2012, o 20:41 --

No i wzbogaciłem się o dwie surfinie. Kominek od wentylacji- docelowo biały :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Zakochałem się w zakątku uwiecznionym na zdjęciu "zaglądającym" przez wejście z tujowego żywopłotu! Może wpadniesz do mnie i taki mi zrobisz? pliiiiiiiiis ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p

Post »

Nie muszę wpadać:) Dasz sobie radę sam- jeśli ci się to podoba- to pozwalam ściągać;) bardzo mi miło :roll: ,

Dzisiaj udało mi się skończyć ogród frontowy. No prawie- została do zrobienia jeszcze furtka, dosypanie kory pod tuje i funkie i takie tam szczegóły. poniżej zdjęcia dla zainteresowanych :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42

Post »

Jakoś ten "dzban" mi nie pasuje do reszty ... :roll: ale kranik bardzo fajny ;:224
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

A z kranika powinno lecieć piwo... hihihi :D
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Tak jak nie przepadam za formalnymi ogrodami, tak Twój mi się podoba :)
Aż żal byłoby cokolwiek zmieniać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”