Zwartnica,Hippeastrum cz.2
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakładajac, że cebulki "odopoczywają " już pewnie ze 3 mc, może i wiecej muszę sprawdzić, można już sadzić?
Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy
Dlatego pytam, ponieważ to ich pierwsze zimowanie u mnie, a gdy kupowałam na allegro na to po prostu cebule, nie miały pąków, ani liści i normalnie kwitły.
Dziś zaglądnę do pudełka co tam się dzieje, postaram się wkleić fotki.
Dziś zaglądnę do pudełka co tam się dzieje, postaram się wkleić fotki.
Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy
Witam,
mam takie pytanie: zasuszam moje hippeastrum już chyba czwarty miesiąc i zostały mu jeszcze 2 zielone liście. Czy to normalne? Czy powinnam dalej czekać czy je po prostu ściąć i włożyć do lodówki? Dodam, ze mam jeszcze drugie i z nim nie było problemu. Dosyć szybko wyschło, zimowało w lodówce 3,5 miesiąca, zostało posadzone ponad tydzień temu i juz widać pierwsze liście lub pączki.
Pozdrawiam,
Kasia
mam takie pytanie: zasuszam moje hippeastrum już chyba czwarty miesiąc i zostały mu jeszcze 2 zielone liście. Czy to normalne? Czy powinnam dalej czekać czy je po prostu ściąć i włożyć do lodówki? Dodam, ze mam jeszcze drugie i z nim nie było problemu. Dosyć szybko wyschło, zimowało w lodówce 3,5 miesiąca, zostało posadzone ponad tydzień temu i juz widać pierwsze liście lub pączki.
Pozdrawiam,
Kasia
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.