Ranczo Nokły cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tadeusz - ja za Życzenia, ciepłe słowo i to co my kobiety lubimy najbardziej - KOMPLEMENTY
****DZIĘKUJĘ...
;:97
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Tadeuszu! Bardzo Ci dziękuję za pamięć i życzenia z okazji Dnia Kobiet! To bardzo miłe!
pozdrawiam
Agnieszka
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Tadeuszu,dziękuje za życzenia i pamięć,
Piękne sadzonki pomidorów.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zyta.malek pisze:Tadeusz - ja za Życzenia, ciepłe słowo i to co my kobiety lubimy najbardziej - KOMPLEMENTY
****DZIĘKUJĘ...
;:97
ja to samo.Nie spodziewalam się, to było miłe!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

EWO- dziękuję za odwiedziny, z własnego doświadczenia wiem że człowiek się uczy całe życie, czy to pielęgnacji roślinek, czy dbania o własne bezpieczeństwo.

DANUTO- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, z tym podziałem obowiązków , to jest to trochę na wyrost, gdyż oboje dbamy o nasz ogród i przy nim pracujemy, kiedy, kto ma ochotę i czas. To że znam się na kwiatach i je kupując wybieramy razem , jest czasami dziwne, przeważnie dla kobiet- sprzedawców. Pomidorki to już całkowicie moja domena i moja pani się do uprawy już nie wtrąca, z papryką jest inaczej, żona bardziej dba o zbiór i przetwory z papryki. Najmniej mojej pracy w ogrodzie jest przy plewieniu, nie przepadam za tego typu pracą, chociaż jak zarasta to trzeba rzucać wszystko i plewić.

OLU- dziękuję za odwiedziny, sadzonki papryki i pomidorów trzymam w domu do czasu , gdy zaczynają się "wyciągać" około 20-25 marca przenoszę je na działkę do ocieplonej małej szklarenki ( ogrzewanej nocą przez dwie 200 litrowe beczki wody-nagrzanej w dzień) i tam w niższej temperaturze sadzonki hartując się nie rosną w górę, tylko "mężnieją"

Nie widzę przeszkód by część sadzonek mogła do Twojej folii trafić, gdyż zawsze przygotowuję na zapas ( przymrozki) 10-20 % sadzonek, które w większości po 15 maja rozdaję sąsiadom.

AGNIESZKO RIVENDEL- dziękuję za odwiedziny, to że u Ciebie wiosna, to ja wiem, tylko nie wiem, czy Ty wiesz że u mnie jest zima, i chyba jeszcze trochę potrwa.

KUBUŚ- dziękuję za odwiedziny, dziękuję za taką ocenę naszych prac przy ogrodzie i przygotowaniu rozsady warzyw. Jako że jestem również z wykształcenia i praktyki budowlańcem szklarnię zbudowałem zgodnie ze sztuką budowlaną, całość jest skręcona za pomocą wkrętów i rozbieralna, gdy trzeba przenieść szklarnię w inne miejsce co kilka lat. Gdyby Cię interesowała budowa takiej szklarni z okien z demontażu , poszukaj o budowie szklarni na Tym forum, opisałem dokładnie sposób budowy, załączając wiele zdjęć.

IDO- dziękuję za odwiedziny, po wysłuchaniu prognozy wczoraj w TVN mam poważne wątpliwości z ą wiosną, i w którą środę się pojawi.

AGNIESZKO AGNES- dziękuję za odwiedziny, zima ,zimą przecież na Syberii nie mieszkamy, wiosna musi kiedyś przyjść, i wtedy sadzonki pomidorów i papryki będą , jak znalazł.

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, u Ciebie pod górkę to rzeczywiście bez odśnieżania nie wyjedzie z garażu. Wczorajsza zima była fotogeniczna, z tymi płatkami śniegu na gałęziach drzew.

ZENKU- dziękuję za odwiedziny, u nas ,zarówno wczoraj, jak i dzisiaj to narobiło tylko chlapy, śniegu nie było dużo, około 10 cm, dziękuje za rozpoznanie odmiany mojego berberysu rosnącego w nogach powojnika, nie próbowałem go przesadzać, robiłem sadzonki ,ale wszystkie "poszły do ludzi"

MONIKO- dziękuję za życzenia dla mojej żony z okazji Dnia kobiet,

MONIKO, HALINO, ANIU, ZYTO, AGNIESZKO- AGAPE, MARYLO, EWO- dla WAS i WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH NASZ OGRÓD DZIEWCZYN do wczorajszych życzeń dołączam dzisiaj piękne kwiaty z naszego ogrodu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Tadeusz ja też mam wątpliwości :roll: u mnie pada śnieg :twisted:
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Jeśli chodzi o ten temat o budowie szklarni to już go przeczytałem.

No i kwiaty przepiękne !

Pozdrawiam :wink:

P.S. Może ta prognoza pogody nastawi Was na optymizm;

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadeusz nie napiszę nic nowego czego by moje poprzedniczki nie napisały , dziękuję za życzenia i za pamięć nie spodziewałam się tego tym bardziej było to miłe .
Piękne zdjęcia kwiatów , mnie zauroczył lilak piękny kolorek .
U mnie w nocy spadło ociupinkę śniegu , rano jednak szybko stopniał . Przez cały dzień utrzymała się mgła która nie przeszkadzała w pracach ogrodowych :D .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Dziękuję za piękne kwiaty dla nas wszystkich!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kwiaty jak zwykle przepiękne, dziękuję :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Oczywiście zaraz przybiegłam podziwiać Twoje pomidorki, nie wiem co Ty im obiecujesz, że tak rosną :)
Toż z tego co wyczytałam moje są ledwie tydzień młodsze. Może ziemia im nie odpowiada... może to, że przeniosłam do innego pomieszczenia... choć tu cieplej jest i widać, że im się to podoba, bo wcześniej jak miały chłodniej, to tak niemal stały w miejscu.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadeuszu dziękuję podobnie jak moje poprzedniczki za życzenia no i podobają mi sie kwiaty które mam ciągle serwujesz.Tak zastanawiam się ale chyba nigdy wcześniej nie widziałam kwiatów berberysów.
Genia
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Tadeuszu u Ciebie kwiaty i warzywa takie dorodne,
a parapet zastawiony tyloma sadzonkami pomidorów
wprawił mnie w zdumienie, życzę obfitych plonów :lol:

1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Piękne kwiaty, czy te drobne żółte obok orlika to kaczeńce?
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tadeuszu znów wpadłam do Ciebie z wizytą ,a tu widzę że już masz takie dorodne sadzonki pomidorów i papryki . Te wszystkie roślinki rosnące są tak dorodne jak zresztą całe ranczo ,na które lubię od czasu do czasu wpadać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”