Lana i storczykowe towarzystwo.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu pokusiłam się na maluteńkie Dendrobium capituliflorum i jeszcze jedną roślinkę, ale to już nie storczyk
. Jak to bywa w ostatni dzień wystawy, nie za wiele jest do wyboru.
Kamilo też tak uważam
, jest moim bardzo wdzięcznym nabytkiem. Polecam go gorąco każdemu, mi nie przysporzył jakichkolwiek kłopotów.

Kamilo też tak uważam

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lana ślicznotka to mało powiedziane. Oj mam na niego chrapke. ;:8
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

-
Aniu nie ma się nad czym zastanawiać, tylko szukać i kupować
!
Aga sama się przekonasz, że nie ma przy nim za dużo roboty. Jeżeli roślinka jest dorosła, to kwiatuszki powinny się niebawem pokazać, chyba że twój nabytek też jest już kwitnący. Phal. kunstleri ma na dodatek takie kompaktowe wymiary, co nie jest bez znaczenia przy braku miejsca
.

Aga sama się przekonasz, że nie ma przy nim za dużo roboty. Jeżeli roślinka jest dorosła, to kwiatuszki powinny się niebawem pokazać, chyba że twój nabytek też jest już kwitnący. Phal. kunstleri ma na dodatek takie kompaktowe wymiary, co nie jest bez znaczenia przy braku miejsca

-
Madziu dziękuję bardzo
.
Asiu rzeczywiście poprzednio może nie było mniej kwiatuszków, ale rozwijały się sukcesywnie, jeden po drugim. Jak pierwszy przekwitał, to dopiero następny się rozwijał. Teraz 3 kwiatuszki na starym pędzie, a na nowym już 4 otwarte
. Tutaj botaniki pokazują swoją przewagę na hybrydami. Zawsze ze starego pędu coś się wykluje i mamy zapewnione kolejne kwitnienie. Co prawda kupiłam już dorosłą roślinkę z pędem kwiatowym, ale to kwitnienie jest wyłącznie moją zasługą. Ach, wystarczy tego, bo jeszcze wpadnę w samouwielbienie, a to już nie jest taka fajna cecha.

Asiu rzeczywiście poprzednio może nie było mniej kwiatuszków, ale rozwijały się sukcesywnie, jeden po drugim. Jak pierwszy przekwitał, to dopiero następny się rozwijał. Teraz 3 kwiatuszki na starym pędzie, a na nowym już 4 otwarte

-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lana zachorowałam na kunstleri, ale to jest cudo. . Napisz proszę na PW gdzie udało Ci się go kupić, szukam ale na razie nic. 

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Lano , witaj !
Same najwieksze pięknotki masz w swojej kolekcji
. Ten ostatni rewelacja , wygląda ślicznie
.

Same najwieksze pięknotki masz w swojej kolekcji

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||