Bazylowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Bazylowo

Post »

Dobry wieczór Wszystkim odwiedzającym ;:4

Pozwólcie, że dziś zamieszczę tylko trochę fociszków z wakacji. Mam tyle zaległości, że nie wiem, czy to zdołam nadrobić. Ale te upały tak mnie zmęczyły, a właściwie wykończyły, że nic mi się nie chciało. A jak mi się nawet chciało, to i tak nie mogłam nic robic na działce, bo muszę unikać takiego ostrego słońca, a wysokie temperatury mnie wręcz obezwładniały.
Na szczęście między czasie wybraliśmy się na urlop nad nasz Bałtyk. Jakże ja tam odżyłam. Pogoda nieco zelżała, morska bryza powodowała, że mój organizm na nowo zaczął wykazywać samoistną aktywność :wink:
A do tego obecne ochłodzenie spowodowały, że nawet awersja do kompa mi przeszła :lol:

Bałtyk przywitał nas takimi oto widokami:

Obrazek

Obrazek

ale przecież nie samymi widokami człowiek żyje, więc oprócz ducha i ciało musiało doznać nieco przyjemności

Obrazek

Obrazek

Trochę też pozwiedzaliśmy. A oto jak nam było:

Ja umęczona upałami jeno patrzyłam, gdzie by tu przysiąść i odsapnąć (niestety miotły zapomniałam w domu)

Obrazek

Mój Pan M z wycieczek chodzonych lubi jedynie leżakowanie (chociaż muszę przyznać, że nawet trzymał formę i zbytnio nie marudził :wink: )

Obrazek

Kochana nasza najmłodsza córcia

Obrazek

oraz siostra z mężem i córcią

Obrazek

Wszyscy wybraliśmy się do pewnego magicznego miejsca. No, może magiczne to było ono tylko dla mnie, ale podobało się wszystkim - przynajmniej tak mówili :wink:

Jeżeli chcecie ze mną tam powrócić wspomnieniami, to zaglądnijcie proszę przez to okienko:

Obrazek

Ale na dalszą część muszę zaprosić Was następnym razem, ponieważ nieubłagana proza życia mówi mi, że jutro rano trzeba iść do pracy :roll:

Tak więc teraz pozostaje mi tylko życzyć Wszystkim dobrej nocy i kolorowych snów ;:41
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Piękne widoki nad Bałtykiem ;:3 Kawa i desery- ślinka cieknie ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochana Beatko fajnie ,ze znów jesteś w dodatku wypoczęta i odstresowana po urlopie i upałach .Opowieść o rodzince mnie rozbroiła :;230 Jak zawsze masz wspaniały humor i tego nam też brakowało ;:196 Deserki mniamuśne ojjj nie powiedziałabym NIE bo jak wiesz jestem łakomczuszek.Zatem czekamy na wpis co tam w ogródku piszczy a raczej kwitnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Beatko :wit

Super,że wróciłaś wypoczęta i pełna energii ;:108 Poznaję ogrody,też tam jednego roku z rodzinką byliśmy.
Okienko klimatyczne i z chęcią zaglądnę.Pewnie po kilku latach nastąpiły zmiany.
Twoja rodzina całkiem twarzowa ;:306 Na osłodę pyszne desery,uwielbiam bitą śmietanę i gofry :uszy
Czekam na fotki z ogrodu ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No proszę to Ty Beatko pojechałaś w odwiedziny do rodziny ;:306 Swój swojego zawsze znajdzie i dobrze im razem! Bałtyk uwielbiam i to o każdej porze roku, które poznałam dzięki sanatoriom. Muszę przyznać, że oddałaś się niemałej rozpuście...ja marzę o serniku, bo całe lato jemy tylko szarlotki i placki ze śliwkami ;:306 ;:306
Zbieraj siły na własny ogródek, bo ciekawi jesteśmy co tam u Ciebie kwitnie i jak dogadałaś się z chwastami, aby na czas nieobecności nie wpadały do ogrodu ;:306
Posyłam serdeczności i życzenia zdrowia ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór Wszystkim

Pozwólcie, że zanim przejdę do dalszych wspomnień z wakacji, dziś odpowiem na przemiłe posty i zamieszczę kilka zdjęć z mojego królestwa, które obecnie przypomina bardziej wiejski gródek z tymi wszystkimi swoimi pojedynczymi kwitnieniami i prawie klepiskiem zamiast trawnika.
Nie oznacza to jednak, że moje uwielbienie do działeczki zmalało, czy minęło. O co to to nie, tylko przez ostatni czas nie było na niej nic takiego specjalnego.

Aniu - anabuko faktycznie Wrocław jest pięknym miastem, a do tego ma w moim sercu szczególne miejsce. Ogród botaniczny przepiękny, chociaż podziwiałam go nie tym, a poprzednim razem w zeszłym roku. A do tego muzeum przyrodnicze ;:215 - naprawdę polecam. Nie wspominając już o zoo (które na marginesie kiedyś bardziej mi się podobało mimo, że nie było oceanarium) czy fontannowych pokazach świetlno-muzycznych i wielu, wielu innych atrakcjach.

Dziękuję za miłe słowa pod adresem roślinek. Budleje sadziłam faktycznie głównie dla owadów, a potem dopiero dla oka.

Z mieczykami w tym roku zaeksperymentowałam bo pozazdrościłam (ale tak pozytywnie) i zachwyciłam się nimi u Marysi Maski.
Niestety z kilkudziesięciu nasadzonych tak naprawdę udały się tylko te czerwone i kilka żółtych. Reszta jakaś rachityczna albo uschła pod moją nieobecność.
Tak więc przygodę z mieczykami uznaję za zakończoną.

Także przesyłam serdeczne pozdrowienia ;:168

Dla Ciebie moje zwiastuny jesieni:

Obrazek
Obrazek

Jadzinko dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa . Obecnie u mnie że tak powiem szału nie ma. Kwitną pojedyncze kwiatuchy, ale mój ogródek jeszcze młody i nie ma tak spektakularnego efektu rozrośniętych kęp jak u innych.
Z powojników to nadal daje radę Arabella, młody Morning Sky oraz obdarzył mnie prezentem jesiennym 'Veronica's Choice' zakwitając pojedynczym kwiatem.

Deserki były naprawdę przednie, jednak o ilości przyjętych przez nas kalorii dyplomatycznie nie wspomnę :wink:

Dla Ciebie moje może niezbyt okazałe, ale jakże radujące me serce kwiatuszki ;:196

Obrazek

Obrazek

Marysiu kochana, dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów ;:168 Jak już pisałam powyżej ostatni czas na działce nie obfituje w jakieś spektakularne kwitnienia. Kwiatuszki kwitną, bardzo cieszą, ale jesień widać już stoi u bramki.

Z tą lilią to się chyba źle wyraziłam ;:131 Chodziło mi o to, że cebula wypuściła nowy pęd, który zakwitł. Kiedy - oczywiście pod moją nieobecność. Ale na szczęście zdążyłam chociaż na końcówkę kwitnienia i taka oto porcelanka mi zakwitła:

Obrazek

Muszę teraz na jesieni poprzesadzać te lilie z doniczek do gruntu.

Dziękuję za życzenia-pozdrowienia dla wnuków - oczywiście przekazałam i stópki wycałowałam. Na jabłuszka to się jeszcze załapały w tym roku - co prawda skrobane ale zawsze. No musików to faktycznie mam sporo, więc będzie co dodawać do naleśników czy ryżu. A obecnie zajadają moje jesienne maliny. Nasadziłam Polkę i jak na razie jestem z niej bardzo zadowolona. Ale że jest młoda, to jeszcze jej nie wiele, więc wiadomo kto ma priorytet w dostępie do owoców. Reszta chce czy nie musi się obejść smakiem.

"...No proszę to Ty Beatko pojechałaś w odwiedziny do rodziny ;:306 Swój swojego zawsze znajdzie i dobrze im razem!..." dokładnie się z tym zgadzam w 100% ;:306

Oj, ta rozpusta to byyyyła kaloryczna, oj byyyyła ale nie żałujemy ani jednej z tych kalorii :lol:
Ale kawałek dobrego serniczka też lubię zjeść, a najlepiej swojej roboty mi smakuje - chociaż nie chciałabym wyjść tu na samochwałę, nie, nie.

Faktycznie trochę sił mi będzie potrzebne na ten czas w mym ogrodzie, bo mam kilka roślin do posadzenia. A wiąże się to najpierw z zaplanowaniem i przygotowaniem miejscówki.
Oczywiście nie obędzie się bez wydatnej pomocy mojego Pana M.

Między czasie wycięłam już tegoroczne gałęzie czarnej maliny i jeżyny, popodwiązywałam i porozprowadzałam tegoroczne pędy.

Trawnik przypomina klepisko, ale niestety tak u mnie było sucho, że hektolitry wylałam na krzewy i kwiaty, a nawet w pewnym okresie musiałam podlewać jabłonie i inne zimozielone. Więc trawnik przegrał w rywalizacji. Ale chyba nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo przecież z takiego wyschniętego chyba łatwiej zrobić wiecej rabatek - przynajmnniej taką myślą się ostatnio podzieliłam z moim M. :wink:

Co do chwastów, to nie było tak źle, bo ta niemiłosierna susza nie pozwalała im się zbytnio rozrastać. A do tego tych rabatek nie mam aż tak dużo. Nie mniej jednak trochę do plewienia mam. Ale teraz już upały zelżyły, więc po troszku się wzięłam za ich unicestwianie.

A dla Ciebie z pozdrowieniami ;:168 :

Obrazek

Obrazek

Izo dziękuję za odwiedzinki, faktycznie sezon urlopowy i u mnie był, a do tego czas upałów spowodował, że nie byłam nawet w stanie zmusić się do pisania. Wręcz miałam awersję do komputera, więc tylko co jakiś czas na telefonie podglądałam Wasze piękne ogrody.

Pozdrawiam serdecznie ;:168 i przesyłam bukiet aksamitek

Obrazek

Lucynko droga, witaj w moich progach ;:168
Wróciłam, wróciłam, ale przetwarzać nie mam co. Jeżyny przed urlopem owocowały obficie, ale są już tylko wspomnieniem, obecnie owocuje malina Polka - robi to obficie, ale jest jeszcze młoda, więc malin jest tyle, co do zjedzenia dla moich wnuków.
Reszta się już nie załapuje :lol:

Ale żeby nie było, że nic nie uprawiam - bo ponoć działka bez upraw to stwór ułomny, to do wiadomości wszystkich i ja też mam pomidorki. I co z tego, że koktajlowe? I co z tego, że w ilości jednego krzewu? I co z tego, że to samosiejka? Ale jest :heja I niech ktoś mi powie, że nie mam warzyw (chociaż pomidor to owoc) ;:306 A do tego truskawki-pokurcze w donicy, objedzony szczypiorek czosnkowy na rabatce, uschnięty koperek między kwiatami - oj, nawet sama nie wiedziałam, że tego tyle uprawiam:;230

Obrazek

Dziękuję jeszcze raz za odwiedzinki i życzę powodzenia Tobie w przetwarzaniu ogordowych dóbr ;:168

Obrazek

Obrazek

Maćku fajnie, że zaglądasz. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam. Ja do Ciebie też między czasie zaglądałam, tylko wpisów nie zostawiałam. Ale muszę to nadrobić :wit

Dla Ciebie Pan Trzmiel w anturażu z aksamitki

Obrazek

Aniu - Annes77 witaj ;:168
Dziękuję za miłe słowa. Jeżeli poznajesz miejsce to sie bardzo cieszę i tym bardziej zapraszam na krótką relację, której przedstawienie muszę jednak odłożyć dzisiaj z powodu ograniczenia czasowego (jutro rano trzeba wstać do pracy, a dziś chciałam uhonorować wszystkich odwiedzających mnie oficjalnie Gości).

Ja także uwielbiam gofry i dlatego często je robię w domu.

Fotki z ogrodu są, ale nie ma ich aż tak wiele, bo i nie ma zbyt wiele do pokazywania. Nie mniej jednak cieszy mnie każdy kwiatuszek, każda dojrzała malinka.

Pozdrawiam i przesyłam:
Obrazek
Prezent od Jadzi właśnie zakwitł pierwszym i chyba jedynym w tym roku kwiatem

Obrazek
Prezent od Andrzeja - Any57 pierwszy kwiatuszek.

A dla Wszystkich moja cudna Austinka:

Obrazek

Na kolejną część fotek z wakacji zapraszam następnym razem, gdyż czas goni do pieleszy.

Na zakończenie życzę Wszystkim kolorowych i romantycznych snów

Obrazek

Dobrej nocy :wit
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Beatko :wit
Byłam kiedyś w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu.
I bardzo mi się podobał.A to było już ładnych parę latek wstecz.
Pokazałaś nam ładniutkie kwitnienia.
Róże jak zawsze czarują, zachwycają , dają nam duzo radości ;:108 ;:108
A ten piękny czerwony kwiatuszek, to ??
Jakoś go nie rozpoznaję :oops:
porozdziawiam serdecznie ;:196
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Witam! :wit
Ja w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu byłam niedawno bo 19.08 na spotkaniu miłośników hortensji...spotkałam sie przy okazji z nasza koleżanka z forum Karoliną..która serdecznie pozdrawiam przy okazji :wit ...Oprócz krótkiego spotkania szkoleniowego z opiekunką hortensji w OB był wspólny spacer po ogrodzie i kiermasz...oczywiście nie przeszłam obok niego obojętnie..kupiłam Sillwer Dollar i BOBO...cięzkobyło wybrać ale byłam pociagiem....
W załaczeniu kilka zdjęć ze spaceru...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i trochę widoków nie hortensjowych:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,świetnie,że odpoczęłaś nad morzem ,jest tam wspaniały dla nas klimat ,którego tutaj nam go brakuje ,no i odpoczęłaś od nas :uszy czasem potrzebna zmiana ,ogródek poczekał i teraz będzie pięknie obrobiony i upiększony a zdjęcia z nad morza takie relaksujące ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajna wycieczka, taka odskocznia od codzienności.
Widzę że ogród u Ciebie nie przestaje kwitnąć.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko co prawda na romantyzm we śnie nie liczyłam, ale dzisiaj rano czekała mnie miła niespodzianka czyli zdjęcia z Twojego ogrodu. Trzmiel wyszedł cudnie https://www.fotosik.pl/zdjecie/6988fd6e3adf2eb3 Obrazek
Wszystkie nasze ogrody nie kwitną już spektakularnie i nawet dzisiaj spacerując z aparatem zastanawiałam się dlaczego? Rok temu róże powtarzały kwitnienie nie gorzej niż w czerwcu więc chyba jednak nie akceptują takiego klimatu ;:185 Dodatkowe nawożenie też nie daje takiego rezultatu jak nawożenie i podlewanie z góry :wink: Jednak coś za coś mamy dostatek witamin w organizmach i pełne spiżarnie ;:306
Porcelanka kwitnie bardzo subtelnie ;:333 Z przesadzaniem lilii do gruntu zastanów się, bo zimą wiele niedożywionych z podziemnego świata będzie szukać pożywienia w Twoim ogrodzie :D
Wnuczki zajadające się owocami na działce to miód na serce dziadków...ja do dzisiaj pamiętam mojego pierwszego wnuka (a było to 17 lat temu) jak objadał borówkę amerykańską, a jak już nic nie było zjadał aronię i ani się skrzywił ;:306
zamieszczę kilka zdjęć z mojego królestwa, które obecnie przypomina bardziej wiejski gródek z tymi wszystkimi swoimi pojedynczymi kwitnieniami i prawie klepiskiem zamiast trawnika.
Cóż chyba przestanę nazywać mój ogródek wiejskim ;:306 ;:306
Nie zmieniaj trawnika w rabaty, bo wnuki rosną i gdzieś muszą pobiegać, inaczej będą wchodzić w szkodę ;:306
Piękne kwiatki dołączyłaś do pozdrowień ;:168 Miłego popołudnia i zbliżającego się weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich miłych Gości

Aniu dziękuję za miłe odwiedzinki ;:168 Ja w ogrodzie botanicznym we Wrocku byłam w zeszłym roku, bo w tym nie dałam rady - było wtedy tak gorąco, że zanim był tam zaszła to chyba bym wcześniej zeszła ;:306

Ten czerwony kwiatuszek to prezent od anego57 a jest to firletka chalcedońska.
Dostałam jeszcze m.in. firletkę omszoną - bardzo mi się te kwiatuszki podobają :heja

Pozdrawiam ;:168
Obrazek
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zostawiłaś nam Beatko takie słoneczko ;:196 ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To Rodzinka Ci się udała :;230 Ale i z Ciebie całkiem sprytna niewiasta, bo męża wzięłaś sobie sporo młodszego ;:63
Kalorii na urlopie się liczy, dopiero wtedy można zaliczyć go do udanych. Właśnie po to on jest, żeby sobie pofolgować, zrobić coś czego nie robimy na co dzień :tan
W ogródku wcale nie tak pusto, różyczki jeszcze kwitną, a i innych nie brakuje ;:63
We Wrocławiu byłam tylko raz i to migusiem. Zdążyliśmy tylko Panoramę Racławicką zobaczyć i chętnie bym to powtórzyła.
Prezent od Jadzi w następnym roku objawi Ci się w wielu wcieleniach, tylko cierpliwiej czekaj na siewki. One wychodzą bardzo późno. U mnie potrafią pokazać się nawet dopiero w czerwcu.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i nacisnęłam jak zwykle nie to, co trzeba :roll:

Isiu bardzo mi miło że Cię widzę w moim ogródeczku.
Pospacerowałam też solidnie po Twoich włościach i muszę przyznać, że jest co podziwiać. A już lilie przyprawiły mnie o zawrót głowy ;:oj

Faktycznie było co podziwiać na tym hortensjowym sympozjum ;:215 a i zakupów gratuluję.

Pozdrawiam i zapraszam

Obrazek

Martuś dziękuję za miłe odwiedzinki ;:168 Ale ja nie potrzebowałam odpocząć od Was, oj nie,nie. Ja potrzebowałam odpocząć od komputera. A między czasie na telefoniku zaglądałam, podglądałam, podczytywałam co w trawie piszczy i radowałam swe oko Waszymi ogordami ;:108

Przesyłam pozdrowienia i również życzę udanego weekendu ;:168

Obrazek

Witaj Edwardzie z tym kwitnącym ogrodem to już nie tak do końca, bo jednak wszystko wygląda jakby to był koniec września nie sierpnia. Tak jak za wcześnie wystartowało tak wydaje się kończyć przed czasem.
Dzisiaj w nocy nareszcie trochę popadało, ale dalej to nic w porównaniu do potrzeb.
Zaglądałam też do Twoich włości i podziwiałam ;:215

Pozdrawiam :wit

Obrazek
Mój pierwszy i jedyny goździk. Wysiałam na wiosnę, wyrosło trochę krzaczków, ale kwiatka się nie spodziewałam w tym roku.

Marysiu zgadzam się z Tobą zupełnie w sprawie kwitnień versus pogoda. Jak napisałam wyżej wszystko wydaje się już takie wyeksploatowane w porównaniu do ubiegłego roku.

Co do przesadzania lilii do gruntu, to w sumie cenna sugestia, którą wykorzystam z pewnością ;:180

No całego trawnika na pewno się nie pozbędę, ale uszczknąć cosik to jeszcze będę musiała, bo trochę chciejstw po mnie chodzi, a i w doniczkach nasadzenia czekają. Bo jak na razie to powiększa mi się tylko poczekalnia
A wiadomo, że prowizorki i tymczasówki są o dziwo najtrwalsze :lol:

Dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa.
Przesyłam pozdrowienia i życzenia dobrego weekendu
A dla Ciebie tym razem taki oto diamencik. Szkodnik, ale za to jaki piękny.
Obrazek

Jadzinko witaj, witaj kochana. U mnie pojedyncze kwiatuszki kwitną, a między innymi Verbena patagońska od Ciebie ;:196 Ale jesień już widać u progu, oj widać.

U Ciebie jeszcze niezły spektakl kwiatowy ;:215

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu ;:196

Obrazek

Iwonko witaj ;:168
"... Ale i z Ciebie całkiem sprytna niewiasta, bo męża wzięłaś sobie sporo młodszego ..." - oj, to tylko szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla ;:306
Wrocław polecam, bo jest tam naprawdę wiele atrakcji i każdy znajdzie coś dla siebie - nawet mają plażę, co prawda nadrzeczną, ale mają.

Kwiecie kwitnie, ale tak jak na zdjęciach widać w większości pojedynczymi kwiatami. No może oprócz nasturcji i zaczynających marcinków i kończących rudbekii. Ale ja i z tego się cieszę.

Dziękuję za odwiedzinki, życzę zdrówka i smacznego ketchupu co go tak kręciłaś, że aż prawie rękę odkręciłaś :wink:
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196

Obrazek

Wszystkim życzę udanego weekendu

Obrazek

A w następnym poście dokończę moje krótkie wakacyjne wspomnienia, więc jeżeli kto ciekawy to zapraszam do odwiedzin :wit
Beata
Bazylowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”